Kuşlara ses kaydı dinletmek zararlı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tayfunnn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tayfunnn

iyikus.com Üyesi
Merhaba arkadaşlar.
You tube üzerinde konuşan kuş sesleri var. Yorumları okuduğumda video sayesinde kuşlarının konuştuğunu yazmışmışlar. Peki sizce zararı varmı bu ses kayıtlarının dinletebilirmiyiz. Teşekkürler

dinletebilirsiniz müzik sesleri,kuş sesleri hiç bir sıkıntı olmaz,benim üretimci arkadaşlarım sabahtan akşama kadar sistem kurmuş müzik yayını yapıyorlar kuşlarına.

Oyla 0
Merhaba arkadaşlar.
You tube üzerinde konuşan kuş sesleri var. Yorumları okuduğumda video sayesinde kuşlarının konuştuğunu yazmışmışlar. Peki sizce zararı varmı bu ses kayıtlarının dinletebilirmiyiz. Teşekkürler
Bu ses kayıtlarını dinletebilirsiniz ben de erkek kuşuma konuşmayı bu videolar sayesinde öğrettim. Yalnız şöyle bir durum var: Dinletme süreniz 30 dakikayı geçmesin. Fazlası kuşları olumsuz etkiler. YouTube’da 4-5 saatlik videolar var. Onlar zararlı. Bir süre sonra kuşu strese sokabiliyor. O yüzden dinletme süresi önemli.

Oyla 0
konuşturucu yem aldım çok sevdi yiyor 15 dklık kayıtlar dinletsem sabah öyle akşam olurmu strese girermi zaralamı

Oyla 0
Az kuşum var iken denediğim bir metot idi. Başta etrafta diğer ses yapan kuşları ararlar ve göremezler ama sürüye çağırma sesleri çıkarırlardı. Bir süre sonra pek etkili olmadığını gördüm. Rahatlama ve motivasyon yarattığı oluyordur ama eğitim amaçlı da olsa dinletimleri 20-30 dk gibi kısa kesmekte yarar var. Sanki bir süre sonra kandırıldıklarını anlamış gibi bakıyorlardı. Benim pek hoşuma gitmedi. Gözlem yaparak tepkilerine göre kendiniz daha iyi karar verirsiniz.

Zararı olduğunu düşünmüyorum sadece dozu ve amacı iyi belirlemek gerekir bence.

Son düzenleme:
Oyla 0
Geri