roadhouseblues
Veteran
Merhaba.Muhabbet kuşumun dışkısını Özm lab. gönderdim Koksidiyoz denildi.Antibiyogram sonuçları henüz çıkmadı ama koksidiyoz için tedaviye başladık,bugün 2.günümüz.Araştırdığım kadarıyla bu hastalık bir tür iç parazit.Şöyle ki,ben kuşumun bakımına çok özen gösteriyorum.Kafesini temiz tutuyorum,suyunu günlük değiştiriyorum.Yemi garden mix ,benelux premium aldım sonra ama önce garden mix bitsin diye düşündüm vermedim henüz.Neyi yanlış yaptım da bu hayvan parazit kaptı sizce? Laboratuvardaki hekime sordum yüzde 80 yemden geçer veya başka hayvandan bulaş yoluyla dedi.Başka hayvan da beslemiyorum.Diğer sorum da kuşum fazla vitaminden tüye girmişti.Vitamini kestim tüyden çıktı .Dışkıda yem sorunu ilk çıktığında İzmir'den önce burada bir veterinere götürdüm ve Vitaform vermişti.Onun içindeki vitaminlerden olduğunu tahmin ediyorum ki yine tüye girdi.Muhtemelen bu Koksidiyoz tedavisi sonrasında da yine vitamin kullanacağız.Tekrar tüye girer mi ve genel olarak koksidiyoz sürecinde ona nasıl destek olabilirim ne yapmalıyım?