Kursak Mantarı Tedavi Sonrası

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan brckfb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

brckfb

Forum Sakini
Merhabalar, üç hafta veteriner kontrolünde mikostatin tedavisi gördük. Bir haftadir probiyotik takviyesi verdik, BT amin Forte ve gervit w de dahil. Sultan papağanımın dışkısı düzgün, yemesi içmesi de yerinde, kusma yok, koku yok ancak tüylerini düzelttikten sonra kursak genişletme hareketi yapıyor hep. Sonra da boğaz bolgesini ayağıyla ovuyor, kaşıyor. Anlam veremiyorum neden sadece tüylerini düzelttikten sonra yapıyor olabilir?

Gündelik hareketlerinde de bu davranışı bir kaç kez yapmaları normal ancak sıklığı fazla ise o bölgede tüy kapsülü gelişiyor mu önce onu kontrol etmekte yarar var. Bazen o bölgede çıkan yeni tüyler kuşlara rahatsızlık verebiliyor. Tüyle bağlantılı değil ise yem içeriğinizi gözden geçirmenizi veya yumuşak gıda tüketimini arttırmanızı önereceğim. Kum kullanımı yoksa onu da dahil ediniz. Sindirim problemleri yaşıyor olabilir.

Gündelik hareketlerinde de bu davranışı bir kaç kez yapmaları normal ancak sıklığı fazla ise o bölgede tüy kapsülü gelişiyor mu önce onu kontrol etmekte yarar var. Bazen o bölgede çıkan yeni tüyler kuşlara rahatsızlık verebiliyor. Tüyle bağlantılı değil ise yem içeriğinizi gözden geçirmenizi veya yumuşak gıda tüketimini arttırmanızı önereceğim. Kum kullanımı yoksa onu da dahil ediniz. Sindirim problemleri yaşıyor olabilir.
Yok birkaç kez yapıyor sadece kursak genişletme hareketini birkaç kez yapması normal mi? Garden mix giritli kuş kumu kullanıyorum, normal yemini veriyorum bir de. Tüyüyle oynadıktan sonra kursak hareketi yapması garip geliyor bana

2 kez yapması çok bir oran olmasa da sindirim güçlüğü davranışı bu. Hem kursakla bağlantılı hem de sindirim sistemiyle. İlk aşamada yem ve besin düzenlemesi yapmak lazım. Taze yemler bulmak lazım olabildiğince.
İkinci aşamada ise toparlanmazsa öncelikle veteriner görmeli ama gidilemezse eğer Flagyl temin ediniz ve 5 gün kullanınız. En azından ben böyle bir başlangıç yapardım. Arkadaşlar da düşüncelerini iletecektir

Son düzenleme:
2 çok bir oran olmasa da sindirim güçlüğü davranışı bu. Hem kursakla bağlantılı hem de sindirim sistemiyle. İlk aşamada yem ve besin düzenlemesi yapmak lazım. Taze yemler bulmak lazım olabildiğince.
İkinci aşamada ise toparlanmaz ise öncelikle veteriner görmeli ama gidilemez ise Flagyl temin ediniz ve 5 gün kullanınız. En azından ben böyle bir başlangıç yapardım. Arkadaşlar da düşüncelerini iletecektir
Hocam ne önerirsiniz yem için?

Sonunda videoya alabildim, tüylerini kasidiktan sonra bunu yapıyor, günde iki kere yapıyor böyle

Kursak bölgesinde kuşu rahatsız eden birşeyler var.. Keşke dili olsada söylese :) Ama bir kaç olasılık yazabilirim..

Kursakta pamukçuk (trichomoniasis) olabilir. Her zaman gözle görünmeyebilir.. Bunun için Doğanayın söylediği ilaç işe yarayabilir..

İkinci ihtimal kursakta grit kuş kumu birikmesi olabilir. Buda kuşu rahatsız eder.. Röntgen çekilirse anlaşılabilir.. Biliyorsunuz bu kumların bazıları çok iri oluyor sindirimden geçmiyor..

Bir başka ihtimalden bahsetmek gerekirse, tiroid bezinin büyümesi yani guatr sorunu olabilir. Buda kursak bölgesinde şişkinlik ve baskı yapar yine kuşu rahatsız ederbilir..

Şuan için aklıma gelenler bunlar.. Solunumla alakalı olabilirmi diyede düşünmüyor değilim :)

Kursak bölgesinde kuşu rahatsız eden birşeyler var.. Keşke dili olsada söylese :) Ama bir kaç olasılık yazabilirim..

Kursakta pamukçuk (trichomoniasis) olabilir. Her zaman gözle görünmeyebilir.. Bunun için Doğanayın söylediği ilaç işe yarayabilir..

İkinci ihtimal kursakta grit kuş kumu birikmesi olabilir. Buda kuşu rahatsız eder.. Röntgen çekilirse anlaşılabilir.. Biliyorsunuz bu kumların bazıları çok iri oluyor sindirimden geçmiyor..

Bir başka ihtimalden bahsetmek gerekirse, tiroid bezinin büyümesi yani guatr sorunu olabilir. Buda kursak bölgesinde şişkinlik ve baskı yapar yine kuşu rahatsız ederbilir..

Şuan için aklıma gelenler bunlar.. Solunumla alakalı olabilirmi diyede düşünmüyor değilim :)
Valla ümit abi tek tek hepsini her gece araştırıyorum bir de boyun bölgesini ayağıyla kaşıyor. Acaba kuş kumunu tamamen kessem bir problem yaratır mı? Bir hafta önce kestik mikostatini abi flagyi ne zaman deneyeyim?

Valla ümit abi tek tek hepsini her gece araştırıyorum bir de boyun bölgesini ayağıyla kaşıyor. Acaba kuş kumunu tamamen kessem bir problem yaratır mı? Bir hafta önce kestik mikostatini abi flagyi ne zaman deneyeyim?

Hayır bir problem olmaz. Beyaz kuş kumlarınıda kullanabilirsin. Onlar daha küçük boyutlu oluyor.. Karbonatlı suyla yıkayıp kurutursan daha sağlıklı olur.. Flagyl istediğin zaman başlayabilirsin bir problem olmaz..

Abi eczaneden iyot alıp kullansam zararı olur mu guatr için

Niye zararı olsun faydası olur..

Hayır bir problem olmaz. Beyaz kuş kumlarınıda kullanabilirsin. Onlar daha küçük boyutlu oluyor.. Karbonatlı suyla yıkayıp kurutursan daha sağlıklı olur.. Flagyl istediğin zaman başlayabilirsin bir problem olmaz..

Niye zararı olsun faydası olur..
Tamam abi o zaman öyle yapayım. Flagy kaç gün kullanayım? Bir de iyot suluğa kaç damla katacağım abi

Geri