Kızgınlık yumurtası

GülşahKandemir

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Dişi kuşum yaklaşık bir buçuk aydır falan baya büyük dışkılıyor. Anüs de büyüklükte var. Fakat yumurta olduğuna dahir bir işaret yok. Fotoğrafını çekecektim fakat elimde pek durmadığı için çekemedim. Hareketleri falan çiftleşmek istediğini gösteriyor. Ben kızgınlık yumurtası atacağına kanaat getirdim. Bu yumurta ne kadar zamanda oluşuyor? Bu süreçte yapmam gereken bir şey var mı? Yumurta sıkışmasını önlemek için ne vermeliyim?

Merhaba, kızgınlık yumurtası oluşturuyorsa eğer yanına bir eş seçiniz derim. Kronik bir duruma gelmesi istenmeyen bir durum. Yumurta sıkışması pek fazla gözlemlenmiyor ama d, b ve kalsiyum içeren ürünler vererek yumurta oluşumuna ve yumurtlamasına katkı sağlayabilirsiniz. Haftada 2 kez verilebilir.
Yumurta oluşumu dişi kuşla alakalı. Normal şartlarda 4-7 gün içinde yumurta bırakıyor ama bazı dişiler istediği zaman yumurtayı oluşturup yumurtluyor. Bu nedenle süreç 3 haftayı buladabiliyor.

Oyla 0
Merhaba, kızgınlık yumurtası oluşturuyorsa eğer yanına bir eş seçiniz derim. Kronik bir duruma gelmesi istenmeyen bir durum. Yumurta sıkışması pek fazla gözlemlenmiyor ama d, b ve kalsiyum içeren ürünler vererek yumurta oluşumuna ve yumurtlamasına katkı sağlayabilirsiniz. Haftada 2 kez verilebilir.
Yumurta oluşumu dişi kuşla alakalı. Normal şartlarda 4-7 gün içinde yumurta bırakıyor ama bazı dişiler istediği zaman yumurtayı oluşturup yumurtluyor. Bu nedenle süreç 3 haftayı buladabiliyor.
Devit 3 damladan versem sorun olur mu? Eş alamam maalesef. Boncuğuda bana yakınım bakamadığı için verdi. O aldığında erkek olarak almış dişi çıktı. 2 kuşum var ikiside dişi. Bir kuş daha bakacak durumum yok. Keşke alabilsem :(

Oyla 0
1 damla ağızdan verilebilir. Haftada en fazla 2 kez vermenizi öneririm. D vitamini fazlası kuşlar için zararlıdır.

Oyla 0
Kulumun dışkısı bu şekilde biri bana eritrom kullanmamaı söyledi. Sizce kullanmalı mıyım?

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2020-05-01 at 16.01.43.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-01 at 16.01.43.jpeg
    132.4 KB · Görüntüleme: 4
  • WhatsApp Image 2020-05-01 at 15.37.34.jpeg
    WhatsApp Image 2020-05-01 at 15.37.34.jpeg
    132.4 KB · Görüntüleme: 4
Oyla 0
O ürün solunum problemleri için kullanılmaktadır daha çok.

Oyla 0
Büyük dışkı yumurta belirtisi olduğu gibi kabızlık gibi bazı rahatsızlıklarında belirtilerinden. Bu nedenle tehlikeli seviyeye ulaşmadan bir veterinere danışmanızı öneririm.

Oyla 0
Veteriner baya bi uzağımda. Dışkısı bazen düzgün bazende anormal. Vitamin takviyesi yapacağım. Ek olarakta yulaf veriyorum düzelme var gibi. Kötüleşirse götürmeye çalışacağım teşekkürler.

Oyla 0
Geri