Koyu dışkı, yiyememe, halsizlik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kivun
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kivun

iyikus.com Üyesi
Merhaba. Kuşum ishaldi. Bazıları sadece suydu. Hafif de bir halsizlik vardı. Elektrolit olmadığı için entrobac koydum suyuna. Sabaha ishal geçmiş ama şimdi de koyu yeşil dışkılar yapıyor. Yemlerini de yiyemiyor. Yediklerini kafasını sallayıp geri atıyor. Yumurta ve patates ezip vermeye çalıştım şırıngayla pek yemedi. Sorun fungal mi yoksa bakteriyel mi anlayamadım yanlış birşey yapmak da istemiyorum. İlaç kullanmalı mıyım? Ne kullanmalıyım? Ya da entrobac 2 gün üst üste versem sorun olur mu?

Resim ekleyemiyorum dosya büyük uyarısı veriyor :(
Şu sıralar biraz sık maydanoz yedirmiş olabiliriz bu sorun oluşturmuş olabilir mi?

Maydanozu verirken sapını mi verdiniz yapraklarını mi maydanozun yaprakları kuşların boğazına takılabiliyor

Merhaba, kuşa bir süre yeşillik vermeyin maydanozun fazlası kuşlar için zararlı asit içermekte
Entrobac 3 güne tamamlayabilirsiniz
Kuşun genel durumu nasıl video görebilir miyiz ?
Kuşum yediklerini de kusuyor demişsiniz salyali mi kusuyor yoksa tane şeklinde mi
Hangi yemi kullanıyorsunuz
Kuşun genel durumunu görüp gerekiyorsa tedavisine başlanmalı geç olmadan bu süre içerisinde elle besleme yapmalısınız

Merhaba, kuşa bir süre yeşillik vermeyin maydanozun fazlası kuşlar için zararlı asit içermekte
Entrobac 3 güne tamamlayabilirsiniz
Kuşun genel durumu nasıl video görebilir miyiz ?
Kuşum yediklerini de kusuyor demişsiniz salyali mi kusuyor yoksa tane şeklinde mi
Hangi yemi kullanıyorsunuz
Kuşun genel durumunu görüp gerekiyorsa tedavisine başlanmalı geç olmadan bu süre içerisinde elle besleme yapmalısınız
Normal zamanda kusmuyor sadece yem yemeye çalışırken yediği taneleri atıyor. Salyalı değil sadece yediği taneyi atıyor. Elle besleme konusunda tecrübeli değilim bugün yakındaki bir petshopdan rica ettim ama kendin yapıver ama ne zamana kadar yapacaksın ki dedi. Yine de şırıngayla gagasından içeri verebiliyorum çok az da olsa. Genel durum için videoyu hemen hallediyorum. Bir de elle besleme için neleri vermemi önerirsiniz? Yumurta ve patatesi karıştırıp eziyorum ben. Aspur aldım bugün yerse diye onu da yiyemedi.

Screenshot_2023-03-14-20-13-13-441_com.miui.gallery.jpg
Bi yarım saattir daha yeni dışkıladı. O da arkasına yapıştı kendim çıkardım. Sürekli bişeyler atıyor gibi oldu kusura bakmayın. Güncel bi foto iyi olur diye düşündüm.

Görüntü olarak da hoş durumda değil :(
Bu tarz durumlarda testler yaptırmadan deneme yanılma gidiyor ancak bir iç parazit ilacı kullanmakta yarar var öncelikle. Nilverm olabilir. Bir açıdan sulphamazethine olabilir (belki de daha iyi olur). Fazla maydanozun nadiren olumsuz etkisi var ancak şu konuya bakabilir misiniz?
Probiyotik desteğini unutmayalım

Görüntü olarak da hoş durumda değil :(
Bu tarz durumlarda testler yaptırmadan deneme yanılma gidiyor ancak bir iç parazit ilacı kullanmakta yarar var öncelikle. Nilverm olabilir. Bir açıdan sulphamazethine olabilir (belki de daha iyi olur). Fazla maydanozun nadiren olumsuz etkisi var ancak şu konuya bakabilir misiniz?
Probiyotik desteğini unutmayalım
Amanın kalsiyuma bağlanan maddeler var diyor. 4 tane kızgınlık yumurtası var. Ondan mı ki? Yarın ilk iş sulphamazethine alayım inşallah. Nasıl kullanmam gerektiğine bakayım. Ailem sıkıntı etmezse kuşlara bakan veteriner araştırayım.

