Muhabbet Kuşları Kuşlarım eşleşirmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ezber15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ezber15

iyikus.com Üyesi
Merhabalar hepinize dün mavi olan erkek muhabbet kuşunu aldım dişi kuşum erkek kuşa çok ısındı ama erkek kuşum devamlı temkinli büyük ihtimalle daha ortama ısınmadığından dolayı dişi kuşum bende ortalama 2 aydır var insanlara çok sıcak erkek olanıda yavaş yavaş ısındırıyorum kendime erkek kuşum arada dişi kuşumdan kaçıyor bazende dişi kuşuma kendini sevdiriyor sizce eşleşip yavru yaparlarmı merak ediyorum

Ekli dosyalar

• IMG_0753.jpeg
    IMG_0753.jpeg
    257.4 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_0750.jpeg
    IMG_0750.jpeg
    259 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_0752.jpeg
    IMG_0752.jpeg
    298.7 KB · Görüntüleme: 14
Fotoya göre sorun görünmüyor. Zaten çiftleşme de genel olarak dişi kuşa bağlıdır. Zaman tanıyın.

Maşaallah çok güzel kuşlar. Zamanla işi ilerletirler merak etmeyin🙂

Önce anlaşıyor görünüyorlar, sonrası şiddetli tartışma, peşine dingin oldukları bir süreç ve son olarak eşe geçme evresi oluyor genelde. Her yönde test ediyor dişi erkeği.

Önce anlaşıyor görünüyorlar, sonrası şiddetli tartışma, peşine dingin oldukları bir süreç ve son olarak eşe geçme evresi oluyor genelde. Her yönde test ediyor dişi erkeği.
Öyle mi 🤣🤣 Tartışma neden ki merak ettim.

Benim de izlediğim bir belgeselde erkek muhabbet kuşu dişi için kavga ediyordu,mücadeleden başarı ile çıkan erkek kuş dişi ile çiftleşiyordu dişi onu kabul ediyordu.
Bu hayvanlar bir alem ya 😁😁

Son düzenleme:
Kuluçka için uygun aday mı testleri genel anlamda ve sanki agresiflik ölçme derdinde gibi :D
Ulan ben bu erkeğe kötü davranayım yine peşimden koşacak mı merakı da olabilir :D

Her türde dişiler baskın karakter tercih ederler. Güçlü ve cesaretli olmalı. Gerektiğinde yuvayı dişiyi falan koruyabilecek nitelikte olmalı yani.

valla benim dişide öyle bi yem kusuyor bi seviyor sonra hafiften kavga ediyorlar sonra yeniden dişi yem kusmuyaya geliyor anlamadım ama benim erkek biraz geri duruyor dişiden kaçıyor arada bende anlam veremedim valla Watch WhatsApp Video 2025-03-29 saat 17.06.21_8b83361f | Streamable videolarınıda paylaştım

Son düzenleme:
benim merak ettiğim bir konu var sizce ayrı tutmalımıyım bir birlerinden erkek daha hızlı adapte olurmu ayırsam
Evet, ayırma yöntemi başta iyi olabilir. Kuşunuzu ayrı bir kafese veya üretim yapmayı düşündüğünüz kafese alın. Genelde dişi kuşun kafesinin değiştirilmesi süreçte daha iyi olur. Erkek kuşun kafese ve ortama alışması ortalama 1-2 haftayı bulabilir. Bu sürede erkek kuşun kürleri yapılmalı.

Evet, ayırma yöntemi başta iyi olabilir. Kuşunuzu ayrı bir kafese veya üretim yapmayı düşündüğünüz kafese alın. Genelde dişi kuşun kafesinin değiştirilmesi süreçte daha iyi olur. Erkek kuşun kafese ve ortama alışması ortalama 1-2 haftayı bulabilir. Bu sürede erkek kuşun kürleri yapılmalı.
çok teşekkür ederim her şey için

Geri