Kızgınlık yumurtası. Ve küçük eş

Rojbin Bayar

Yeni Üye
Merhaba. Ben 6 ay önce petshoptan bir erkek sultan papağanı aldm. 3 aylık olarak aldm. Sultan papağanları hakkında pek bilgim yoktu. Ve 6 ayın sonunda dişi oldğnu öğrendim. Sultan papağanım eşi olmadan yumurtladı. İlk sorum eşi olmadan yumurtladığı yumurtayı kafesten çıkarmalı mıyız?
Ona bir eş aldık. Eşi 6 aylık ve erkek. (Bundan eminiz) şu an aynı kafese koymuyoruz. İkisi de ayrı kafeste. Dişi papağanım yavru erkek papağanımızdan korkuyor. Ne yapmalıyım? Lütfen yardım edin

Kuş kızgınlık döneminde. Yumurtayı alma ama işaretle. İki kuşu yan yana gelme zamanı. Bakalım erkek hazır mı? Gözlem yapman lazım uzaktan. Erkek kuşla eşleştirme 10 gün birbirine alışma derken bulur. Bekleyip sabırla göreceksinki mutlu son inşallah.

Oyla 0
Genelde kızgınlık yumurtaları kafesten alınır. Yanına yeni bir üye geldiğinde kendini tekrar kuluçka için hazırlamak isteyeceğinden yumurtayı atmaya, kırmaya ya da yemeye çalışıyorlar. İster istemez o yumurtada dura dura bozuluyor ve kırıldığında hoş bir koku olmuyor yuvalık ya da kafeste. Yavaş yavaş erkek kuşu tanıştırabilirsiniz. Bunu illa aynı kafese koyarak değil, kafesleri birbirine yaklaştırarakta yapabilirsiniz.

Oyla 0
Genelde kızgınlık yumurtaları kafesten alınır. Yanına yeni bir üye geldiğinde kendini tekrar kuluçka için hazırlamak isteyeceğinden yumurtayı atmaya, kırmaya ya da yemeye çalışıyorlar. İster istemez o yumurtada dura dura bozuluyor ve kırıldığında hoş bir koku olmuyor yuvalık ya da kafeste. Yavaş yavaş erkek kuşu tanıştırabilirsiniz. Bunu illa aynı kafese koyarak değil, kafesleri birbirine yaklaştırarakta yapabilirsiniz.
Erkek olan kuş 6 aylık. Dişimiz de 1 yaşında. Sorun olmaz mı bu?

Oyla 0
Yumurta bir kaç gün bekledikten sonra alınmalıdır Rojbin Bayar.
Bu link ilginizi çekebilir:
Sultan Papağanına Eş, Üretim

Erkek kuş için henüz zaman var. Erkek sultanlar 8. ayından itibaren üremeye elverişlidir.

Oyla 0
Geri