Kursak mantarı

GülşahKandemir

Forum Sakini
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Erkek kuşum Duman'a 3 aydır kursak mantarı tedavisi uyguluyoruz (Veteriner hekim tarafından). Fakat size sormak istediğim bir kaç şey var. Bu hayvan sadece geceleri uyurken birden bire salyalı sindirilmemiş yemler kusuyor. Gündüz hiç görmedim. Benim sormak istediğim aynı odada bakıyorum diğer kuşlarımla birlikte ve hepsi beraber uçup oynuyorlar. Diğer kuşlarıma bulaşmaması için probiyotik desteği uyguluyorum haftada 2 gün. Probiyotiğin bir kalkan görevi oluşturduğunu okudum. Bu yüzden böyle yapıyorum. Yine de bulaşma riski var mı?

bulaşma riski her zaman var tabi ki

ilaveten hangi ilacı ne şekilde kullanıyorsunuz? 3 aydır tedavisi devam eden kuşun "mantar nedeniyle" salyalı kusması pek normal ve olası değil

Oyla 0
Eğer o yemlerde gerekli patojenler varsa ve kuşlar tüketirse bulaşır

Oyla 0
bulaşma riski her zaman var tabi ki

ilaveten hangi ilacı ne şekilde kullanıyorsunuz? 3 aydır tedavisi devam eden kuşun "mantar nedeniyle" salyalı kusması pek normal ve olası değil
2 parmak suya 10 ar damlar olacak şekilde; antifungal, vitamin , antibiyotik, immunmodülatör şeklinde kullanıyoruz. Veteriner bize mantarın uzun süreli bir tedavi olduğunu söyledi. Daha başındaymış zaten çok ilerlememiş. Bu kusmayı bi kaç günde bir sadece gece yapıyor.

Oyla 0
Geri