Kuş eşleşme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Btublt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Btublt

Forum Sakini
Erkek kızgın 1 yaşında dişi 7 aylık kızgın değil. Erkek ara ara dişiyi ağzıyla besliyo bazen dişi uzaklaştırıyo. Erkek dişinin yemek yemesini istemiyo kendi beslemek istiyo. Dişi tüyden tam çıkmadı bu yüzden yaklaştırmıyo olabilir mi? Kafes düzeni nasıl ne yapmam lazım? Tavsiye bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 5D631E36-79E2-41B9-B0EE-0267AA67A550.jpeg
    5D631E36-79E2-41B9-B0EE-0267AA67A550.jpeg
    1.3 MB · Görüntüleme: 6
Çözüm
Merhaba,
Dişi çifteşmek için daha çok küçük. Bir yerde okumuştum bir kuşun çiftleşmesi için 1 yaşına gelmesi gerekir. Ve dişi daha kızgınlık dönemine girmemiştir küçek olduğu için. Erkek baskınsa dişi çok zorluyorsa çiftleşememekten ötürü belki kavga edebilirler diye düşünüyorum.ben olsam ikisini ayrı kafeslere koyar hem dişinin büyümesini bekler hem de herhangi kavgadan korumuş olurum. Bazı kuşlar birbirini dövüp öldüredebilir. yeni alınmış dişiyse yeni geldiği ortama alışma sürecinde olduğu için kafes tellerinde bu pozisyonlarda uyuklayabilir. Bu yaptığı pozisyonun sebebi “güvende değilim-stresliyim” manasına gelir.
Bi de dişi kuş ışık kapanır kapanmaz tellere atlıyo tünekte yatmıyo. Bizimki de kovalıyo bunun bi çözümü yok mu? Yumurta falan olursa üstüne falan yatar mı gece olunca?

Merhaba,
Dişi çifteşmek için daha çok küçük. Bir yerde okumuştum bir kuşun çiftleşmesi için 1 yaşına gelmesi gerekir. Ve dişi daha kızgınlık dönemine girmemiştir küçek olduğu için. Erkek baskınsa dişi çok zorluyorsa çiftleşememekten ötürü belki kavga edebilirler diye düşünüyorum.ben olsam ikisini ayrı kafeslere koyar hem dişinin büyümesini bekler hem de herhangi kavgadan korumuş olurum. Bazı kuşlar birbirini dövüp öldüredebilir. yeni alınmış dişiyse yeni geldiği ortama alışma sürecinde olduğu için kafes tellerinde bu pozisyonlarda uyuklayabilir. Bu yaptığı pozisyonun sebebi “güvende değilim-stresliyim” manasına gelir.

Çözüm
Merhaba,
14 gündür bizde dişi ayrı kafesteydiler yan yana daha yeni koydum öpüşüp birbirlerini kaşıyolar erkek yem kusuyo.

14 gündür bizde dişi ayrı kafesteydiler yan yana daha yeni koydum öpüşüp birbirlerini kaşıyolar erkek yem kusuyo.
Ben olsam biraz daha beklerim. Cunku 7 aylik daha ve su an ciftlesme gerceklesme durumu olursa disi kus daha kucuk oldugu icin ve ureme organlari daha gelismedigi yumurtalama surecinde olumsuzluklar yasayabilirsiniz. 14 gundur hala tellere tutunarak uyuyor ise hala stresli anlamina gelir. Biraz daha adapte olmasi icin beklemek gerekir.

Dişi kuşu akrabamdan aldım orda bi kafeste 2 erkekşe yaşıyodu. Orda da tellerde uyuyomuş güvenli olmak için. O yüzden ordan kalan bi travma olduğunu düşünüyorum. Bizim erkekle birbirlerini falan kaşıyolar hemen çiftleşixeklerini düşünmüyorum.

merhaba, kafesin konumu itibariyle karanlıkta kalıyor. Uygun bir aydınlatma ve ek olarak süresi önemli. Üretim sezonunda minimum 10 saat temiz aydınlatma isteği olur kuşların. Bu bazen cam önünden bir tık uzak bir konumda, cereyandan uzak, bazen de aydınlatma alarak yapılabilir.

Zaman ayırıp beklemek lazım bir de.

merhaba, kafesin konumu itibariyle karanlıkta kalıyor. Uygun bir aydınlatma ve ek olarak süresi önemli. Üretim sezonunda minimum 10 saat temiz aydınlatma isteği olur kuşların. Bu bazen cam önünden bir tık uzak bir konumda, cereyandan uzak, bazen de aydınlatma alarak yapılabilir.

Zaman ayırıp beklemek lazım bir de.
Oturduğumuz odada yüksek bi konumda kuşlar.Güneş görüyo ve cereyanda yok. Fotoğrafta karanlık çıkmış ama ışım normalde de hava kararmadan açılıyor.

Geri