Kuş fiyatları neden bu kadar arttı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Son zamanlarda üreticilerde eskiden 50-60 civarlarında olan kuşlar şu an 110-120 TL. Petshopları hiç söylemiyorum bile. Evet dolar kurunda artıştan dolayı tabiki artacak ama bu kadar artması bana pek normal gelmedi. Fırsatçılık yapıyorlar gibide düşünmeye başladım.

Sizce bu kadar artmasının sebepi nedir?

Son zamanlarda üreticilerde eskiden 50-60 civarlarında olan kuşlar şu an 110-120 TL. Petshopları hiç söylemiyorum bile. Evet dolar kurunda artıştan dolayı tabiki artacak ama bu kadar artması bana pek normal gelmedi. Fırsatçılık yapıyorlar gibide düşünmeye başladım.

Keşke benimkiler yavrulasa. En az 1 yavruyu siteden ücretsiz verecem :D

Oyla 0
Oyla 0
Covid. 19 durumuna bağlı kesin tarih vermek çokta doğru degil.
Ama fiyatların düşeceğini beklememek lazım.

Oyla 0
Sözüm söz hocam o günleri görürsem siz yarışma ödülü falan yaparsınız yetki sizde :D
Taha, sen böyle bol keseden konuşuyosun, heyecanlısın delikanlısın eyvallah:ROFLMAO:

Lakin yapacak 5 yumurta, içerisinden 3ü dolu olacak. Sonra bir tanesini kayıp vereceksin. Kaldı iki...El bebek gül bebek bakacaksın onlara, hergün kontrol edip, eksiği gediği var mı diye bakacaksın...

Gün gelecek, zengin fabrikatör @Doğanay Y.
-Ver o kuşu diyecek.

Siz bu görüşmeleri yaparken, yarışma da birinciliğe oynayan arkadaş

-karamel benim olacak, ttutcam kanatlarından savurucam, vurcam kırbacı

Diyecek...

Bunları gözardı etmeyesin!

Oyla 0
Taha, sen böyle bol keseden konuşuyosun, heyecanlısın delikanlısın eyvallah:ROFLMAO:

Lakin yapacak 5 yumurta, içerisinden 3ü dolu olacak. Sonra bir tanesini kayıp vereceksin. Kaldı iki...El bebek gül bebek bakacaksın onlara, hergün kontrol edip, eksiği gediği var mı diye bakacaksın...

Gün gelecek, zengin fabrikatör Doğanay y.
-Ver o kuşu diyecek.

Siz bu görüşmeleri yaparken, yarışma da birinciliğe oynayan arkadaş

-karamel benim olacak, ttutcam kanatlarından savurucam, vurcam kırbacı

Diyecek...

Bunları gözardı etmeyesin!
Hocam sadece o döngüyü görmek istiyorum. Yoksa annemde astım var 2 kuş bile onu rahatsız etmesin diye günde 5 kere süpürüyorum havalandırıyorum. Yavruları koyacak yer yok :D

Oyla 0

Açık yemin kilosu 10 lira
Dal darının 100 gramı 5 lira
Kalamar kemiği 12 santimlik fiyatı 15 lira
Bir tane mantar ilacı ayaklar için fiyatı 32 lira. Kursak mantarı ilacının fiyatını bilmiyorum.
100 gramlık probiyotik 30 lira
Daha üç gün önce aldım 150 gram multivitamin 43 lira
Dış parazit ilacı sebacil kutusu 100 şira şaka gibi. Daha ucuz kullanımı zor bişey istersen ense damlası 20 cc şişesi 30 lira.
Ecoli salmonella gibi hastalıklar için bir iki farklı kür ilac karışımının fiyatı 50 lira git bi sor veterinere
Diare ilacı 12 lira
Alçıdan yapılmış gaga taşı 5 lira
Mineral blok 5 lira
Gridi kuş kumu 200 gram al bak fiyatı kaç lira gör en az 20 lira
Dezenfektan virkon 150-170 lira
1 kilo mamanın fiyatı 40 lira
El besleme maması ıvırı zıvırı kömürü ve mecburi ihtiyaçları yazdım ki daha onlarca kullanılan malzeme var. Bir kilo havuç 4 lira, 450 gram haşlanmış mısır 4.5 lira. Daha sayayım mı? Ne zannediyosun bu yavruları kuşları kimse armut ağacından toplamıyor. Geçen crd nefes sorunu için bir ikaç aldım 35 lira. Kedi kumu, talaşı, daha aklına gelmeyen onlarca malzeme var. Zannediyonuzki kuşlar para basıyor. Tam aksine para yiyor. Bu devirde 100 lira bir kuş için az bile yapılan emek harcanan paranın hesabı yok.

