Kuslarimi kafesten çıkarmalı miyim sizce?

Levent yıldız

iyikus.com Üyesi
Benim dişi kus eve geldiğinden beri özgür bı kuş hep kafes dışındaydı sadece akşamları kafese girerdi özgürlüğünu kısıtlamak istemedik ben şimdi eş alınca 1 haftadır kafes kapalı cikamiyolar çünkü pet shop taki adam kuşları 10 -15 gün dışarı çıkarma dedi eş tutmalari icin heralde eğer cikartirsan yavru alamazsın dedi ben de çıkarmadım doğal olarak 8 gün oldu heralde cikarmayali bı de benim getirdigim erkek de çok cana yakın o yüzden ona da biraz sevgi göstermek istiyoruz ve bizim dişiyle eş oldular gibi birbirlerinin ağzına yem kusar gibi hareketler yapıyorlar arada dışı yuvaligin içine girip cikiyo şimdi ben bunları arada cikarsam yavru almam sıkıntı olurmu gerçekten sizce bekleyimmi?

Benim dişi kus eve geldiğinden beri özgür bı kuş hep kafes dışındaydı sadece akşamları kafese girerdi özgürlüğünu kısıtlamak istemedik ben şimdi eş alınca 1 haftadır kafes kapalı cikamiyolar çünkü pet shop taki adam kuşları 10 -15 gün dışarı çıkarma dedi eş tutmalari icin heralde eğer cikartirsan yavru alamazsın dedi ben de çıkarmadım doğal olarak 8 gün oldu heralde cikarmayali bı de benim getirdigim erkek de çok cana yakın o yüzden ona da biraz sevgi göstermek istiyoruz ve bizim dişiyle eş oldular gibi birbirlerinin ağzına yem kusar gibi hareketler yapıyorlar arada dışı yuvaligin içine girip cikiyo şimdi ben bunları arada cikarsam yavru almam sıkıntı olurmu gerçekten sizce bekleyimmi?

Çıkar tabiki ya :) Ne alakası var yavru almayla falan. Görüyoruz hep sürekli evde salınan kuşların bir sürü yavrusu oluyor. Eğer kuşlar isterse yavru yapıcaktır. Ben televizyonun üstünde çiftleşen kuşlar biliyorum :D Zaten önemli olan kuşların anlaşmaları gerisi boş ;)

Oyla 0
Yanlış anlamayın sizin bilginizi ve ya tecrübenizi sorgulamak için değil sadece kendi kendime emin olamıyorum ve hata yapma korkusu var ben de o yüzden peki dışarıya saldigimdi kuşlarla ilgilenirsem bı şey olurmu zaten disi kuş alisikti egitimliydi erkek de cana yakın dediğim gibi kısacası ikisininde sevmeye çalışsam ilgi gösteren ters tepki yaparmi

Oyla 0
Bide şimdi ben kuşları saldiktan sonra hazır kafeside temizleyim die düşünüyorum temizlesem bı sıkıntı olurmu yavruluk falan da takiliya kafese şimdi ben işte dediğim gibi en ufak bir ters tepki yapar diye korkuyorum bu korkularımı giderirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkür ederim..

Oyla 0
Merhaba, kuşları istediğiniz zaman çıkartabilirsiniz. Tek bir istisnası var yumurta oluşumu başladığında dışarı salınmamalıdır. Eşleşme süresini bazen uzatabiliyor evcilleştirme süreci. Onun haricinde bir sorun olmaz. Çok sık olmasa da 2 günde bir en azından uçmaları için fırsat tanıyınız (kuluçka süreci başlarsa bunu yapmamalısınız). Kuluçkası başlayan dişilerde uçmama isteği, uçmama durumları, yumurtanın kanalda kırılması gibi sorunlar gözlemlenir. Bu nedenle isteseniz de çıkmak istemeyecektir.

Kafes temizliği standartı bozmadan, aynı şekilde yapıldığında sorun olmuyor. Örneğin gazete serili ise gazete, peçete serili ise peçete kullanınız tekrardan.

Oyla 0
Geri