Kuş hangi sezon alınmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Arkadaslar dişi kuşuma erkek eş almayı dusunuyorum fakat bugun sordugumda 130 lira dedi ve bana pahalı geldi bu rakam. Sizce kuşlarin ucuzlayıp sezonun açıldığı aylar hangi aylardır?

Pandemi dönemi ne yazık ki kuş dahil birçok hayvan satış fiyatını yükseltti. Bunun haricinde fiyat kuşların cinsine, yaşına, ırkına vb. göre değişen bir şeydir. Ve satış konusunda serbest piyasadır. Bu nedenle çok fazla şey beklememek gerekli.

Üretim dönemleri de birbirini tamamlıyor, bu nedenle Ekim ayı üretim dönemi, bu nedenle Aralık, Ocak'ı beklemelisiniz demek çok doğru olmaz kanaatimce.

Oyla 0
Pandemi dönemi ne yazık ki kuş dahil birçok hayvan satış fiyatını yükseltti. Bunun haricinde fiyat kuşların cinsine, yaşına, ırkına vb. göre değişen bir şeydir. Ve satış konusunda serbest piyasadır. Bu nedenle çok fazla şey beklememek gerekli.

Üretim dönemleri de birbirini tamamlıyor, bu nedenle Ekim ayı üretim dönemi, bu nedenle Aralık, Ocak'ı beklemelisiniz demek çok doğru olmaz kanaatimce.
130 TL olan 1 yaşinda pakistan sarı renkti. 80 TL olan 1 yaşında mavi yerliydi.

Oyla 0
Sarı olmasından ötürü muhtemelen o fiyatı vermiş. Pakistan çok tercih edilmiyor genelde. Tabi ki bu zevk ve renk meselesi birazda.

İstanbul Piyasası ortalamasında 80 TL fiyat verilen yerli.

Yavrular 50-80 arası
Yetişkinler 80-150 arası genelde İstanbul petshoplarında.

Oyla 0
Sarı olmasından ötürü muhtemelen o fiyatı vermiş. Pakistan çok tercih edilmiyor genelde. Tabi ki bu zevk ve renk meselesi birazda.

İstanbul Piyasası ortalamasında 80 TL fiyat verilen yerli
Bence mavi renkler daha tatlı. Pakistanlarda çok sevimli küçücükler.
Ben biraz daha arastirayim belki daha iyi fiyata iyi şeyler bulabilirim.

Oyla 0
Petshop mantığı dışında ki üretimhaneler ya da üreticilerin daha yüksek fiyat belirlemesi bana kalırsa normaldir. Çünkü her açıdan daha fazla özen gösterebilmektedirler. Bu aynı zamanda ticari yatırımlarıyla da paraleldir.

Daha önce de belirttiğim gibi; kuşun ırkı, mutasyonu,yaşı vb. durumlardan ötürü bu fiyat politikası farklılık gösterebilmektedir.

Neden çoğu petshopta yüzlerine bile bakılmayan bakımsız, kalitesiz ve sağlıksız beslenen yerli bir kuşla, X kişisinin yetiştirdiği sağlıklı, bakımlı, iyi beslenen bir yerli kuşun fiyatının benzer olmasını bekliyorsun ki:)

Oyla 0
Kuş arıyorum diye sayfamızda bir kategori vardı. Oradan ilan bırakırsan belki sitede uygun yavru sahiplendirecek birisi denk gelir.

Oyla 0
Hazır lafı geçmişken sorayım. Kuşların rengi dışında yerli Pakistanlı oralı buralı ne farkı oluyor ?

Oyla 0
Hazır lafı geçmişken sorayım. Kuşların rengi dışında yerli Pakistanlı oralı buralı ne farkı oluyor ?
Pakistan ve yerli mesela küçük boyutlu oluyor. İngilizler daha iri, çeklerin kuyrukları diğerleri göre fazla uzun show jumbolarin kafalarındaki saçlar vs hepsinin bir özelliği var

Oyla 0
Şu an ülkemizde pandemi sebebi ile yerel olarak üretilen kuşlar sadece bulundukları yerlerde satılabiliyor ve özellikle ılıman ve nemli batı illerinden toplu kuş ticareti yapılamıyor. Bu yasal bir zorunluluk değil kişilerin aldığı tedbierler ile başladı ve seyahat kısıtlamaları ile gelişti. Münferit olarak sosyal medya üzerinden otobüs ile kuş gönderimi yapanlar hariç bu durum 2019 Aralık tarihinden beri böyle. Mayıs gibi üretim sezonu için artık son dönemlerine gelindiğinden ve ticari amaçlı üretim yapanlar da o döneme kadar pek çok kuş sattığından Mayıs gibi kuş fiyatları tam ucuzlamaz ama pazarlıkla uygun fiyata alınabilir. Üretici de artık yorulmuştur ve son kuşlarını da bitirip damızlıkları dinlenmeye çekip ara vermek ister. Bu dönemde daha uygun fiyatlar denk gelebiliyor.

