Arkadaşlar merhaba kuşum kursak Mantarı vs değil maşallah ama kur yaparken çıkardığı yemi tekrar yutabiliyor o yüzden tedbir amaçlı ne yapabilirim? Probiacti bird probiyotik ve röhnfried vitaminim var. Ek olarak ishale iyi gelen vitaminler vs var
Ayda 1 mi yazmışım yanlış yazmışım ayda 2 kez yıkıyorum bulaşık deterjanı ilesulukları ayda 1 mi yıkıyorsunuz?
Ayda 1 mi yazmışım yanlış yazmışım ayda 2 kez yıkıyorum bulaşık deterjanı ile
Bence her gün bulaşık deterjanıyla yıkamak zorunda değilsiniz ama , gün aşırı bulaşık deterjanı( çok iyi durulamak kaydıyla) haftada bir de dezenfeksiyon yapabilirsiniz virkon-s gibi bir ürünle.Ayda 1 mi yazmışım yanlış yazmışım ayda 2 kez yıkıyorum bulaşık deterjanı ile
Ben ayda 2 kez yıkıyorum abi yani 2.5 haftada 1 falan yıkıyorum açıkçasıBence her gün bulaşık deterjanıyla yıkamak zorunda değilsiniz ama , gün aşırı bulaşık deterjanı( çok iyi durulamak kaydıyla) haftada bir de dezenfeksiyon yapabilirsiniz virkon-s gibi bir ürünle.
Ben ayda 2 kez yıkıyorum abi yani 2.5 haftada 1 falan yıkıyorum açıkçası
Ben de her gün kalıp sabun ile yıkayıp güzelce duruluyorum. Haftada 2 kez de Virkon-S ile genel bir temizlik yapıyorum..Kimyasalları kuşlar insanlar kadar uzun süre tolere edemez. Sonuçta iki canlı da hasta olur. İnsanda toksik temizlik mümkün ama kuşlarda bunu bilmek ve yapmak oldukça zor. Bu nedenle deterjan kesinlikle tavsiye etmiyorum. Virkon-S çözeltisi içinde mamalık, suluk vb. eşyalarını en az iki saat bekletirseniz (ki bütün gece bekletmek daha iyi) ardından tüm bekletilen malzemeleri durulayıp gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bunu her hafta bir kere yapmak lazım. Hele sıcak yaz günlerinde mikropların ne kadar çabuk üreyebildiğini söylemeye gerek yok sanırım.
Bu arada suluk ve mamalık, yemlik benzeri günlük kullanımda aktif olan şeylerin de her gün su ile iyice ovularak yıkanması gerektiğini de söyleyeyim. Fazla malzemeniz olursa dönüşümlü kullanmak da iyi olur.
Virkon S baya pahalıymış ben de kalıp sabun kullansam olur mu? Benim kuşumun 2 suluğu var 2 suluğunu da 2 haftada bir falan yıkıyorum. Ama her gün suyla güzelce ovalıyorum. Kalıp sabuniş görürmüBen de her gün kalıp sabun ile yıkayıp güzelce duruluyorum. Haftada 2 kez de Virkon-S ile genel bir temizlik yapıyorum..
Virkon S baya pahalıymış ben de kalıp sabun kullansam olur mu? Benim kuşumun 2 suluğu var 2 suluğunu da 2 haftada bir falan yıkıyorum. Ama her gün suyla güzelce ovalıyorum. Kalıp sabuniş görürmü
Merhaba ,yemlik ve suluğun yakın olmasının ne gibi bi sakıncası var acaba benimki de yakın o yüzden soruyorum kusura bakmayınkaliteli ve mümkünse kapalı yem kullanımı, yemlik ve suluğun birbirinden uzağa konumlandırılması, kafes ve ekipmanların düzenli temizliği, odanın düzenli havalandırması, yavruluğun hava deliklerinin olması. özetle nemli ortam..
özellikle yüksek nemli iklimlerde yılda 1-2 defa 3-5 gün nystatin kullanılabilir, bu tercih meselesidir tabi ki. tavsiye etmeyen arkadaşlara saygı duyarım
Kafeste birbirine zıt yerlere koyarsanız kuşun suluğun içine yem taşımasını azaltırsınız.Merhaba ,yemlik ve suluğun yakın olmasının ne gibi bi sakıncası var acaba benimki de yakın o yüzden soruyorum kusura bakmayın
Çok çok teşekkür ederim ekran görüntüsü aldım bunları.Kafeste birbirine zıt yerlere koyarsanız kuşun suluğun içine yem taşımasını azaltırsınız.
Dolayısı ile suluk daha az kirlenir.
Ayrıca tavsiyem;
-2-3 tane yedek suluğunuz olsun,2.gün aynı suluğu kullanmayın. Hepsi kirlenince hepsini birden yıkayın ve aynı döngüye devam edin.
-Kursak mantarını önlemeye yardımcı olarak Avidress Plus diye bir ürün var bu ürünün içinde mantar gelişimini önlemeye yardımcı asitler var.
Haftada 2 gün (örneğin çarşamba ve pazar günleri) temiz su ile dolu yeni suluğuna 2-3 damla damlatın.
-Ayrıca tünek ve yemlikleri de yedekli kullanırsanız, rahat edersiniz.
Sadece eski tüneği çıkarıp yenisini takar, sonrasında hepsini tek seferde temizlersiniz.