Kursak mantarı ve kurumadan nasıl kurtuldunuz?

Dilara C.

Yeni Üye
Bu hastalıkla neredeyse bir aydır uğraşıyorum. İlk kusma ve kuş pisliğinde semptomlarını görünce veterinere götürdüm. Veteriner triflucan'ın(flukazol) her gün bir damla 10 gün boyunca kullanılmasını söyledi. Ayrıca suya eklenen probiyotik vitamin ve antibiyotik yazdı. 10-15 gün sonra falan kusma semptomları durdu. Veterinere muayeneye götürdüm. Kursak mantarı bitmiş, ama kuruma devam ediyor dedi. Suya damlatılan vitaminle antibiyotik verdi. Bir süre sonra kusma tekrar başladı. Veteriner triflucan'a tekrar başlayın dedi. Bugün ilaçların hepsinin bugün tiflucan verdiğim son gün ve hâlâ kusma devam ediyor. Gördüğüm tek gelişme artık kuşun dışkısında yem olmaması. Bu hastalıktan kurtulabileniniz var mı?

antibiyotiklerin isimlerini öğrenip yazmanız gerekir
İlaç listesini sordum. Bu kağıdı gönderdi. Ginger & vinegar(zencefil ve sirke) ve triflucan'ı çıkarabildim. Diğerleri pek okunaklı değil. Tuhaf olan kısım ben vetin zencefil veya sirkeden bahsettiğini hatırlamiyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20230629_153957.jpg
    IMG_20230629_153957.jpg
    94 KB · Görüntüleme: 12
tamamdır bu kağıt yeterli

kuşu elinize alınca bariz kilo kaybı var mı? göğüs kemigindeki sivrilik normale göre ileri derecede mi?

kafes tabanindaki dışkıların NET fotosunu ve kuşun minimum 20 saniye videosunu paylaşınız

videoyu youtube , streamable.com , google fotoğraflar gibi uygulamalara yükleyip burada link paylaşabilirsiniz
Bu hastalık başladığından beri kilo kaybı biraz oldu. Göğsündeki sivrilik belli oluyor.
Video linki: Streamable Video

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230629-214330.png
    Screenshot_20230629-214330.png
    479.2 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_20230629-214320.png
    Screenshot_20230629-214320.png
    450.8 KB · Görüntüleme: 10
Ginger vinegar zencefil karışımını bende kullanıyorum hekim verdi kursak mantarı olanlara veriliyor galiba anlamadım. Benim kuşumda kursağını öğürüyo gibi oluyor triflucan düzeltmedi onu. Zor geçen bir hastalık olduğunu biliyorum maalesef ve kuşum için korkuyorum ☹️

Geri