Oyla 0
Tamamen IRK ve GENETİK mutasyon farklılıklarını temsil eden bir sınıflandırma bu. Ana vatanı Avustralya muhabbet kuşlarının ancak insanlar bu kuşları üretirken farklı mutasyon çalışmaları da yapmışlar ve bu daha sonra ülkeler bazında anılmaya başlanmış çünkü o ülkelere has ırklar doğmuş. Boyları, huyları, tipleri, dayanıklılıkları, üremeye yatkınlıkları ve bazen renkleri tüy yapıları farklı olabiliyor.

Oyla 0
Tamamen IRK ve GENETİK mutasyon farklılıklarını temsil eden bir sınıflandırma bu. Ana vatanı Avustralya muhabbet kuşlarının ancak insanlar bu kuşları üretirken farklı mutasyon çalışmaları da yapmışlar ve bu daha sonra ülkeler bazında anılmaya başlanmış çünkü o ülkelere has ırklar doğmuş. Boyları, huyları, tipleri, dayanıklılıkları, üremeye yatkınlıkları ve bazen renkleri tüy yapıları farklı olabiliyor.
Pakistan ve yerli mesela küçük boyutlu oluyor. İngilizler daha iri, çeklerin kuyrukları diğerleri göre fazla uzun show jumbolarin kafalarındaki saçlar vs hepsinin bir özelliği var
Pakistanların ömrü kısa oluyormus dogru mu bu?

Oyla 0
Pakistanların ömrü kısa oluyormus dogru mu bu?
Bu kuşlar maalesef o iklime (Pakistan) uyumlu çok ufak ve çelimsiz kuşlar. Kaçak yollar ile geldiğine dair çokca rivayet de var. Genel kanaat çok dayanıklı olmadıkları ve bizim iklime uyum sağlayamadıkları için çok yaşamadıkları yönünde ama batı/güney sahillerinde uzun yaşadıklarını söyleyenler de var. Kendim alıp hiç beslemedim.

Oyla 0
Bu kuşlar maalesef o iklime (Pakistan) uyumlu çok ufak ve çelimsiz kuşlar. Kaçak yollar ile geldiğine dair çokca rivayet de var. Genel kanaat çok dayanıklı olmadıkları ve bizim iklime uyum sağlayamadıkları için çok yaşamadıkları yönünde ama batı/güney sahillerinde uzun yaşadıklarını söyleyenler de var. Kendim alıp hiç beslemedim.
Peki bu kuşlar neden üreticiler tarafından üretilmiyor ve tavsiye edilmiyor?

Oyla 0
Peki bu kuşlar neden üreticiler tarafından üretilmiyor ve tavsiye edilmiyor?
Çünkü Yerli dediğimiz ve kendi ülkemizde üretilenler nispeten daha dayanıklı ve iriler. O bıdıcık kuşlar rağbet görmüyor pet severler tarafından. O kuşlar üretilse bile bir süre sonra yerli ırk ayarında değişime uğrayıp melez diyebileceğimiz bir hal ile Pakistan kuşu olmaktan çıkıyorlar. Öyle olduğunda da sağlıklı bir mutasyon oluşmuyor ve üretici verim alamadığından Pakistan ırkını tercih etmiyor.

Oyla 0
Çünkü Yerli dediğimiz ve kendi ülkemizde üretilenler nispeten daha dayanıklı ve iriler. O bıdıcık kuşlar rağbet görmüyor pet severler tarafından. O kuşlar üretilse bile bir süre sonra yerli ırk ayarında değişime uğrayıp melez diyebileceğimiz bir hal ile Pakistan kuşu olmaktan çıkıyorlar. Öyle olduğunda da sağlıklı bir mutasyon oluşmuyor ve üretici verim alamadığından Pakistan ırkını tercih etmiyor.
Peki yerli kuşlar konuşabilir mi?

Oyla 0
Geri