Kuşlarım sürekli çiftleşmek istiyorlar

GülşahKandemir

Forum Sakini
Merhaba arkadaşlar. Çift kuşlarım toplam iki defa kuluçka geçirdi. Her ikisinde de yumurtalar boş çıktı. Aradan 1 hafta zaman geçiyor ve tekrardan çiftleşiyorlar. Sanırım heveslerini alamıyorlar yavru çıkmadığı için. Yuvalık takmak istemiyorum açıkçası dişi kuşum boşuna yorulduğu için. Ama bu seferde dışardayken bi yerleri kemiriyor dişim yuva yapmak için. Şimdi ben yuvalığı taksam tekrardan yine yumurtlayacak. Kuşum sürekli böyle yumurtlamaya devam ederse bi sağlık sorunu oluşur mu?

Devamlı yumurtlama sorun getirir mutlaka. Üst üste 3 kuluçka geçirmesi dişiyi çok yıpratıyor. Bunun üstü hoş olmayan durumlar yaratabilir. Dün böyle bir konu hazırlamıştım. Belki ilginizi çekebilir.

Oyla 0
Devamlı yumurtlama sorun getirir mutlaka. Üst üste 3 kuluçka geçirmesi dişiyi çok yıpratıyor. Bunun üstü hoş olmayan durumlar yaratabilir. Dün böyle bir konu hazırlamıştım. Belki ilginizi çekebilir.
Şimdi bakıyorum Doğan bey.

Oyla 0
Şöyle bir baktım da daha öncede engel olmaya çalıştım yazıdakileri uygulayıp fakat bu hayvan engel tanımıyor maalesef. Eşinden ayırsam bile dışarıda çiftleşiyorlar. Şimdi hayvana başka bir odaya taşısam yalnız strese girer tek kalacağı için. Bakalım deneyeceğim tekrardan. Yaptığı yumurtaları altından almamakta işe yarayabiliyormuş. En son ki kuluçkasında 25 gün sonra almıştım yumurtalarını. Yuvalığı bıraktım fakat hala boş yumurtanın üstünde yatıyordu. Olmadı o ne zaman sıkılırsa o zaman alırım bir daha ki sefere.

Oyla 0
Şöyle bir baktım da daha öncede engel olmaya çalıştım yazıdakileri uygulayıp fakat bu hayvan engel tanımıyor maalesef. Eşinden ayırsam bile dışarıda çiftleşiyorlar. Şimdi hayvana başka bir odaya taşısam yalnız strese girer tek kalacağı için. Bakalım deneyeceğim tekrardan. Yaptığı yumurtaları altından almamakta işe yarayabiliyormuş. En son ki kuluçkasında 25 gün sonra almıştım yumurtalarını. Yuvalığı bıraktım fakat hala boş yumurtanın üstünde yatıyordu. Olmadı o ne zaman sıkılırsa o zaman alırım bir daha ki sefere.
Genelde sıkılmaz ama 21-25 gün arası bu süreci devam ettirirseniz yeni yumurtalar için bekleyebilir. Yuvalıkla birlikte çıkartırsınız.

Oyla 0
Genelde sıkılmaz ama 21-25 gün arası bu süreci devam ettirirseniz yeni yumurtalar için bekleyebilir. Yuvalıkla birlikte çıkartırsınız.
Benim bildiğim kadarı ile üreticilerde durmadan yumurta yapmasına müsaade ediyor. Boncuk kuluçkadayken pek yorulmuyor aslında ya da bana öyle geliyor. Çünkü arada çıkıp uçuyor kendi yemini kendisi yiyor arada. Poposu da büyük baya. Peki eğer yavru çıkarsa uzun bir süre yapmama ihtimali var mı?

Oyla 0
kuluçka 2 ay sürüyor toplamda. Yine size bağlı. Yuvalık olduğunda direkt yumurtluyorlar :(

Oyla 0
Geri