Kursak mantarı hastalığında elle besleme yapılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan nomoment
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nomoment

iyikus.com Üyesi
2 kuşumda ağızlarında bir şey varmış gibi öğürme hareketi yapıyor 2 haftadır iştahları kesildi 2 gün sulphamezatin kullandım dün de dacostatin adlı ilaçtan koydum sularına ve yumurta sarısı cici bebe soyulmuş darıyı ezdim bunu yine dacostatinli su ile sulandırıp 5 saat aralıklarla 2 kuşuma biraz yedirdim şırınga ile ve mavi olan kuşum biraz canlandı gibi ama yeşil kuşum gözlerini kapatıyordu gücsüzdü dışkısı su gibiydi poposunu temizledim fakat maalesef dün gece melek oldu mavi kuşum hala aynı durumda bugün yine dacostatinli su var önünde 8 saatte bir değiştiriyorum iştahı hala yok bir kaç defa aspur yedi ama korkuyorum yine şırınga ile ağzına mama damlatmaya ne önerirsin acaba?
not:mavişin melek olan ponçiğim kadar değil ama hala yeşil ve biraz sıvılı ishali var

mavişin nefes alışverişi eskisi kadar kötü değil kusma hareketi de azaldı fakat çok az yem yiyor ve su içiyor dün yeşil olan kuşum ponçik melek olunca cesaret edemedim acaba mamayı şırınga ile gagasından vermiştim(kursağa değil) o yüzden mi bir sıkıntı oldu

Oyla 0
Merhaba, mantar sorunu olduğu düşünülen kuşlara şekerli ürünler verilmez. İlk yanlışınız burada. Diğer yanlış ise bu tip bir durumda mutlaka veterinere götürmek gerekirdi. Elle besleme yapılabilir mama içeriğinde ki şekerli ürünler çıkartılarak.

ponçik için üzüldüm umarım kalan kuşunuz sağlığına kavuşabilir.

Oyla 0
Merhaba, mantar sorunu olduğu düşünülen kuşlara şekerli ürünler verilmez. İlk yanlışınız burada. Diğer yanlış ise bu tip bir durumda mutlaka veterinere götürmek gerekirdi. Elle besleme yapılabilir mama içeriğinde ki şekerli ürünler çıkartılarak.

ponçik için üzüldüm umarım kalan kuşunuz sağlığına kavuşabilir.
merhaba 5 veteriner gezdim hiç biri kuştan anlamadığını söylediler onlara kızmıyorum onlara diploma veren okula işletme sertifikası veren devlete kızıyorum bir kuşçu dacostatin önerdi 20km uzakta bir petshopta buldum ve yanında forte karaciğerkoruyucu vitamin aldım tedavi sonrası için ama maalesef ponçiğim göremedi çok üzgünüm ama bari mavişimi kurtarayım diye tekrar konu açtım

Oyla 0
merhaba 5 veteriner gezdim hiç biri kuştan anlamadığını söylediler onlara kızmıyorum onlara diploma veren okula işletme sertifikası veren devlete kızıyorum bir kuşçu dacostatin önerdi 20km uzakta bir petshopta buldum ve yanında forte karaciğerkoruyucu vitamin aldım tedavi sonrası için ama maalesef ponçiğim göremedi çok üzgünüm ama bari mavişimi kurtarayım diye tekrar konu açtım
Uludağ üniversitesi hayvan hastanesini önermiştim size,orada kuştan anlayan bir hekim de varmış hatta.Bu şekilde tahminle ilaç vermek çok doğru değil.Kuşunuz için üzüldüm,diğeri için geç kalınmaz umarım.

Oyla 0
Uludağ üniversitesi hayvan hastanesini önermiştim size,orada kuştan anlayan bir hekim de varmış hatta.Bu şekilde tahminle ilaç vermek çok doğru değil.Kuşunuz için üzüldüm,diğeri için geç kalınmaz umarım.
Müsait bir zamanınızda gittiğiniz ya da bilgi sahibi olduğunuz veterinerlikle alakalı bir konu hazırlar mısınızız?

Oyla 0
Geri