Kullandığım yem bayat mı?

utkuaydin12

iyikus.com Üyesi
Kullandığım yemin Bayat olup olmadığına karar veremedim. Küflenme yok. Bayat yemlerde kötü koku olduğuna dair yazı okudum. Bu koku nasıl bir kokudur? Bana çok kötü bir koku gelmiyor koklayınca fakat elime yapışıyor yem. Fotoğraflarını ekliyorum

Kullandığım yemin Bayat olup olmadığına karar veremedim. Küflenme yok. Bayat yemlerde kötü koku olduğuna dair yazı okudum. Bu koku nasıl bir kokudur? Bana çok kötü bir koku gelmiyor koklayınca fakat elime yapışıyor yem. Fotoğraflarını ekliyorum
Elinle ufaladıgında soyuluyorsa bayat demektir diye okumuştum bir yerde emin değilim markasıda önemli aslında uzun süre açık kalmışsa bayatlamis olabilir. Eline yapışmasıda nemli olduğu için olabilir ki nemli olursa bozulur. Kavanozda saklayabilirsiniz hatta buzdolabınada koyun diyenler var sıkı sıkı kapatırsınız ağzını.

Oyla 0
Böyle parmağını içine daldırırsın, bakarsın 4-5 tane tohum yapışmış parmağına o zaman yem tazedir. Ama bakarsın parmağında 20-30 tane tohum var o zaman o yem bayattır.

Oyla 0
Bu konu için ek bir araştırma yapacağım. Yemin bayat olup olmadığı su deneyleriyle daha anlaşılır oluyor ama bir kesinliği var mı tartışılır. Yem görünüş olarak sorunlu görünmüyor. Nemden kaynaklı genelde yapışmalar oluyor ki nemlenen yemlerde kısmen bozulduğu kabul edilebilir. Eğer bu tip bir endişeniz varsa yeni bir ürün alınız.
Bugün bu konuyla alakalı bir konu hazırlayacağım. Gün içinde girerseniz daha sağlıklı bir bilgiye erişeceğinizi düşünüyorum

Oyla 0
Geri