VBZE433
Uzman Yetiştirici
Kısa bir süre önce anneleri ölünce 5 yumurtayı mecburen başka bir takımın altına kaydırmak zorunda kaldım. Annenin öldüğünü sabah fark ettiğim için yumurtalar soğumadan bu işlemi yapmak mümkün oldu. Konu aslında bu değil ancak kaydırılan yumurtaların bulunduğu folluktaki 4 yavru en büyüğü 7 günlük iken bu işlem gerçekleşti ve bu dört yavru daha sonra bir mucizeye imza attılar.

Bu tip durumları gözlemlemek çok zordur ve kuluçkaya rahatsızlık vermemek adına yuvayı sürekli açıp bakamazsınız. Benim fark edişim ise dişi dışarıda iken ve kısa süreliğine yuvaya girip çıkmaları esnasında oldu.
İlk defa duyacaklar için paylaşmak istedim.

Bu tip durumları gözlemlemek çok zordur ve kuluçkaya rahatsızlık vermemek adına yuvayı sürekli açıp bakamazsınız. Benim fark edişim ise dişi dışarıda iken ve kısa süreliğine yuvaya girip çıkmaları esnasında oldu.
- Ev sahibi 4 yavrunun en küçüğü 7 günlük olduğunda misafir yumurtalardan yavrular kısa aralıklar ile (1er gün gibi) çıkmaya başladılar. Süt anne bu süreçte hem yumurtalara yattı hem de misafir yavruları çıkarırken kendi yavrularını büyütmeye devam etti.
- Annenin kendi yavrularını dal darı ile karışık beslediği bu süreçte misafir yavruların kursaklarının kontrolünü yaparken 4 ev sahibi yavru tarafından zaman zaman beslendiğine şahit oldum.
- Hatta en ufak yavru ciyakladıkça büyük yavrulardan bir tanesi eğilip onu besliyordu.
- 9 yavruya bakmak çok ciddi bir iş o yüzden annenin yetişmesi gerçekten zor. Hele yaş farkı büyük olan yavrular söz konusu ise besleme yapması ve sıraya koyması da oldukça zordur. Küçükler ihmal olabilir hatta bakımsız kalıp ezilip ölebilir.
İlk defa duyacaklar için paylaşmak istedim.