Sündüs Dağcı
iyikus.com Üyesi
Tekrardan herkese merhabalar. Mimocan 3 yaşında erkek bir kuş. Bebeklikden itibaren gelen bir solunum yolu rahatsızlığı var. Daha önceki paylaşımlarıma göz atanlar bu hastalık nedeniyle bir kuşumu kaybettiğimi bilir. Mimocanda vikleme sorunu yok. Bundan 5 ay belkide 7 ay önce boğazlarında kızarma yani faranjit teşhisi konuldu nibülizatör tedavisine başladım ertesi gün. Hala nibülizatör tedavisi görüyor. 15 dk uçarsa tıkanıklık ve kabarma durumları mevcut ve ağzını oynatıyor. Nibülizatör ile hava takviyesi verdiğimde rahatlıyor. Genellikle uçtuğu zaman veriyorum. Yem yemiyor ben elimde veriyorum o şekilde yiyor nedeni ise uçmayı çok seviyor uçmayınca küsüyor olabilir. Yemlikde başka kuş gelip ona dokunursada yemiyor. Bu yüzden biraz zayıflamış. Veteriner Astıma çevirdiğini ve kronik olduğunu söyledi durumunun. Benim öneri almak istediğim konu Uçması için 10 dk da olur bu süreçde mutlu olması için ne yapmalıyım. Bu sorunu yaşayan varsa ne gibi yöntemler deniyor. Önerileriniziçin şimdiden teşekkürler.