Kursak mantarı mı var acaba acil yardımcı olur musunuz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Engin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin

Yeni Üye
4 yumurtalı 2 yavrulu bir takım kuşum var ve dün fark ettiğimde dişinin göğüs kemiği sivrilmiş ve kursağı çok şişti bide yuvalıkta dışkı gibi olmayan beyaz beyaz dışkı şeklinde bişeyler var bu nedir bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba kursak mantarı var mı yoksa yavruları beslemek için kursağında yem mi tutuyor anlıyamadım yardımcı olur musunuz kuşlarımın ölmesini istemiyorum

Kursak Mantarı Belirtileri

Kursak Mantarı gözlem ile farkedilebilen bir hastalıktır. Tavuklar için konuşacak olursak; sabah ilk yapmanız gereken şey hayvanlarınızın kursağında şişlik olup olmadığını gözlemlemek olacaktır. Şayet böyle bir durum gözünüze çarpacak olursa tavuğunuzun kursağına hafifçe bastırarak herhangi bir şişlik olup olmadığını kontrol edin. Bu kontrol sırasında şayet kursak mantarı varsa kursakta oluşan fermentasyon işleminden dolayı gazların ve lıkırdayan su sesini duyacaksınızdır.

Adından da anlaşılacağı gibi hayvanınızın ağzı ekşi maya gibi kokacaktır. Gaganın içine biraz göz attığınızda hastalığa bir adım daha yakından görmüş olursunuz.

Aşağıda sıralayacağım belirtiler Kursak Mantarı Hastalığı ile karakterizedir.

• Normalden daha sessiz görünür
  • Uyuşukluk
  • Bazen ishal görülür
  • İştah kaybı
  • Kilo kaybı (Erken teşhis edilmezse)

Kursak Mantarı Hastalığının Sebep ve Sonuçları

Bilinçsiz kullanılan antibiyotikler
Antibiyotikler hem bir nimet hem de bir lanet olabilir! Hayvanınızın hastalıktan kurtulmasına yardımcı olmak için gerektiğinde antibiyotikler kullanabilirsiniz. Bununla birlikte bazen basit bir antibiyotik kullanımı hayvanınızın sindirim sistemi içindeki mikroorganizmaların doğal dengesini bozacağından bakteri ve mayanın aşırı çoğalmasına neden olur ve bu da Kursak Mantarı yol açacaktır.

Oyla 0
4 yumurtalı 2 yavrulu bir takım kuşum var ve dün fark ettiğimde dişinin göğüs kemiği sivrilmiş ve kursağı çok şişti bide yuvalıkta dışkı gibi olmayan beyaz beyaz dışkı şeklinde bişeyler var bu nedir bilgisi olan yardımcı olabilir mi acaba kursak mantarı var mı yoksa yavruları beslemek için kursağında yem mi tutuyor anlıyamadım yardımcı olur musunuz kuşlarımın ölmesini istemiyorum
Peki sizin kuşunuzda bu tür belirtiler var mı? Varsa hangileri?

Oyla 0
Peki sizin kuşunuzda bu tür belirtiler var mı? Varsa hangileri?
Öncelikle çok sağ olun şöyle ki kuşum kuluçkada olduğu için halsizlik iştahsızlık gibi belirtileri pek gözlemleyemiyorum fakat kursak şişliği ve göğüs kemiğinde sivrilik var fakat emin olamıyorum peki muhabbet kuşu da kuluçka döneminde yavruları beslemek için kursağında yem tutma olasılığı nedir

Oyla 0
Muhabbet kuşunuzun resmini atarmısınız? Elimden geldiği kadar yardım edecegim

Yavruların doğmasına tahminen kaç gün veya kaç ay kaldı diyiyim o zaman

Oyla 0
Merhabalar, yavruları beslemek için kursaklarında besin tutarlar. Bu da göğüs kısmının normalden daha şişkin görünmesine neden olabilir. Yavrular ve bazen erkek ve dişinin dışkılaması sonucu yuvalık içi yoğun dışkı birikintileriyle dolabilir. Dışkı rengi hemen hemen her yuvalıkta ki durum. Normal, endişe etmeyin.images (65).jpeg

Oyla 0
Merhabalar, yavruları beslemek için kursaklarında besin tutarlar. Bu da göğüs kısmının normalden daha şişkin görünmesine neden olabilir. Yavrular ve bazen erkek ve dişinin dışkılaması sonucu yuvalık içi yoğun dışkı birikintileriyle dolabilir. Dışkı rengi hemen hemen her yuvalıkta ki durum. Normal, endişe etmeyin.
Çok teşekkür ederim şimdi şöyle bişey var yuvanın içinde dışkılar var evet ama o beyazlıklar dışkı değiller

Oyla 0
Geri