Kuş ithalatı açıldı mı?

Merhaba Ensar, maalesef bize olumlu yansımayacak bir durum. Kur bahaneleri, alınan fiyatlar piyasada dönmeye başlamış. Muhtemelen yine aynı fiyatla devam edeceklerdir. Zaten tıpkı diğer tüketim ürünlerinde olduğu gibi zam almış bir şeyi eski ya da yakın fiyatına indirme alışkanlığımız yok :(

Umarım az da olsa piyasayı olumlu etkiler ancak çoğu petshop ve ithalatçının kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmaları yüzünden bir gram ilerleme kaydedilemiyor. Daha 2019 da 25 TL ye yavruları alıp 75-80 e satıyorlardı. Şuan 50-60 arası alıyorlar ve bunun pahalı olduğunu düşünüyorlar. Emek veren üretici, petshop değil ki...

Oyla 0
Merhaba Ensar, maalesef bize olumlu yansımayacak bir durum. Kur bahaneleri, alınan fiyatlar piyasada dönmeye başlamış. Muhtemelen yine aynı fiyatla devam edeceklerdir. Zaten tıpkı diğer tüketim ürünlerinde olduğu gibi zam almış bir şeyi eski ya da yakın fiyatına indirme alışkanlığımız yok :(

Umarım az da olsa piyasayı olumlu etkiler ancak çoğu petshop ve ithalatçının kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanmaları yüzünden bir gram ilerleme kaydedilemiyor. Daha 2019 da 25 TL ye yavruları alıp 75-80 e satıyorlardı. Şuan 50-60 arası alıyorlar ve bunun pahalı olduğunu düşünüyorlar. Emek veren üretici, petshop değil ki...
Doğru söylüyorsunuz. Peki gerçekten açıldı mı ithalat bunu biliyor musunuz? Ya da nereden öğrenebiliriz?

Oyla 0
ben üretici değil hobiciyim, hayatımı bu işten kazanmıyorum, o yüzden bilmediğim konuda ahkam kesmek istemem

ancak burada hatayı biraz da üreticide aramak lazım, hala daha 2-3 paket sigara parasına kuş satanlar var. Birileri bu fiyata sattıkça, kendini toptancının/petshopçunun insafına bıraktıkça bu genel fiyat seviyesi değişmeyecek.

kaç kez denk geldim, petshopçu sağlıklı yerli yavruyu 50-70 tl 'ye alıp 150 tl'ye hollanda diye satıyor. yerli adı altında ucuza satılan kuşların çoğu iyi beslenmemiş, gelismemiş ya da hasta kuşlar oluyor

Oyla 0
Gerekli siteyi gezdim lakin bende bu tip bir bildirime rastlamadım. Ancak açıldığı yaygarası bir anda koptu. Kuş gribi ve ek olarak covid durumundan açılması mantıklı gelmemişti.

Oyla 0
Sorun bu saydıklarınızda değil aslında. Daha temel bir problem var, daha doğrusu bilinçsiz bir güruh.

Şahsen sıkça yaşadığım durumdan bahsedeyim;

- Kuş istiyorum, ne kadar ? ( en kaba haliyle, benzer yaklaşımlar vs.vb )

- Çocuğum tutturdu kuş diye, bizde kıramıyoruz efenim, ne kadara satıyorsunuz?

Vsvsvs... O kadar fazla örneği var ki.

Mama bilmez, yem dersin, hadi ya ne kadar ki o der:oops: Kuşun ihtiyaçlarıyla alakalı hiçbirşey bilmez. Kuşun mekanik bir oyuncak olduğunu düşündüklerini zannediyorum artık.

O kadar saçma durumlarla karşılaşıyorum ki, yaz yaz bitmez.

Velhasıl, arz-talep meselesine dönüşüyor olay biraz. Kendine kuş pazarı yaratmış gamsız üretici ya da petshop, bu bilinçsiz güruha pahalı ya da tepkiye göre çok ucuz kuş satabiliyor. Bu da dengesiz koşullar çıkarıyor ortaya.

