kuş ayak felci ne yapılması gerekli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan baytogi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

baytogi

Forum Sakini
Arkadaşlar Selam 2018 bilezikli bu sezon 3 kere yavru aldığım dişi show kuşum 2 ay önce ayağı felç oldu,vitamin takviyesi yaptım ,devit,gerwit ama işe yaramadı,kuşta kırık çıkık yok,kendi çabası ile yem yiyor ,zemine yiyebileceği yemlik koydum başka ne yapılması gerekli bu durumda kuşumuzu sağlığına kavuşturma şansımız var mıdır ?

Kalça çıkıklığı ya da felç kalmasına sebep olabilecek durumlar söz konusu olabilir. Bir görsel eklerseniz hem ayak altından hem de tabanda duruşuna göre yorum yapmak isterim. Bir kanadı yukarıda kalıyor mu ayak sorunu yüzünden?

Oyla 0
Kalça çıkıklığı ya da felç kalmasına sebep olabilecek durumlar söz konusu olabilir. Bir görsel eklerseniz hem ayak altından hem de tabanda duruşuna göre yorum yapmak isterim. Bir kanadı yukarıda kalıyor mu ayak sorunu yüzünden?
akşama atcam resim, ama normal duruşu şuan yüzü koyun yatıyor yada gagası ile kenara tutunup öyle uzanıyor,kesinlikle tüneğe filan çıkamıyor zaten

Oyla 0
Keşke ilk farkettiğiniz zaman yazsaydınız foruma. 2 ay uzun bir süre ama yinede tavsiyelerimiz olur..

Kuluçka sürecinde kalsiyum, vitamin mineral, mama gibi takviyeler yaptınız değil mi?

Birde felç başlamadan önce yada başladıktan sonra herhangi bir antibiyotik ilaç kullandınız mı?

Kuş ayaklarını oynatabiliyormu hiç, hissiyat varmı?

Akşam videoda atarsanız daha iyi olur. Ayaklarını görelim özellikle...

Oyla 0
Keşke ilk farkettiğiniz zaman yazsaydınız foruma. 2 ay uzun bir süre ama yinede tavsiyelerimiz olur..

Kuluçka sürecinde kalsiyum, vitamin mineral, mama gibi takviyeler yaptınız değil mi?

Birde felç başlamadan önce yada başladıktan sonra herhangi bir antibiyotik ilaç kullandınız mı?

Kuş ayaklarını oynatabiliyormu hiç, hissiyat varmı?

Akşam videoda atarsanız daha iyi olur. Ayaklarını görelim özellikle...
aniden gelişmedi felç yavaş yavaş ilerledi,o ara zaten yavru bakıyordu çok ellemem yavru bakan kuşları ,ayrıca kuluçka süresince tüm takviyeler yaptım tüm kuşlarıma, hayır antibiyotik hiçbir kuşuma bugüne kadar kullanmadım, çok az oynatır gibi oluyor ,akşama video ayrıntılı şekilde göndercem

Oyla 0
Video gönderemedim çok büyük ebat diyor ,resim yolluyorum umarım yararlı olur

Ekli dosyalar

• 7AE82EBF-AA90-4E6C-B9E4-4156013882B3.jpeg
    7AE82EBF-AA90-4E6C-B9E4-4156013882B3.jpeg
    962.4 KB · Görüntüleme: 15
  • C360F0CA-321E-46DF-A728-49CC1C88DFD4.jpeg
    C360F0CA-321E-46DF-A728-49CC1C88DFD4.jpeg
    944 KB · Görüntüleme: 15
  • C1535A70-3579-4821-88B8-1DADB36180D1.jpeg
    C1535A70-3579-4821-88B8-1DADB36180D1.jpeg
    986.4 KB · Görüntüleme: 12
  • CE6EE0B6-DA33-41F7-9CB3-E3DFFB4C9B5A.jpeg
    CE6EE0B6-DA33-41F7-9CB3-E3DFFB4C9B5A.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 15
Oyla 0
Arkadaşlar Selam 2018 bilezikli bu sezon 3 kere yavru aldığım dişi show kuşum 2 ay önce ayağı felç oldu,vitamin takviyesi yaptım ,devit,gerwit ama işe yaramadı,kuşta kırık çıkık yok,kendi çabası ile yem yiyor ,zemine yiyebileceği yemlik koydum başka ne yapılması gerekli bu durumda kuşumuzu sağlığına kavuşturma şansımız var mıdır ?
Geçmiş olsun.
İzmir'de kuşlar hizmet veren veteriner klinikleri var.Geç olmadan götürürseniz deri altına vitamin ve mineral karışımlı iğne yaparak kuşu kısa sürede iyileştirme şansınız var.
İğne diyorum çünkü ağızdan takviyeleri yaptığınızı söylüyorsunuz,bu da demek oluyor ki kuşunuz ağız yoluyla aldığı besinleri düzgün metabolize edemiyor ve sinir uçlarına gereken vitamin ve mineralleri ulaştıramıyor.
Bundan dolayı problemli bölgelere insülin iğnesi ile vitamin ve minerali direk vermek daha hızlı sonuç alır.
Bu arada,elektrolit eksikliği de sinirler arasındaki iletişimi olumsuz etkileyen faktörlerden birisi.
Ağızdan elektrolit takviyesi de yapılması gerekir.

Oyla 0
Evet daha çok kalca çıkıkligi gibi görünüyor. Benzer bir sorunu yaşıyorum ne yazık ki. Kuluçka sırasında ne olduysa olmuştu bende de. Ama sizin kuş daha kötü olmuş. Bizim kuş tırmanıp tünekte durabiliyor. Takviye pek bir şey degistirmeye bilir. Bir röntgen çektirmek lazım

Oyla 0
Evet daha çok kalca çıkıkligi gibi görünüyor. Benzer bir sorunu yaşıyorum ne yazık ki. Kuluçka sırasında ne olduysa olmuştu bende de. Ama sizin kuş daha kötü olmuş. Bizim kuş tırmanıp tünekte durabiliyor. Takviye pek bir şey degistirmeye bilir. Bir röntgen çektirmek lazım
selam,eğer dediğiniz gibi kalça çıkıklığı ise ozaman bi tedavi mümkün mü bu tip durumlarda

Oyla 0
Maalesef yapacak pek bir şey yok. Uretmemek lazım ve onu rahatsiz edecek kuşlardan uzak tutulmalı. Göğüs, karın yaralari olusuyor sürtünmeden. Mutlaka ara ara kontrol edip krem kullanin

Oyla 0
Geri