Oyla 0
Anlıyorum, astım olayı sıkıntılı aynen...

Ama sen o duyguyu bi tat, hele bi dede ol...dedelik başkaymış yahu:)

Ayrıca daha önce konusunu açmıştım, paylaşırım istersen. 1000 TL civarı aldığım hava temizleyici var. Astım konusunda şikayet eden birçok kişi de bu tür ürünlere yöneliyor ve %90 olumlu geri dönüşler oluyor, haberin olsun (y)

Oyla 0
Bir tane mantar ilacı ayaklar için fiyatı 32 lira. Kursak mantarı ilacının fiyatını bilmiyorum.
Dış parazit ilacı sebacil kutusu 100 şira şaka gibi. Daha ucuz kullanımı zor bişey istersen ense damlası 20 cc şişesi 30 lira.
Ecoli salmonella gibi hastalıklar için bir iki farklı kür ilac karışımının fiyatı 50 lira git bi sor veterinere
Diare ilacı 12 lira
Mineral blok 5 lira
El besleme maması ıvırı zıvırı kömürü ve mecburi ihtiyaçları yazdım ki daha onlarca kullanılan malzeme var. Bir kilo havuç 4 lira, 450 gram haşlanmış mısır 4.5 lira. Daha sayayım mı? Ne zannediyosun bu yavruları kuşları kimse armut ağacından toplamıyor. Geçen crd nefes sorunu için bir ikaç aldım 35 lira. Kedi kumu, talaşı, daha aklına gelmeyen onlarca malzeme var. Zannediyonuzki kuşlar para basıyor. Tam aksine para yiyor. Bu devirde 100 lira bir kuş için az bile yapılan emek harcanan paranın hesabı yok.
Petshoplar ve benzer mantıkla üretim yapanlar için bunlar geçerli değil malesef! Fakat üretimini aşkla, bağlılıkla ve erdemlice yapanlar için geçerlidir katılıyorum kısmen.

Oyla 0
Diare ilacı 12 lira
Mineral blok 5 lira
Bunlar doğru üretim yapanlar için. Bu hesaba göre 200 lira olması lazım kuşun teki. Piyasanin %90ı bu saydıklarınıza uygun üretim yapmaz. Benim tepkim hem güzel üretim yapmayıp zam yapanlara.

Oyla 0
Anlıyorum, astım olayı sıkıntılı aynen...

Ama sen o duyguyu bi tat, hele bi dede ol...dedelik başkaymış yahu:)

Ayrıca daha önce konusunu açmıştım, paylaşırım istersen. 1000 TL civarı aldığım hava temizleyici var. Astım konusunda şikayet eden birçok kişi de bu tür ürünlere yöneliyor ve %90 olumlu geri dönüşler oluyor, haberin olsun (y)
Hocam şimdilik idare ediyoruz bakalım. Belli bir yaşa geldik zaten evdekiler kuşlardan önce benim artık gitmemi bekliyorlar. Hayırlısıyla evlenirsek yavrularımı alıp giderim :D

Oyla 0
Geri