Buradaki başka bir petshop 80 TL dedi bana iyi geldi. Sizce 130 TL kazık bir rakam değil mi?Maalesef ucuzlamaz bu şartlarda. Facebook üzerinden bakınmanı öneririm sayfalara.
130 TL olan 1 yaşinda pakistan sarı renkti. 80 TL olan 1 yaşında mavi yerliydi.Pandemi dönemi ne yazık ki kuş dahil birçok hayvan satış fiyatını yükseltti. Bunun haricinde fiyat kuşların cinsine, yaşına, ırkına vb. göre değişen bir şeydir. Ve satış konusunda serbest piyasadır. Bu nedenle çok fazla şey beklememek gerekli.
Üretim dönemleri de birbirini tamamlıyor, bu nedenle Ekim ayı üretim dönemi, bu nedenle Aralık, Ocak'ı beklemelisiniz demek çok doğru olmaz kanaatimce.
Bence mavi renkler daha tatlı. Pakistanlarda çok sevimli küçücükler.Sarı olmasından ötürü muhtemelen o fiyatı vermiş. Pakistan çok tercih edilmiyor genelde. Tabi ki bu zevk ve renk meselesi birazda.
İstanbul Piyasası ortalamasında 80 TL fiyat verilen yerli
Facebook üzerinden bakayım dedim orası bin kat daha yüksek fiyat çekiyorlar.Maalesef ucuzlamaz bu şartlarda. Facebook üzerinden bakınmanı öneririm sayfalara.
Pakistan ve yerli mesela küçük boyutlu oluyor. İngilizler daha iri, çeklerin kuyrukları diğerleri göre fazla uzun show jumbolarin kafalarındaki saçlar vs hepsinin bir özelliği varHazır lafı geçmişken sorayım. Kuşların rengi dışında yerli Pakistanlı oralı buralı ne farkı oluyor ?
Tamamen IRK ve GENETİK mutasyon farklılıklarını temsil eden bir sınıflandırma bu. Ana vatanı Avustralya muhabbet kuşlarının ancak insanlar bu kuşları üretirken farklı mutasyon çalışmaları da yapmışlar ve bu daha sonra ülkeler bazında anılmaya başlanmış çünkü o ülkelere has ırklar doğmuş. Boyları, huyları, tipleri, dayanıklılıkları, üremeye yatkınlıkları ve bazen renkleri tüy yapıları farklı olabiliyor.Hazır lafı geçmişken sorayım. Kuşların rengi dışında yerli Pakistanlı oralı buralı ne farkı oluyor ?
Tamamen IRK ve GENETİK mutasyon farklılıklarını temsil eden bir sınıflandırma bu. Ana vatanı Avustralya muhabbet kuşlarının ancak insanlar bu kuşları üretirken farklı mutasyon çalışmaları da yapmışlar ve bu daha sonra ülkeler bazında anılmaya başlanmış çünkü o ülkelere has ırklar doğmuş. Boyları, huyları, tipleri, dayanıklılıkları, üremeye yatkınlıkları ve bazen renkleri tüy yapıları farklı olabiliyor.
Pakistanların ömrü kısa oluyormus dogru mu bu?Pakistan ve yerli mesela küçük boyutlu oluyor. İngilizler daha iri, çeklerin kuyrukları diğerleri göre fazla uzun show jumbolarin kafalarındaki saçlar vs hepsinin bir özelliği var
Bu kuşlar maalesef o iklime (Pakistan) uyumlu çok ufak ve çelimsiz kuşlar. Kaçak yollar ile geldiğine dair çokca rivayet de var. Genel kanaat çok dayanıklı olmadıkları ve bizim iklime uyum sağlayamadıkları için çok yaşamadıkları yönünde ama batı/güney sahillerinde uzun yaşadıklarını söyleyenler de var. Kendim alıp hiç beslemedim.Pakistanların ömrü kısa oluyormus dogru mu bu?
Peki bu kuşlar neden üreticiler tarafından üretilmiyor ve tavsiye edilmiyor?Bu kuşlar maalesef o iklime (Pakistan) uyumlu çok ufak ve çelimsiz kuşlar. Kaçak yollar ile geldiğine dair çokca rivayet de var. Genel kanaat çok dayanıklı olmadıkları ve bizim iklime uyum sağlayamadıkları için çok yaşamadıkları yönünde ama batı/güney sahillerinde uzun yaşadıklarını söyleyenler de var. Kendim alıp hiç beslemedim.
Çünkü Yerli dediğimiz ve kendi ülkemizde üretilenler nispeten daha dayanıklı ve iriler. O bıdıcık kuşlar rağbet görmüyor pet severler tarafından. O kuşlar üretilse bile bir süre sonra yerli ırk ayarında değişime uğrayıp melez diyebileceğimiz bir hal ile Pakistan kuşu olmaktan çıkıyorlar. Öyle olduğunda da sağlıklı bir mutasyon oluşmuyor ve üretici verim alamadığından Pakistan ırkını tercih etmiyor.Peki bu kuşlar neden üreticiler tarafından üretilmiyor ve tavsiye edilmiyor?
Peki yerli kuşlar konuşabilir mi?Çünkü Yerli dediğimiz ve kendi ülkemizde üretilenler nispeten daha dayanıklı ve iriler. O bıdıcık kuşlar rağbet görmüyor pet severler tarafından. O kuşlar üretilse bile bir süre sonra yerli ırk ayarında değişime uğrayıp melez diyebileceğimiz bir hal ile Pakistan kuşu olmaktan çıkıyorlar. Öyle olduğunda da sağlıklı bir mutasyon oluşmuyor ve üretici verim alamadığından Pakistan ırkını tercih etmiyor.