Kursak mantarı ve triflucan kullanımı nasıl olmalı

Neslihannahilsen

iyikus.com Üyesi
Merhaba kuşum kursak mantarı oldu triflucan kullanıyorum bugün 6. Gün .her gün hızla zayıflıyor .en etkili tedavi yöntemi nedir ?hangi ilacı hangi dozda vereyim .suluguna katınca su içmiyor ben sabah akşam birer damla şurubu veriyorum .suluguna vitamin prebiyotik katmam gerekir mi ? Lütfen yardımcı olun

Ekli dosyalar

• 3D752D1C-3960-4B30-BE63-93047B77B179.jpeg
    3D752D1C-3960-4B30-BE63-93047B77B179.jpeg
    762.9 KB · Görüntüleme: 9
mantar olmayabilir, ihmal etmeyin
Peki işte olunca böyle takip edemiyorum kuşu anan veteriner jilet göğüs oluşmuş dedi gagası açık renk olmaya ve uzamaya başladı gagasında da mantar varmış ,kusması yok ishali yok ,kursagı şişiyor yem yiyiyor ama zayıflamaya devam ediyor hızla,karnı mosmor olduve semsert.gün geçtikçe de ara ara halsiz oluyor

Fotoğrafta anlaşılmıyor ancak jilet goguslere triflucan yetersiz kaliyor. Diğer ürünler de pahalı

Ekli dosyalar

• 1E3B4476-FEAC-4110-B29D-0BA60F09B98D.jpeg
    1E3B4476-FEAC-4110-B29D-0BA60F09B98D.jpeg
    612.4 KB · Görüntüleme: 11
  • C7A18A22-89CE-4E02-BF32-2A6299579604.png
    C7A18A22-89CE-4E02-BF32-2A6299579604.png
    1.2 MB · Görüntüleme: 11
bir sıkıntı göremedim. Kursağı dolu ve altı da olması gerektiği gibi.
EVet evet kursagı yem dolu hatta basen şişiyor da .altı belki tüğ döktüğü için mi mor dikkatimi cekti ben orayı da ten rengi diye biliyordum .yani kuşum kursak mantarı değil mi ya da acaba ilaç mı iyi geldi neden zayıflamış olabilir ,veterinerin verdiği ilaçtan sonra zayıflamaya başladı ilaç da baytrildi acaba o mu kötü yaptı .

EVet evet kursagı yem dolu hatta basen şişiyor da .altı belki tüğ döktüğü için mi mor dikkatimi cekti ben orayı da ten rengi diye biliyordum .yani kuşum kursak mantarı değil mi ya da acaba ilaç mı iyi geldi neden zayıflamış olabilir ,veterinerin verdiği ilaçtan sonra zayıflamaya başladı ilaç da baytrildi acaba o mu kötü yaptı .
Ben sonra triflucan kullandım altı gün şimdi iki gündür multivitamin kullanıyorum ama hala solunumu hızlı ve hala burnu akıyor .gagasına mantar ilacı sürünce akıntısı duruyor acaba nasıl kilo aldırırım

ten rengi öyle kuşunuzun. Bir anormallik görmedim ancak tüyleri yağlı mı, ıslak mı?
Tam besin kaynağı almalı ideal ağırlığını koruması için. Pelet yem denemeleri yapılabilir ya da aminoasit ve protein ağırlıklı bir beslenme programı yapabilirsiniz. Solunum sorunu için ilaç kullanmak gerekebilir. Elinizde varsa vitaform hafif bir ilaçtır ve etki edebilir.

ten rengi öyle kuşunuzun. Bir anormallik görmedim ancak tüyleri yağlı mı, ıslak mı?
Tam besin kaynağı almalı ideal ağırlığını koruması için. Pelet yem denemeleri yapılabilir ya da aminoasit ve protein ağırlıklı bir beslenme programı yapabilirsiniz. Solunum sorunu için ilaç kullanmak gerekebilir. Elinizde varsa vitaform hafif bir ilaçtır ve etki edebilir.
Pelet yem nedir ?protein olarak ne verebilirim isim isim yazarsanız onları alayım kilo alsın hemencecik.solunum için nutrita ast ferah kullanmıştım daha önce yine İnan devam edeyim mi ben kadar süre nasıl vereyim ilacı .aminoasit hangi yiyeceklerde var destek için teşekkür ediyorum ayrıca ?

Pelet yem nedir ?protein olarak ne verebilirim isim isim yazarsanız onları alayım kilo alsın hemencecik.solunum için nutrita ast ferah kullanmıştım daha önce yine İnan devam edeyim mi ben kadar süre nasıl vereyim ilacı .aminoasit hangi yiyeceklerde var destek için teşekkür ediyorum ayrıca ?
Nutrivita ast fresh

Bir de tüğleri ıslak değil ,kursagı insin şişiyor diye hakiki zeytin yağıyla göğsüne her gün masaj yapıyorum onun yağı ,ama kuşu nasıl yıkarım bilmiyorum artık yağdan rahatsız olmaya başladı .yağ belki göğsünü rahatlatır dedim

Yağları tüylerden temizlemek çok zor. Arap sabunu ile kuş suyu içmeden ve kulağına gelmeyecek şekilde hızlıca, ılık suda yıkamalısınız.
Pelet yem için inceleyiniz;
Röhnfried in k+k protein ürünü alınabilir ya da düzenli yumurta maması + canlı un kurtlarıyla besleme yapılabilir.
İyi bir aminoasit katkısı da protein için yeterli olabilir. Örneğin breedmax, versele laga optibreed gibi. Tllyamin forte gibi ürünlerde amnoasit içerir ve oda kullanılabilir. Nutrina ast ürününü hiç duymadım. Bilen arkadaş varsa yazacaktır. İlaç değil de premiks olabilir. Solunum sorunu için yeterli gelmeyebilir.

Yağları tüylerden temizlemek çok zor. Arap sabunu ile kuş suyu içmeden ve kulağına gelmeyecek şekilde hızlıca, ılık suda yıkamalısınız.
Pelet yem için inceleyiniz;
Röhnfried in k+k protein ürünü alınabilir ya da düzenli yumurta maması + canlı un kurtlarıyla besleme yapılabilir.
İyi bir aminoasit katkısı da protein için yeterli olabilir. Örneğin breedmax, versele laga optibreed gibi. Tllyamin forte gibi ürünlerde amnoasit içerir ve oda kullanılabilir. Nutrina ast ürününü hiç duymadım. Bilen arkadaş varsa yazacaktır. İlaç değil de premiks olabilir. Solunum sorunu için yeterli gelmeyebilir.
Destek için çok teşekkür ederim

Geri