Kuşlarım ilk çiftleşmesini i yaptı yardım edermisiniz

Ferhatbaşol

iyikus.com Üyesi
Arkadaslar abiler merhaba bilindiği üzere bir çok konu acılmıs bu çiftleşme ile alakalı benim sorum şu ilk defa kuşlarının çiftleştiklerini gördüm daha önce de olmus olabilir ama bilmiyorum mama dediğiniz yumurta maması mı oluyor bi konu acılmıs orda gördüm hazır mama kullansam olur mu ayrıca extra ne yapmamız gerekiyor ben 2 kilo yemin icine 200gr Nijer 200 gr kenevir tohumu kattım öyle söylemişlerdi bazıları ayrı verin diyor karıştırdım bir kere yemleri nijeri yiyorlar ama kenevir den biraz kalıyor tabi ayrıca suyun icine her vitamin katmak gerekir mi

Video atacagım birazdan bakıp ciftleşmenin saglıklı olup olmadıgı na bakar mısınız ayrıca mısır granül mü yoksa çam talaşı mı daha iyi olur ben mısır granül serdim folluka araya çam talaşı da atayım mı nasıl olur

Oyla 0
Cede allround ya da Versele laga orlux mama kullanabilirsiniz hafta da 2 kez.

Granul kullanabilirsiniz, çam talaşı da bir tutam ekleyebilirsiniz ama şu süreçte gerek yok. Yavrular olduktan sonra ihtiyacınız olacak fazlaca. Şimdilik bir tutam kafidir.

Nijer ve kenevir oranınız çok yüksek. Yeminize şu aşama da %3-5 kafidir. 10 gün sonra bu oranı %1 e düşürebilirsiniz.

Görüntüde ki çiftleşme başarılı gözükmüyor. Lakin süreç başladığı için, problem olmayacaktır. Devamı gelecektir.

Oyla 0
T

Granul kullanabilirsiniz, çam talaşı da bir tutam ekleyebilirsiniz ama şu süreçte gerek yok. Yavrular olduktan sonra ihtiyacınız olacak fazlaca. Şimdilik bir tutam kafidir.

Nijer ve kenevir oranınız çok yüksek. Yeminize şu aşama da %3-5 kafidir. 10 gün sonra bu oranı %1 e düşürebilirsiniz.

Görüntüde ki çiftleşme başarılı gözükmüyor. Lakin süreç başladığı için, problem olmayacaktır. Devamı gelecektir.
Teşekkürler üstad benim dişi kuşum 3 yaşında bebeklikten beri bendeydi bana baya alışıktı erkeği daha 2 ay oldu. Petshoptan aldım adamım dediğine göre kuş 1 yaşlarında daha yeni yeni birbirlerine yanaştılar şuan icin o zaman extra yem alıp karışımın icine katayımda Nijer ve kenevirin oranını düşüreyim

Oyla 0

Hocam işten çıkınca cede marka mama aldım kırmızı dal darı aldım yuvalıga bakayım dedim bi tane yumurta var sessizce tekrar kapattım bu süreçte sadece yemini suyunu değiştirmek daha dogru olur değil mi alt hazneyi değiştirmelimiyim benim tül var tülü cıkarıp plastik temizlemek lazım onda da ürkerler diye ellemesem mi hassas dönemdelet sonucta yumurtayı görünce nasıl sevindim varya

Oyla 0
Hadi hayırlısı olsun:)

Temizlik işini tüm yavrular yumurtadan çıktıktan sonra yapabilirsin... Şu an için müdahale etme. Çıkan yumurtaları numaralandır keçeli bir kalemle muhakkak.

3 günde bir mama verebilirsin şu süreçte. Yavrular çıktıktan sonra 2 günde 1 e çekebilirsin...

Oyla 0
Hadi hayırlısı olsun:)

Temizlik işini tüm yavrular yumurtadan çıktıktan sonra yapabilirsin... Şu an için müdahale etme. Çıkan yumurtaları numaralandır keçeli bir kalemle muhakkak.

3 günde bir mama verebilirsin şu süreçte. Yavrular çıktıktan sonra 2 günde 1 e çekebilirsin...
Hocam bende öyle düşünmüştüm numara vurmamızın mantığı nedir ilk cıkacakmı diye mi bakacagz yuvalıgon sürgüsünü 1 kez actım sonra hemen dişi kuş içeri baktı dişi kuş yem yerken yada başka birşeyle ilgilenirken mi numara vurayım

Oyla 0
Mantığı burada:)

Bişey olmaz, alışsınlar. Sadece çok sık rahatsız etme... Evet, dışarıdayken numaralandırma yapabilirsin

Oyla 0
Mantığı burada:)

Bişey olmaz, alışsınlar. Sadece çok sık rahatsız etme... Evet, dışarıdayken numaralandırma yapabilirsin
Teşekkürler üstad bu attıgın konuyu komple bi okuyayım baya faydalı bilgiler var

Oyla 0
Geri