Kuş kumu tüketimi

bahare

iyikus.com Üyesi
Selamlar. Bir iki gündür bizimki kumunu fazla tüketiyor, yemini de yiyiyormuş gibi yapıyor ama görüyorum, içini de atıyor, dal darı tüketimi eh işte. Maması var onu veriyorum, onda sıkıntı yok çok şükür. Kum tüketiminin artmasının sebebi ne olabilir? Kumu çıkardım şu an.

Muhtemelen sindirim sıkıntısı yaşıyor. Mantar olma ihtimali var. Ağzını koklayın koku var mı bir bakın. Dışkısında koku var mı ? Boğazında peynirimsi beyazlık var mı ona da bakın. İç parazit ihtimali de var. Kuşun dışkı resmini ve videosunu paylaşın.

Muhtemelen sindirim sıkıntısı yaşıyor. Mantar olma ihtimali var. Ağzını koklayın koku var mı bir bakın. Dışkısında koku var mı ? Boğazında peynirimsi beyazlık var mı ona da bakın. İç parazit ihtimali de var. Kuşun dışkı resmini ve videosunu paylaşın.
Dışkısı gündüz biraz koyu renkti, şimdi iyi. Ağzında ve dışkıda koku yok, onlara da baktım. Dışkı foto atamıyorum, tabanı temiz tutuyorum, yiyip yemediğini kontrol için, dediğim gibi yemleri yer gibi yapıp ya kabın içine ya dışarı atıyor. Boğazını anca yarın kontrol edebilirim, uyuyor oğluşum. Suyuna bu akşam mikostatin damlattım, bu sudan da kaşık yardımı ile biraz içirdim. Darı ve mama yiyoruz. Öğlen yaptığım mamasına biraz entrobak da eklemiştim. Sonra onu da tazeleyip sadece mama olarak veriyorum. Doğru ilerliyorumdur umarım.

Dışkısı gündüz biraz koyu renkti, şimdi iyi. Ağzında ve dışkıda koku yok, onlara da baktım. Dışkı foto atamıyorum, tabanı temiz tutuyorum, yiyip yemediğini kontrol için, dediğim gibi yemleri yer gibi yapıp ya kabın içine ya dışarı atıyor. Boğazını anca yarın kontrol edebilirim, uyuyor oğluşum. Suyuna bu akşam mikostatin damlattım, bu sudan da kaşık yardımı ile biraz içirdim. Darı ve mama yiyoruz. Öğlen yaptığım mamasına biraz entrobak da eklemiştim. Sonra onu da tazeleyip sadece mama olarak veriyorum. Doğru ilerliyorumdur umarım.
Ne kadar suya ne kadar mikostatin ? Mikostatini yeni mi aldınız ? Hayırsa ne zaman kapağı açıldı ?

Mikostatin yeni sayılır, iki üç ay oluyor. Son kullanım 2026, kullanmadan bakmıştım, serin ve kuru yerde muhafaza ediyorum. 100 ml e, 5 ufak damla
Ben olsam risk almayıp yeni mikostatin alırdım. 100 değil de 50 ml 6 damla katarak verirdim. Ayrıca eczaneden zeolit alır ondan da yedirirdim. Mikro boy en küçük tanesinden alırsınız. 10 gr bile yeter.
Gerçi peşinen mantar olduğunu varsaydık teşhis yapmadan. Ama yinede mantar olma ihtimali yüksek ve yanlış teşhis bile olsa kullanmakta sakınca yok bana göre.
Neden risk almayalım diyorum. Eğer düzelmezse ileriki zamanda acaba mantardı da mikostatin mi etkili değildi diye ikilemde kalmamak için

Son düzenleme:
Ben olsam risk almayıp yeni mikostatin alırdım. 100 değil de 50 ml 6 damla katarak verirdim. Ayrıca eczaneden zeolit alır ondan da yedirirdim. Mikro boy en küçük tanesinden alırdım. 10 gr bile yeter.
Gerçi peşinen mantar olduğunu varsaydık teşhis yapmadan. Ama yinede mantar olma ihtimali yüksek ve yanlış teşhis bile olsa kullanmakta sakınca yok bana göre.
Neden risk almayalım diyorum. Eğer düzelmezse acaba mantardı da mikostatin mi etkili değildi dememek için.
Anladım, yarın mikostatini yenilerim. Onla devam ederim. Zeolit nedir bilmiyorum ama onu da alırım, iyi olsun kafi. Keyfi iyi çok şükür. Sabah ola hayrola. Çok teşekkür ederim destek için 🙏

Anladım, yarın mikostatini yenilerim. Onla devam ederim. Zeolit nedir bilmiyorum ama onu da alırım, iyi olsun kafi. Keyfi iyi çok şükür. Sabah ola hayrola. Çok teşekkür ederim destek için 🙏
Rica ederim. Yeni mikostatini açmadan önce dışkı resmi ve video paylaşın. Eski mikostatin ile devam edin. Mikostatinle devam edip etmeyeceğimize karar verelim önce.

Rica ederim. Yeni mikostatini açmadan önce dışkı resmi ve video paylaşın. Eski mikostatin ile devam edin. Mikostatinle devam edip etmeyeceğimize karar verelim önce.
Günaydın, yemek yememiş hiç, alt tabla temiz, mama yapacağım şimdi. Biraz kustu ama bişey çıkmadı, koku yok. Mama vereceğim, içine bir şey eklesem mi?

Dışkı sorunlu değil aslında. Enerjisi de yerinde. Buna rağmen yem yememesi çok ilginç. Koku falan da yok diyorsunuz. Mantar belirtisi hatta hastalık belirtisi bile yok. Stres yapmış olabilir mi ? Son zamanlarda hayatında değişen birşeyler oldu mu ?

Yeni mikostatini açmayın. Kullanmaya gerek kalmayacak gibi. Genel beslenme diyetini yazar mısınız ? Probiyotik kullanıyor musunuz ? Ve ne sıklıkta ? Kullandığınız takviyeler varsa yazın lütfen.

Geri