120 TL denilen kuşa pahalı denip kestirilip atılması ( bu kuşun bakım şartlarının, beslenmesinin, sağlığının ne denli iyi olduğunun anlatılması umrunda değil ) pahalı bu. Diyip 60 TL ye kuş bakmaya devam ediyor. Bu durumun farkında olan gamsız üretici ya da petshop, umursamadığı kuşları bu insanlara satıyor. Sonra 120 TL ye satan adam bunu görünce, fiyatlarında ve bakımlarında oynama yapabiliyor. Vsvs...

Ya da tam tersi durumlar.

Petshopçı bilse sağlıksız kuş satamayacağını, o kuşlara öyle bakar mı?

Üreticide keza aynı şekilde.

8-10 yıl yaşayabilen canlılar bunlar. Fakat ne üretici ne de petshop sağlıklı bir yönlendirme sunuyor. Çünkü kuşlar ölmeli ki yeni kuşlar alınabilsin. Bugün eğer kuşunuz ölürse, yeni bir kuş arayışına gireceksiniz, bu nedenle size neden kuşunuza sağlıklı yaşam sunmanın sırlarını versinler ki? Satış sirkülesi baltalanır. Bu da başka bir konu.

Çok yavru sahiplendirdim. Ama bilseniz nasıl sahiplendirdiğimi, şaşırırsınız:) Bir muhabbet kuşuna maximum en iyi bakım şartlarının sunulması gerektiği konusunda sitemizden makaleler, yazılar, ürün yönlendirmeleri vsvsvs.

Benden kuş sahiplenecek 20 kişiden 15 ini bu nedenle kaybediyorum mesela:)

-Hadi ya, bu kadar zormuymuş kuş bakmak, çok masraflıymış kalsın

Diyenlerden tutunda, bu kuş ya amann koy önğne yemini yaşasın dursun diyenlere...

Tabi ben böyle insanlara sahiplendirme yapmıyorum.

Temel problem burada. Alıcı sorunluysa, sağlayıcı taraf herzaman sorunlu olmaya devam edecektir.

Bu aslında her alanda böyledir:)

Oyla 0

İthalatcıya giris rakamı 50 tl reisim bide bunun petshop a giris fiyatı vardır en kotu girisi 70 lira petshop un satis fiyatida en kötü 100 tl hayırlı isler :)

Oyla 0
mesela foruma yeni gelen 2 kişiden biri petshopun sattığı kalitesiz vitaminleri kullanıyor.plastik tünekler,kafest sadece yemlik ve suluk bide gaga taşı.ondan sonra petshoplarda pislik içinde kafesler yosunlu sular.birinin denetlemesi lazım

Oyla 0
Kimse petshopları savunmasın ( istisnalar kaideyi bozmaz )

Her petshop kuşların ve diğer canlıların cehennemidir.

İsterse 90a alıp 100e satsın. O 10 TL bile fazladır ona.

Oyla 0
Sorun bu saydıklarınızda değil aslında. Daha temel bir problem var, daha doğrusu bilinçsiz bir güruh.

Şahsen sıkça yaşadığım durumdan bahsedeyim;

- Kuş istiyorum, ne kadar ? ( en kaba haliyle, benzer yaklaşımlar vs.vb )

- Çocuğum tutturdu kuş diye, bizde kıramıyoruz efenim, ne kadara satıyorsunuz?

Vsvsvs... O kadar fazla örneği var ki.

Mama bilmez, yem dersin, hadi ya ne kadar ki o der:oops: Kuşun ihtiyaçlarıyla alakalı hiçbirşey bilmez. Kuşun mekanik bir oyuncak olduğunu düşündüklerini zannediyorum artık.

O kadar saçma durumlarla karşılaşıyorum ki, yaz yaz bitmez.

