Kuşlar maden suyu içer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MiniKuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MiniKuş

Veteran
Merhaba arkadaşlar. Kuşların maden suyu içmesinde sizce bir sakınca var mı? (Dikkatle söylüyorum soda değil maden suyu)

Gazı kaçık olarak verilebilir. Maden suyu pek gerekli değil aslında sudan tek farkı + olarak mineral barındırıyor. Arada verilebilir tabii fakat tekrar söylüyorum gazını kaçırdıktan sonra verin.

Oyla 0
İçeriği genellikle şöyle oluyor; bikarbonat, sülfat, klorür, kalsiyum, magnezyum, iyodür, demir, potasyum, flor, sodyum vb...

Görüldüğü üzere çeşitli mineraller var. Özellikle gaga taşı yapımında da çokça kullanılıyor. Lakin ben kullanmayı tercih etmiyorum. Neden likit mineral varken tercih edeyim sorusu geliyor aklıma... Kuşlara dokunduğunu da birkaç üreticiden duymuştum..

Eğer kullanacaksınız asitinin iyice kaçırılmış olmasına özen gösterin..

Son düzenleme:
Oyla 0
piyasadaki maden suları yüksek oranda amonyak ve nitrit içerebiliyor, bu riski almayın

Google'a "maden suyu amonyak" yazabilirsiniz
Beypazarı,Kınık, Sarıkız tarzı markalarda 3 kez test yapılmasına rağmen hiç rastlanmadı amonyak ve nitrit. Kuşa içirmeden önce tabii ki kendi içtiğim markayıda kullanacağım.

Oyla 0
Bu videoda gazı kaçırılıp haftada 1 verilebileceği söyleniyor ama ne kadar doğru 1 uygulama bilemedim.
@Doğanay Y. Hocam sizinde görüşlerinizi bekliyorum bu konuda. Zaten bu konuyu tartışalım diye açtım.

Oyla 0
Maden suyu elzem değil ancak verilebilir. Eklenecek oran düşük olacağından etkisi de bir hayli az olacaktır. Bununla ilgili makale hazirlanabilir.

Oyla 0
Bu videoda gazı kaçırılıp haftada 1 verilebileceği söyleniyor ama ne kadar doğru 1 uygulama bilemedim.
@Doğanay Y. Hocam sizinde görüşlerinizi bekliyorum bu konuda. Zaten bu konuyu tartışalım diye açtım.
Sodanın astini kaçırırsan maden suyu olur. sebze meyve veriyorsan bence gerek yok.

Asitli Soda ile suyu doğru oranda(1 Litre suya 1 gr) karıştırıp sıcak yaz aylarında stres olmasın diye verenler var. Ama fazla bir deneyim olmadığı için fazla bir şey diyemem.

Oyla 0
Sodanın astini kaçırırsan maden suyu olur. sebze meyve veriyorsan bence gerek yok.

Asitli Soda ile suyu doğru oranda(1 Litre suya 1 gr) karıştırıp sıcak yaz aylarında stres olmasın diye verenler var. Ama fazla bir deneyim olmadığı için fazla bir şey diyemem.
Yanlış biliyorsunuz. Soda ile maden suyu çok farklı şeyler. Soda tamamen yapay ortamda normal suya karbondioksit yani gaz basılıp yapılan asitli sudur. Maden suyu ise deprem fayları arasından çıkan tamamen organik içerisinde mineral ve magnezyum bulunduran bir içeçektir ve hiç bir işlem görmez. Sadece şişeleme yapılır.

Oyla 0
Ya benimki çok seviyor ben de 2 haftada 1 falan veriyorum gazını alıyorum ve normal suyla ılıştırıyorum çok beğeniyor :D

Oyla 0
Geri