Kuş ayırma yöntemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muttalip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Muttalip

iyikus.com Üyesi
Merhaba eşleşmeyen kuşları ayırma yöntemi nasıl oluyor yapmamız gerekiyor nedir yardımcı olursanız sevinirim

Erkek kuşu yuvalıklı büyük kafeste, dişiyi ise birbirlerini görecek şekilde yakınına konmuş ayrı bir kafeste 20-30 gün civarı ayırmalısınız. Bu sürede dışarıya salım yapıldığında teker teker salmalı ve birleşmemeliler.
Bu süreçte ek beslenme takviyeleri yapmak gerekiyor. Yumuşak gıdaların verilmesi arttırılmalı, kızıştırıcı etkisi olduğu söylenen keçi boynuzu tozu, tarçın, taze nane, havuç gibi sebze ve baharatlar verilebilir.

Erkek kuşu yuvalıklı büyük kafeste, dişiyi ise birbirlerini görecek şekilde yakınına konmuş ayrı bir kafeste 20-30 gün civarı ayırmalısınız. Bu sürede dışarıya salım yapıldığında teker teker salmalı ve birleşmemeliler.
Bu süreçte ek beslenme takviyeleri yapmak gerekiyor. Yumuşak gıdaların verilmesi arttırılmalı, kızıştırıcı etkisi olduğu söylenen keçi boynuzu tozu, tarçın, taze nane, havuç gibi sebze ve baharatlar verilebilir.
Ben yaptım iki gün önce ama bir birini görmüyorlar çünkü bana bir birini görmeyecek dediler yoksa bir anlamı kalmaz denmişti aynı sizin dediğiniz gibi kızıştırıcı yapan şeyler de vermemi söylediler şuan ne yapabilirim

Amaç birbirlerine ulaşamadan bağ kurmasi. Doğru yöntem olabilir ikiside ancak başta dediğim şekilde daha uygun olacaktır

Geri