Kuşları uyku için karanlık bi odaya götürmeli miyim?

minikmichael

Forum Sakini
Normalde salondalar ve 7 gibi yuvalarına girip uyumaya başlıyolar. O saatlerde salondan alıp karanlık odaya götürsem mi bilemiyorum. Biz saat 12ye kadar salonda vakit geçirdiğimiz için uykuları bölünüyo dışarı çıkıyolar onlar da.

Uyku saatlerinde kuşları başka yeri götürmektense,kuşları normal şartlarda daha sakin bir odada tutsanız çok iyi olur,çünkü devamlı yer değişimi kuşlarda büyük stres yapar bağışıklıkları düşebilir.
Eğer sakin bir oda yoksa,akşamları aynı saatte üslerini kapatacak bir örtü ile (hava almalarını etkilenmeyecek şekilde) karanlık sağlarsanız iyi olur ama çok iyi bir çözüm değildir.
Dediğim gibi sakin,sessiz az kullanılan,sıcaklığı iyi ve sabit bir oda her zaman daha iyidir.

Son düzenleme:
Oyla 0
Uyku saatlerinde kuşları başka yeri götürmektense,kuşları normal şartlarda daha sakin bir odada tutsanız çok iyi olur,çünkü devamlı yer değişimi kuşlarda büyük stres yapar bağışıklıkları düşebilir.
Eğer sakin bir oda yoksa,akşamları aynı saatte üslerini kapatacak bir örtü ile (hava almalarını etkilenmeyecek şekilde) karanlık sağlarsanız iyi olur ama çok iyi bir çözüm değildir.
Dediğim gibi sakin,sessiz az kullanılan,sıcaklığı iyi ve sabit bir oda her zaman daha iyidir.
Aslında onları kendi odama almayı düşünmüştüm ama insanlardan o kadar uzak olmalarını istemedim. Odama koysam uyku saatlerinde de problem olmazdı. Kendim de çok fazla odamda bulunmadığım için yalnız bırakmak istemedim.
Üstlerine örtü örtme konusunda da etrafta çok ses varken üstlerini örtmek korkutur diye yapmadım.
Sizce bu durumda en mantıklısı odama almam mı?

Oyla 0
Eğer odanızda kuş tüyünden ve kokusundan rahatsız olmazsanız,odanızı kendi sağlığınız için düzenli havalandırırsanız,ve kuşların erken kalkıp ötmesinden rahatsız olmuyorsanız,neden olmasın?
Bu durumda ben olsam odama alırdım,ama ben kuşları kullanmadığım bir odada bakıyorum,sadece yem su ve temizlik zamanında yanlarına giriyorum.
Kuşların da bir özel hayatı olduğu için,rahatsız etmemeye çalışıyorum.

Oyla 0
Eğer odanızda kuş tüyünden ve kokusundan rahatsız olmazsanız,odanızı kendi sağlığınız için düzenli havalandırırsanız,ve kuşların erken kalkıp ötmesinden rahatsız olmuyorsanız,neden olmasın?
Bu durumda ben olsam odama alırdım,ama ben kuşları kullanmadığım bir odada bakıyorum,sadece yem su ve temizlik zamanında yanlarına giriyorum.
Kuşların da bir özel hayatı olduğu için,rahatsız etmemeye çalışıyorum.
Bu kuşlarımın annesi kuluçkaya yattığında ve onları büyütürken hep odamdaydılar, benim için zordu ama zaten kuluçka dönemlerinde etraflarında insan olmaması daha iyi diye düşündüm. Şimdi durum farklı insanlardan uzaklaşmalarını istemiyorum.

Oyla 0
O zaman salonda daha sakin bir köşeye taşıyın ve uyku zamanı üzerlerine örtü ile karanlık ortam yaratın.
Tv'nin sesini de kuşların rahatsız olmayacağı şekilde ayarlayın.
Kuşlar yeteri kadar uyumazlar ise bağışıklıkları düşer.

Oyla 0
Ya bu konuda ne yapsam hiç bilmiyorum öğlen de sürekli uyukluyolar günün çoğunu uyuklayarak geçiriyolar odama almak en mantıklısı sanırım. Başkaları da fikir belirtirse sevinirim benim için çok önemli ve herkesin görüşünü öğrenmek istiyorum

Oyla 0
Geri