Konuşan kuşuma dişi aldım bazı sorularım var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mustis

Yeni Üye
Yaklaşık 3 yıldır tek yaşayan erkek konuşan ele alışkın kuşuma kuşcudan yetişkin kızısmıs bir dişi aldım.10 gün oldu.Eve getirdim çok iyi anlaşıyorlar ilk günden itibaren erkek dişiye yem kusuyor dişi yemlikten hiç yemek yemiyor erkek kuş ağzından besliyor devamlı.Dişi ye dil döküyor ama dişiden korkuyor.Dişi onun yanına gelince aynı tünekte olunca hep erkek kuşum bazen korkup diğer tüneğe gidiyor.Ama erkek kuşumda kızısmış evde salınca peçetelere kumandayla çiftlesmek istiyor hep engelliyorum.Ama kafeste dişiye dil dökünce dişi yanına geliyor bazen bir kaç kere dişinin kuyruğunu kaldırıp kasıldı ama erkek kuşum ayak atıp üstüne çıkmadı.belli bir süre sonra yanından ayrıldı.Yuvalık taktım dişi yavalığın kapısını kemiriyor ama içine daha girmedi.
Erkek kuşum çiftleşmeyi bilmiyor mu yapmam gereken şeyler nedir çiftleşmelerini sağlamak için?

Merhabalar. Öncelikle forumumuza hoşgeldiniz.

Eve yeni getirilen kuşlar da yeni geldikleri ortama adaptadyon sorunu büyük olasılıkla gerçekleşir hep. Yem yememe, durgunluk gibi durumlar gözlemlenebilir. Birbirlerini ilk görüşte beğenmeleri olumlu bir durum. Herzaman gerçekleşen birşey değildir.

Dişinin yuvalıpı kemirmesi de çiftleşmeye hazırlık aşamasın da olduğunu gösterir genellikle. Belki sizin görmediğiniz zamanlar bu eylemi gerçekleştirmiş olabilirler. Bunu da gözardı etmeyin.

Fakat bilmelisiniz ki evcil kuşunuz 3 yıldır sizinle ve kendi türünü tanımıyor. Dolayısıyla da çiftleşme gibi güdüsel durumları uygulamakta zorluk yaşaması normaldir. Ona zaman tanıyın. Dişi, erkekle çiftleşmeden de yumurta yapabilir, fakat bu, erkek kuşunuzla çiftleştiği anlamına gelmez. Buna da dikkat edin. Böyle birşey yaşarsanız, yumurtaları 6. Günün de kontrol edebilirsiniz döllenip döllenmediği hususun da.

Velhasıl, erkeğiniz için yapabileceğiniz birşey yok, sadece zaman. Zaten kızışmış olduklarını söylüyorsunuz. Ek takviyelere de gerek yok kanımca. Sadece telefonunuzdan muhabbet kuşu kızıştırma sesi dinletip tepkilerini gözlemleyebilirsiniz. Erkek şansını her defasın da deneyecektir. Fakat çiftleşmenin ne kadar süreceği zamanla alakalıdır. Bu süreçte kuşlarınıza dal darı ikram edebilirsiniz hafta da 1 ya da 2 kere...

Merak ettiğiniz başkaca şeyler var ise sorabilirsiniz...

Oyla 0
Evcil erkek kuşlar çok bunaltıyor insanı. :D
Bende de haylaz bir evcil var ve dediğiniz tüm aşamaları aştık bizde. Fakat dişi eğilmesine rağmen üzerine çıkmıyor. Hala oyun, kur peşinde. Maalesef vazgeçtim ben :D

Oyla 0
Evcil erkek kuşlar çok bunaltıyor insanı. :D
Bende de haylaz bir evcil var ve dediğiniz tüm aşamaları aştık bizde. Fakat dişi eğilmesine rağmen üzerine çıkmıyor. Hala oyun, kur peşinde. Maalesef vazgeçtim ben :D
Benimki de ayak atıyor ama dişi eğilmiyor yaaaa. Çıldıracağım artık! Bir türlü çiftleştirmedim. Dişi gerçi kızgın ama çiftleşmiyor namussuzlar.

Oyla 0
Umudunuzu kaybetmeyin :) Bakın, video da ki mavi dışardan gelen evcil bir kuş. Uzunca bir süre bu şekil de çiftleşemedi. Her izleyişim de baya gülüyordum. Bu ne ki, sırtına çıkıp bekliyordu:) dişi en sonun da bunu sırtından atıp gagalayıp yuvalığa gidiyordu:)

Şu an da 3 adet dolu yumurtası var. Bakalım ne olacak:)

Oyla 0
Umudunuzu kaybetmeyin :) Bakın, video da ki mavi dışardan gelen evcil bir kuş. Uzunca bir süre bu şekil de çiftleşemedi. Her izleyişim de baya gülüyordum. Bu ne ki, sırtına çıkıp bekliyordu:) dişi en sonun da bunu sırtından atıp gagalayıp yuvalığa gidiyordu:)

Şu an da 3 adet dolu yumurtası var. Bakalım ne olacak:)

hayır olmaz değil elbette ama şansın yaver gitmiş. 1,5 yıldır deniyorum :( Maşallah forpus muhabbetine :D

Oyla 0
Geri