Koksidiyoz ile ilgili birkaç soru

roadhouseblues

Veteran
Merhaba.Muhabbet kuşumun dışkısını Özm lab. gönderdim Koksidiyoz denildi.Antibiyogram sonuçları henüz çıkmadı ama koksidiyoz için tedaviye başladık,bugün 2.günümüz.Araştırdığım kadarıyla bu hastalık bir tür iç parazit.Şöyle ki,ben kuşumun bakımına çok özen gösteriyorum.Kafesini temiz tutuyorum,suyunu günlük değiştiriyorum.Yemi garden mix ,benelux premium aldım sonra ama önce garden mix bitsin diye düşündüm vermedim henüz.Neyi yanlış yaptım da bu hayvan parazit kaptı sizce? Laboratuvardaki hekime sordum yüzde 80 yemden geçer veya başka hayvandan bulaş yoluyla dedi.Başka hayvan da beslemiyorum.Diğer sorum da kuşum fazla vitaminden tüye girmişti.Vitamini kestim tüyden çıktı .Dışkıda yem sorunu ilk çıktığında İzmir'den önce burada bir veterinere götürdüm ve Vitaform vermişti.Onun içindeki vitaminlerden olduğunu tahmin ediyorum ki yine tüye girdi.Muhtemelen bu Koksidiyoz tedavisi sonrasında da yine vitamin kullanacağız.Tekrar tüye girer mi ve genel olarak koksidiyoz sürecinde ona nasıl destek olabilirim ne yapmalıyım?

*eklemeyi unuttum , İzmir'deki veterinerimiz de bakımına aşırı özen göstermemeyi önerdi.Yani rezil bir halde bırakmayın ,dezenfeksiyon yapın yine ama çok da üzerine düşmeyin denildi.Gerçekten çevremde de kuşuna yem ve su vermek dışında hiçbir şey yapmayan ,kafesini sadece taban olarak haftada 1 temizleyen bir sürü kişi tanıyorum hepsinin de kuşu çok sağlıklı.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun, vitaform antibiyotikli bir katkı bu nedenle hasta değil ise kullanmamak daha uygun olur. Vitamini haftada 1 kez vermek yeterli olacaktır. Bunun haricinde ek vermeye gerek yok. Koksidyoz veterinerin dediği gibi bulaşabileceği gibi zayıflamış kuş bünyesinde de ortaya çıkabilir. Bu parazit genellikle kuşlarda bağırsak yolunun bir kısmını veya tamamını işgal eder, ancak böbrekler ve karaciğer gibi diğer organlarda da bulunabiliyor.

Giydiğimiz giysilerden tutun, dışkı, böcekler, verilen su, yem vb. gibi şeylerden bulaşıyor ve hıza çoğalıyor. Muhtemelen yem kaynaklı ya da sudan dolayı olabilir.

Oyla 0
Merhaba geçmiş olsun, vitaform antibiyotikli bir katkı bu nedenle hasta değil ise kullanmamak daha uygun olur. Vitamini haftada 1 kez vermek yeterli olacaktır. Bunun haricinde ek vermeye gerek yok. Koksidyoz veterinerin dediği gibi bulaşabileceği gibi zayıflamış kuş bünyesinde de ortaya çıkabilir. Bu parazit genellikle kuşlarda bağırsak yolunun bir kısmını veya tamamını işgal eder, ancak böbrekler ve karaciğer gibi diğer organlarda da bulunabiliyor.

Giydiğimiz giysilerden tutun, dışkı, böcekler, verilen su, yem vb. gibi şeylerden bulaşıyor ve hıza çoğalıyor. Muhtemelen yem kaynaklı ya da sudan dolayı olabilir.
Suyu da arıtma suyu :( Teşekkür ederim

Oyla 0
bence antibiyogram sonuçları çıkmadan bunları kafaya takmayın, herşeyi doğru yapsanız bile kuş hasta olabilir.

hangi ilacı ne şekilde ve ne dozda kullanıyorsunuz?

Oyla 0
*eklemeyi unuttum , İzmir'deki veterinerimiz de bakımına aşırı özen göstermemeyi önerdi.Yani rezil bir halde bırakmayın ,dezenfeksiyon yapın yine ama çok da üzerine düşmeyin denildi.Gerçekten çevremde de kuşuna yem ve su vermek dışında hiçbir şey yapmayan ,kafesini sadece taban olarak haftada 1 temizleyen bir sürü kişi tanıyorum hepsinin de kuşu çok sağlıklı.Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bende katılıyorum bu konuda veterinerin dediklerine benimde çevremde kuş besleyen bir çok tanıdık var 1 tane kızıl darıyla besleyen var kafes telleri paslanmış suyu haftada 1 değişiyor kafes ayda bir temizleniyor kuşlarda pek sağlıklı yavru bile veriyorlar yılda iki kere biz ne yaparsak yapalım bi şeyler ters gidiyor demekki çokta üzerlerine düşmemek lazım .Kuşunuza acil şifalar

Oyla 0
Bende katılıyorum bu konuda veterinerin dediklerine benimde çevremde kuş besleyen bir çok tanıdık var 1 tane kızıl darıyla besleyen var kafes telleri paslanmış suyu haftada 1 değişiyor kafes ayda bir temizleniyor kuşlarda pek sağlıklı yavru bile veriyorlar yılda iki kere biz ne yaparsak yapalım bi şeyler ters gidiyor demekki çokta üzerlerine düşmemek lazım .Kuşunuza acil şifalar
hayır olay öyle değil.mesela ben sigara içerek 5 yıl sağlıklı yaşayabilirim.fakat sonrası kötü olur.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim

Oyla 0
düzeltme : vetakoksin toltrazuril içermiyormuş, yanlış bilgi vermişim. elinizdeki ilaç sulfakinoksalin sodyum içerikli, paylaştığım videoda da kullanım şekli hakkında bilgi yok

Oyla 0
Geri