Kulucka

Pinar_beyza_buyuk

iyikus.com Üyesi
Kusum bir ayı geçkindir yumurtalara yatiyor. Bos zaten esi yoktu. Ama daha once yaptiginda 20 gun sonra kendisi birakmisti. Yine bekledik bu sefer birakmadi. Altindan dun aldim. Kafeste yerde yumurtalarini aradi baya. Sonra bagirmaya baslayinca uzuldum geri koydum. Kendisi 20 gun sonra birakmiyor muydu? Gun saymadik ama tahminen 1 ay olmustur cok zaman oldu

Kuşunuza bir eş almadıkça bu döngü böyle devam eder. 20 gün sonra bıraksa bile kısa süre sonra tekrar yumurtlayacaktır. Hem sağlığına zarar hemde psikolojisine.. Yanına bir eş alın bir süre ayrı kafeslerde dursunlar ama birbirlerini görsünler. Ardından oda da beraber salın uçsunlar anlaşmaya başladıklarında dişiyi erkeğin kafesine koyun. Buraya dikkat dişiyi erkeğin kafesine atıcaksınız..

Oyla 0
Kuşunuza bir eş almadıkça bu döngü böyle devam eder. 20 gün sonra bıraksa bile kısa süre sonra tekrar yumurtlayacaktır. Hem sağlığına zarar hemde psikolojisine.. Yanına bir eş alın bir süre ayrı kafeslerde dursunlar ama birbirlerini görsünler. Ardından oda da beraber salın uçsunlar anlaşmaya başladıklarında dişiyi erkeğin kafesine koyun. Buraya dikkat dişiyi erkeğin kafesine atıcaksınız..
Aldik kus zaten anlastilar guzel ama bizimki yumurtalarina gitmek istiyor bir sure sonra. Kafesten cikmak istiyor. O yuzden yumurtalarini alsak mi yoksa birakmasini mi beklesek bilemedik

Oyla 0
Aldik kus zaten anlastilar guzel ama bizimki yumurtalarina gitmek istiyor bir sure sonra. Kafesten cikmak istiyor. O yuzden yumurtalarini alsak mi yoksa birakmasini mi beklesek bilemedik

Yumurtalar zaten en başta alınması gerekiyordu yatmasına müsade edilmeden. yumurtaları alıp atın yapıcak birşey yok..

Yinede diğer arkadaşlarada fikirlerini soralım.. @Doğanay Y. @neanderthalensis @VBZE433

Oyla 0
Bir de kusum kuluckaya yattigi icin mi nefes alirken vik vik ses çıkarmaya basladi? Sagligina zarar demissiniz bu gibi seyler mi oluyor?

Oyla 0
kuluçka dönemi yorgunluklarında bazen bu tarz sesler olabiliyor. Yumurtaların tamamı alınmalı ve iyi gözlem yapılmalı. Geçmez ise bu durum solunum sorunundan şüphelenilebilir.

Oyla 0
Geri