Kuluçkada erkek kuşun ilgilenmemesi

Melike Gül

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar iyi akşamlar. Benim bir arkadaşım var onun da bir tane tatlı dişi kuşu vardı ona eş aldılar ve yumurtaları oldu. Şuan iki tane de yumurtadan yavru çıkmış ? ama erkek kuş ne yavruları nede dişi kuşu besliyormuş, sık sık yuvalığa giriyormuş ve tekrar çiftleşmek istiyormuş. O yüzden arkadaşım erkek kuşu ayırıp ayırmama konusunda çok kararsız kaldı Sizce ne yapmalı Sizin de fikrinizi almak istedik

Çözüm
Merhaba, sadece 2 bebek ise dişi tek başına yeterli gelir. Ancak dişi kuşlar bu evrede eşleşme gerçekleştirmeyeceğinden, eğer zarar vermiyorsa erkek kalmalı. Genelde Yavrular 14-16 günlükken bu isteklerini gerçekleştiriyorlar.
Merhaba, sadece 2 bebek ise dişi tek başına yeterli gelir. Ancak dişi kuşlar bu evrede eşleşme gerçekleştirmeyeceğinden, eğer zarar vermiyorsa erkek kalmalı. Genelde Yavrular 14-16 günlükken bu isteklerini gerçekleştiriyorlar.

Çözüm
Doğanay daha tecrübeli bu konularda ama ben olsam ayırırdım.. Anne kuşada hergün mama yapsınlar mutlaka ;)
Sizin söylediklerinizi arkadaşıma ilettim, bana anne kuşun ilk yumurtayı 24 Martta yaptığını İki yavrununda bir buçuk hafta önce çıktığını söyledi. Sanırım diğer yumurtalar boş :( Sizin çok tecrübeniz vardır bu durumlarla ilgili, sizce diğer 3 yumurta bozulmuş mudur. Eğer yumurtalar boşsa dediğiniz gibi erkek kuşu ayırmak en mantıklısı. En azından anne kuş iki yavrusunu sağlıkla büyütür

Son düzenleme:
Geri