Kuşlarım anlaşamıyor gibi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ırmak34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ırmak34

Forum Sakini
Merhaba tekrardan,
Bundan bir ay önce bir erkek kuş aldık. Evimize geldikten bu zamana kadar ayrı kafeslerdelerdi. Ama aynı odada uçururum ikisini de. Fakat benim dişi kuşum lila hiç arkadaşlığa açık değil gibi çok kızıştı ve kafeslerini de birleştirmek istiyorum. Eğer birleştirsem dişi kuş çok döver mi erkek kuşu?
bazı zamanlarda böyleler :

Merhaba tekrardan,
Bundan bir ay önce bir erkek kuş aldık. Evimize geldikten bu zamana kadar ayrı kafeslerdelerdi. Ama aynı odada uçururum ikisini de. Fakat benim dişi kuşum lila hiç arkadaşlığa açık değil gibi çok kızıştı ve kafeslerini de birleştirmek istiyorum. Eğer birleştirsem dişi kuş çok döver mi erkek kuşu?
bazı zamanlarda böyleler :
Bence video da iyi anlaşıyorlar gibi. Birbirlerine alışmaları bi anda olmaz zaten. Aynı kafese alıp denemekten zarar gelmez tabi ki sizin gözleminiz de. İlk başta kafes sahiplenmeden dolayı biraz itişme olabilir ki arada itişmeleri de normal. Aynı kafese alıp gözlemleyebilirsiniz

Oyla 0
Hangi kuşun baskın geleceğini düşünüyorsanız baskın kuşu diğer kuşun kafesine koyabilirsiniz belki. Emin değilim sadece mantık yürütüyorum. Videoda da anlaşıyorlar gayet.

Oyla 0
Çok teşekkür ederim. Ben de ne yapacağımı bilemedim açıkçası mavi kuşumuz biraz yabani olduğu için ona da ilgi göstermek istioruz ama kaçıyor. Genel olarak birbirlerini gagalıyorlar ama bazen de videodaki gibi anlaşabiliyorlar. Bakalım inşallah anlaşırlar bu gün aynı kafese koymayı düşünüyorum bakalım.

Oyla 0
Hangi kuşun baskın geleceğini düşünüyorsanız baskın kuşu diğer kuşun kafesine koyabilirsiniz belki. Emin değilim sadece mantık yürütüyorum. Videoda da anlaşıyorlar gayet.
İkisi de aslında yeri geldiğinde aşırı baskın olabiliyorlar. Mavi kuş çiftleşmekte istiyor fakat dişi kuş pek oralı olmuyor bazen bakalım bu gün deneyeceğim. Mavi kuşu da vermek istemiyorum inşallah daha iyi anlaşırlar

Oyla 0
Eğer dişi kaçıyorsa dişiyi erkeğin kafesine alın ??☺️
Öneriniz için çok teşekkür ederim??✨ dişinin kafesine koymak zorunda kaldım diğer kafes 2 kuş için çok küçük olur diye :) şu anlık bi gagalaşma durumu söz konusu tam olarak bilmiyorum dişi erkekle arkadaşlık kurmaya çalışıyor gibi aynı tünekte duruyorlar ama birden göz göze gelip gagalaşıyorlar. Anlamadım

Oyla 0
Erkek kuşlarda böyle. Dinlenme saatlerinde özellikle kur ötüşü gibi pratikler yapıyorlar. Uygun ışıklanma sağlamadığında bu moda geçiyorlar genelde :)

Oyla 0
evett susmuyor ama o kadar tatlı ki hep konuşsun istiyorum. kendisi biraz yabani olduğu için alıştıramadım. umarım alıştırabilirim ve umarııım güzel çift olurlar biraz streslendim acaba eş tutarlar mı tutmazlar mı diye

Oyla 0
Biraz kafesiniz uygun değil. Kafes alma durumunuz yok ise kafesin düzenlenmesi gerekiyor. Ahşap tünekler alınmalı ve yuvalık en yüksek kapı girişine takılmalıdır. Birde kuluçka yapması beklenen kuşların üzerleri asla tam örtülmemelidir. İnanılmaz stres olabilirler.

Oyla 0
Biraz kafesiniz uygun değil. Kafes alma durumunuz yok ise kafesin düzenlenmesi gerekiyor. Ahşap tünekler alınmalı ve yuvalık en yüksek kapı girişine takılmalıdır. Birde kuluçka yapması beklenen kuşların üzerleri asla tam örtülmemelidir. İnanılmaz stres olabilirler.
Açıkçası ben üşemesinler diye örtüyordum demek ki yanlış yapmısım..
ahşap tünekler takılı. yemlerini genelde yemlik yerlerine koymuyorum yüksek yere koyuyorum. Suluk kavgası etmesinler diye iki tane suluk koydum. kafeslerini birleştireli 2 gün. yeni kafesi alalı 1 ay oldu keşke üretim kafesi alsaymışım :(

Oyla 0
Geri