2 saat sonra veterinere gideceğiz inşallah. Elektrolit bulamadım röhnfried ro 200ready içinde elektrolit de varmış ondan aldım. Bir de kalsiyum kaybetmiştir diye versele laga calci-lux aldım. Bu ikisini birlikte kullanmam sakınca oluşturur mu?

Yeni ürünlerinizin faydasını görürsünüz inşallah. İki ürünü karıştırabilirsiniz ancak ayrı ayrı vermenizi öneririm.

Yeni ürünlerinizin faydasını görürsünüz inşallah. İki ürünü karıştırabilirsiniz ancak ayrı ayrı vermenizi öneririm.
Veterinere babamdan gizli gidecektik sorun üstüne sorun oldu. Gidemiyoruz... Rapor teslimlerimi bırakıp kuşla ilgilenmem de anneme sorun oldu. Psikolojim bozuldu iyice. Veterinerleri arayıp sulphamazethine alıp alamayacağımı sordum kuşu getirmezseniz veremeyiz diyolar. Veteriner ecza deposunu aradım veterinerin yazmış olması lazım diyor. Biyerde buldum o da taa haftasonu getirtecekmiş. Etken maddeleri benzer bactrim şurup aldım ben de. En azından haftasonuna kadar kullanırım. Yemesi de iyiye gidiyor gibi. Sadece su içmiyor. Probiyotik koyunca soğudu sudan. Normal su da içmiyor. Bactrimi nasıl kullanabileceğime dair bir tavsiyeniz var mı acaba? Araştırdım biraz ama her yerde farklı birşeyler yazıyor.

Calci lux ve elektroliti karıştırıp vermeyeceğim inşallah. Eş zamanlı kullanmam sorun olur mu anlamında yazmıştım ama olmaz anladığım kadarıyla.

Kendimi problem çocuk gibi hissettim, zamanınızı aldığım için özür dilerim gerçekten.

Veterinere babamdan gizli gidecektik sorun üstüne sorun oldu. Gidemiyoruz... Rapor teslimlerimi bırakıp kuşla ilgilenmem de anneme sorun oldu. Psikolojim bozuldu iyice. Veterinerleri arayıp sulphamazethine alıp alamayacağımı sordum kuşu getirmezseniz veremeyiz diyolar. Veteriner ecza deposunu aradım veterinerin yazmış olması lazım diyor. Biyerde buldum o da taa haftasonu getirtecekmiş. Etken maddeleri benzer bactrim şurup aldım ben de. En azından haftasonuna kadar kullanırım. Yemesi de iyiye gidiyor gibi. Sadece su içmiyor. Probiyotik koyunca soğudu sudan. Normal su da içmiyor. Bactrimi nasıl kullanabileceğime dair bir tavsiyeniz var mı acaba? Araştırdım biraz ama her yerde farklı birşeyler yazıyor.

Calci lux ve elektroliti karıştırıp vermeyeceğim inşallah. Eş zamanlı kullanmam sorun olur mu anlamında yazmıştım ama olmaz anladığım kadarıyla.

Kendimi problem çocuk gibi hissettim, zamanınızı aldığım için özür dilerim gerçekten.
Üzüldüm doğrusu hocam. Facebook üzerinden ilaç ismini aratırsanız satan kişiler var. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ancak Ankara da yaşıyorsanız doğrudan alabileceğiniz adreslerde verebilirim. Bactrim alarak iyi yapmışsınız, oda olur. Ağızdan 1 damla verebiliyorsanız öncelikle öyle verin. Olmuyorsa suyuna 10 damla civarı eklemek yeterli olacaktır.

Geri