Kulak Çevresi Tüy Dökülmesi ve Halsizlik

Ömer Onur A.

Yeni Üye
Merhabalar,

Dişi kuşum birkaç gün önce tüye girmişti. Bugüne kadar normal tüy dönemi gibiydi fakat akşam üstü olan sağ kulak çevresi tüyleri az önce kontrol ettiğimde olmadığını gördüm. Sol tarafta da hafif bir boşluk var.
Daha önce hiçbir tüy döneminde böyle olmamıştı. Yardımlarınızı rica ederim.

WhatsApp Image 2025-02-04 at 23.02.32.jpegWhatsApp Image 2025-02-04 at 23.02.31.jpegWhatsApp Image 2025-02-04 at 23.02.28.jpeg

Tüylerin döküldüğü bölgede deride herhangi bir pullanma, kızarıklık, kabuklanma var mı? O bölgede artan bir kaşıma davranışı oluyor mu? Yem dışında neler yiyiyor şuan?

Tüylerin döküldüğü bölgede deride herhangi bir pullanma, kızarıklık, kabuklanma var mı? O bölgede artan bir kaşıma davranışı oluyor mu? Yem dışında neler yiyiyor şuan?
Pullanma kızarıklık ve kabuklanma gibi durumları gözlemleyemedim fakat şu an kusmaya da başladı. Standart yemine ek olarak yulaf ve dal darı var birkaç gün önce de yumurta sarısı yemişti. Marul, havuc vb. gibi ek gıdaları çok sık olmasa da veriyorum.

Kusma sebebi tüy dökülmesinden farklı olabilir. Anlık bir olay mıydı yoksa tekrarlayacak mı, önemli. Kustuğu yem sindirilmiş miydi, yoksa tam halde mi? Kusarken istemsizce kafasını sallama, gagadan gelen kötü koku gibi bir durum var mı?

Kulak çevresindeki döküntü için şimdilik takipte kalın. Deri yüzeyinde problem olmaması iyi birşey. Beslenmesini protein, B vitamini ve mineral kaynakları ile destekleyin. Eğer kelleşme gibi devam ederse yazın mutlaka.

Geri