Kuşlarımda çok fazla tüy dökülmesi var

minikmichael

Forum Sakini
Vücutlarında gözüküyor normalde, fotoğrafta yeterince net değil ama yer yer beyazlıklar var ordaki tüyler dökülmüş gibi. İki tane 5 aylık kuşum var ve ikisi de çok tüy döküyo renkleri birbirine yakın olduğundan genelde anlayamıyorum hangisinin tüyü olduğunu, 3 4 gündür böyleler. Btamin forte, probiyotik, multivitamin kullanıyorum ve meyve sebzeyi eksik etmiyorum sizce sorun ne?

Ekli dosyalar

• 20210629_113206~2.jpg
    20210629_113206~2.jpg
    545 KB · Görüntüleme: 12
Her zaman sorun olarak bakmamak lazım. Tüyler devamlı yenilenen ve kolay düşebilen yapıdadır. Ara bir tüy dönemi, yolma, dış parazit kaynaklı eksiklikler olabilir

Oyla 0
Her zaman sorun olarak bakmamak lazım. Tüyler devamlı yenilenen ve kolay düşebilen yapıdadır. Ara bir tüy dönemi, yolma, dış parazit kaynaklı eksiklikler olabilir
Şuanki kuşlarımın anne babası bu kadar tüy dökmüyodu. Zaten sadece bikaç gündür dökmeye başladılar bi sorun olabilir mi sizce? Yani yetiştirdiğim ilk kuşlar değiller tabii ki tüy dökülebilir biliyorum ama bu kadarı normal mi anlayamadım.

Oyla 0
Şuanki kuşlarımın anne babası bu kadar tüy dökmüyodu. Zaten sadece bikaç gündür dökmeye başladılar bi sorun olabilir mi sizce? Yani yetiştirdiğim ilk kuşlar değiller tabii ki tüy dökülebilir biliyorum ama bu kadarı normal mi anlayamadım.
Kaliteli bir vitamini takviyesi yapın.Tüy dönemini daha problemsiz atlatır.
Bt-Amin Forte uygundur.

Oyla 0
has renklerine kavuşması değişen zamanlarda olabilir ama şu dönem rengi tam oturur diyemiyorum ne yazık ki. Kuştan kuşa farklılıklar olabilir. Telaş etmeyin bence. İyi bir ürün ve banyo ihtiyacı ile düzene oturtabilirsiniz.

Oyla 0
Geri