Velhasıl, arz-talep meselesine dönüşüyor olay biraz. Kendine kuş pazarı yaratmış gamsız üretici ya da petshop, bu bilinçsiz güruha pahalı ya da tepkiye göre çok ucuz kuş satabiliyor. Bu da dengesiz koşullar çıkarıyor ortaya.

120 TL denilen kuşa pahalı denip kestirilip atılması ( bu kuşun bakım şartlarının, beslenmesinin, sağlığının ne denli iyi olduğunun anlatılması umrunda değil ) pahalı bu. Diyip 60 TL ye kuş bakmaya devam ediyor. Bu durumun farkında olan gamsız üretici ya da petshop, umursamadığı kuşları bu insanlara satıyor. Sonra 120 TL ye satan adam bunu görünce, fiyatlarında ve bakımlarında oynama yapabiliyor. Vsvs...

Ya da tam tersi durumlar.

Petshopçı bilse sağlıksız kuş satamayacağını, o kuşlara öyle bakar mı?

Üreticide keza aynı şekilde.

8-10 yıl yaşayabilen canlılar bunlar. Fakat ne üretici ne de petshop sağlıklı bir yönlendirme sunuyor. Çünkü kuşlar ölmeli ki yeni kuşlar alınabilsin. Bugün eğer kuşunuz ölürse, yeni bir kuş arayışına gireceksiniz, bu nedenle size neden kuşunuza sağlıklı yaşam sunmanın sırlarını versinler ki? Satış sirkülesi baltalanır. Bu da başka bir konu.

Çok yavru sahiplendirdim. Ama bilseniz nasıl sahiplendirdiğimi, şaşırırsınız:) Bir muhabbet kuşuna maximum en iyi bakım şartlarının sunulması gerektiği konusunda sitemizden makaleler, yazılar, ürün yönlendirmeleri vsvsvs.

Benden kuş sahiplenecek 20 kişiden 15 ini bu nedenle kaybediyorum mesela:)

-Hadi ya, bu kadar zormuymuş kuş bakmak, çok masraflıymış kalsın

Diyenlerden tutunda, bu kuş ya amann koy önğne yemini yaşasın dursun diyenlere...

Tabi ben böyle insanlara sahiplendirme yapmıyorum.

Temel problem burada. Alıcı sorunluysa, sağlayıcı taraf herzaman sorunlu olmaya devam edecektir.

Bu aslında her alanda böyledir:)
Vallahi çok güzel konuşmuşsun Murat Abi:) Ayrıca müşterilerini bile seçiyorsun, kuş olsam senin kuşun olmak isterdim:D Senin gibi insanların gerçekten çoğalması lazım (y)

Oyla 0
Kimse petshopları savunmasın ( istisnalar kaideyi bozmaz )

Her petshop kuşların ve diğer canlıların cehennemidir.

İsterse 90a alıp 100e satsın. O 10 TL bile fazladır ona.
Petshoplar ın meselesi zaten canlılar üzerinden ticaret yapmak. Bende zorunda kalmadıkça petshoptan alışveriş yapmıyorum.

Oyla 0
Ama pet shoplar iyi yapio aga biz anne babanin kan bagini takip ediyoruz ve kusun scr sini biliyoruz yavruya 100 tl diyoruz alıci arkadaslar oooooo cok pahalı diyor aynı arkadas pet shop a gidiyor yosunlu suluklardan su icin hastalik kapmis soy bagı belli olmayan kusa 80 lira veriyor 20 lira kaar ettigini zannediyor bu seferde pet shopcu arkadas bos dururmu 30 liralık kafesi 40 liraya döser 1kg yemi 20 liradan döser tülü 10 liradan döser gaga tasını saymıyorum su vitaminleri 10 15 den döser adam olur 200 liralık pet shop un maliyeti ne tüm bu saydıklarıma 100 lira kaar ı ne pet shop cunun 100 lira ben diyorum hepsi dahil 150 tl diom adam cok dio ya form sakinleri beni YELLEMEYIN kendimi tutamiom valla

Oyla 0
Geri