Kuşlar ne kadar zamandan tüy değiştirir ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mangoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mangoo

Forum Sakini
Hocalarım tekrardan merhaba 😊 benim oğlanın 1-2 ay öncesinde tüy değiştirdiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 hafta falan kafeste baya tüy vardı çünkü. Şimdi yine kafa kısmında ufak tefek kapsüller oluşmaya başladı. Haftada 2 gün falan yıkanıyordu. Bu aralar hava çok sıcak değil diye haftada 1 yada 10 günde 1 yıkanıyor. Ama bu aralar biraz kepek tarzı şeyler dökmeye başladı ilk yavru geldiğinde tüy kapsüllerini açmaya çalışırken de çıkıyordu bu kepekler normal mi ? Herhangi bir şeyin eksikliğinden dolayı mı oluyor yoksa ?

Normal hocam. Biyotin ve çinko desteği vermişseniz bu süreçte sıkıntı yok. 1.5 aydan fazla sürüyor bazen tüy değişimi. Banyo verin sorun olmaz rüzgar değmesin yeter.

Biyotin ve çinko ile ilgili birşey vermedim hocam entrobac ve gervit veriyorum haftada 1 er gün birde Hergün bizim yediğimiz sebze meyvelerin bizden önce tadına bakar 😊 banyoyu da zorla yıkatmıyorum. Kendisi yıkanmak istediği zaman lavabonun yanında ya çamaşır makinasının üzerine yada banyo kapısına gidiyor avucumun içinde yıkanıyor 😂

Biyotin ve çinko ile ilgili birşey vermedim hocam entrobac ve gervit veriyorum haftada 1 er gün birde Hergün bizim yediğimiz sebze meyvelerin bizden önce tadına bakar 😊 banyoyu da zorla yıkatmıyorum. Kendisi yıkanmak istediği zaman lavabonun yanında ya çamaşır makinasının üzerine yada banyo kapısına gidiyor avucumun içinde yıkanıyor 😂
Fırlamaya bak çok da akıllıymış. Enterobac'ı haftada 2 ye çıkarın ve sık sık haşlanmış yımurta verin👍

Bu arada yediği şeyler

Brokoli
Havuç
Pancar
Kavun
Şeftali
Armut
Elma
Bezelye
Mısır
Barbunya
Dereotu
Maydonoz

Hepsini farklı günlerde yiyor. Hergün farklı sebze meyve vermeye çalışıyorum

Fırlamaya bak çok da akıllıymış. Enterobac'ı haftada 2 ye çokarın ve sık sık haşlanmış yımurta verin👍
Haşlanmış yumurtayı haftada 1 vermeye çalışıyorum. İçerisine de havuç maydonoz dereotu yumurta kabuğu ve kalamar kemiği ezip atıyorum. Bazen havuç yerine pancar atıyorum.

Kalamar kemiği atmadan verin kalamarı kendi ihtiyaç duydukça yesin. Haftada 2-3'e çıkarın özellikle kırmızı lahana öneririm. Yumurta ve sebzeleri ayrı verin bana kalırsa..

Hocam sizin kuşunuz olmak için kriterleriniz neler 🤣
Valla benim bir kriterim yok.😂 Ben benim sıpayı 20 günlük aldım şırıngayla besledim. O yüzden bişeye alıştırmama gerek kalmadı elimizde ne görse gelip yiyor. Sadece muzla çok arası yok. Arada görünce bi dil atıp başka yere gidiyor. Onun haricinde yeterki yiyecek bişey bulsun taştan yumuşak herşeyi yer 😂 maşallah 🧿

Kalamar kemiği atmadan verin kalamarı kendi ihtiyaç duydukça yesin. Haftada 2-3'e çıkarın özellikle kırmızı lahana öneririm. Yumurta ve sebzeleri ayrı verin bana kalırsa..
Sürekli kalamarı vermiyorum hocam. Asılı kalamarın kalan parçasını belki ayda 1 Belki 2 ayda 1 anca denk gelir. Kırmızı lahana da alayım benim oğlan hayır demez. Yumurtayı sade mi vereyim yani. Öyle mi diyorsunuz

Valla benim bir kriterim yok.😂 Ben benim sıpayı 20 günlük aldım şırıngayla besledim. O yüzden bişeye alıştırmama gerek kalmadı elimizde ne görse gelip yiyor. Sadece muzla çok arası yok. Arada görünce bi dil atıp başka yere gidiyor. Onun haricinde yeterki yiyecek bişey bulsun taştan yumuşak herşeyi yer 😂 maşallah 🧿
Ekmek ve daldarı olabildiğince az olsun 👍

Ekmek ve daldarı olabildiğince az olsun 👍
Ekmek tuz asla vermiyorum. Sadece Himalaya tuz bloğu var onu da burdan sormuştum yine siz fazla tüketmiyorsa sorun yok demiştiniz. Sebze meyve ve normal yem harici bişey yasak. Kesinlikle bizde ona yasak bişey yediğimiz zaman onu kafese koyuyorum. Önüne de sebze meyve bişey veriyorum. Daldarı bitti 10 gün falan oluyor daha alamadım zaten 😊

Geri