Kuş yuvalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyzaa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Beyzaa

Yeni Üye
Yuvalığa başta bir şey koymamıştım gerek yok diye sonradan Mısır granülü sipariş ettim ama daha gelmedi kuşum da daha bugün 1 yumurta yaptı şimdi gelince koysam korkar mı ya da sonradan koymak zararlı olur mu, hiç koymayım mı ya da ne zaman koymalıyım?

5D0ACABB-A031-4EF3-910C-C7D6D7873174.jpeg

Çözüm
Yuvalığınız folluğu yok sanırım. İmkânınız varsa yuvaya uygun plastik folluk alırsanız, folluktaki yuvarlak oyuk sayesinde dişi kuş yumurtaları zorlanmadan daha kolay birarada tutacaktır. Dolayısıyla tüm yumurtaları da rahatça ısıtabilecektir. Bunlara ek olarak, sizin yuvalık temizliği yapmanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır, böylelikle kuşları strese sokma ihtimaliniz minimuma iner:)

Sorunuza gelecek olursak, benim fikrimce yuvaya şuandan itibaren yavrular çıkana kadar bir malzeme koymayın. Çünkü dişi kuş yuvayı öyle benimsediği için, sizin yaptığınız değişiklik onu rahatsız edebilir veya strese sokabilir. Bunun sonucunda da yumurtalara zarar verebilir ya da kuluçkaya yatmayabilir. Ha tabi hiçbir değişikliği umarsamayıp yatmaya...
Yuvalığınız folluğu yok sanırım. İmkânınız varsa yuvaya uygun plastik folluk alırsanız, folluktaki yuvarlak oyuk sayesinde dişi kuş yumurtaları zorlanmadan daha kolay birarada tutacaktır. Dolayısıyla tüm yumurtaları da rahatça ısıtabilecektir. Bunlara ek olarak, sizin yuvalık temizliği yapmanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır, böylelikle kuşları strese sokma ihtimaliniz minimuma iner:)

Sorunuza gelecek olursak, benim fikrimce yuvaya şuandan itibaren yavrular çıkana kadar bir malzeme koymayın. Çünkü dişi kuş yuvayı öyle benimsediği için, sizin yaptığınız değişiklik onu rahatsız edebilir veya strese sokabilir. Bunun sonucunda da yumurtalara zarar verebilir ya da kuluçkaya yatmayabilir. Ha tabi hiçbir değişikliği umarsamayıp yatmaya devam da edebilir, fakat bence riske girmeyin. Diğer kuluçkada önleminizi alırsınız.

Oyla 0
Çözüm
Geri