Kuşlarımın cinsi nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hakanguc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hakanguc

iyikus.com Üyesi
Selamlar, ben Hakan. Yerli ve ingiliz muhabbet kuşları besliyorum. Yeni sayılırım. Fotoğrafını eklediğim çiftim sevdiğim bir abimden hediye.
Çekoslavak muhabbet kuşu beslemedim ama sanırım erkek tepeli çekoslavak.(yanlışsa duzeltirseniz sevinirim.)
Dişinin cinsi nedir ? Jumbo diyenler oldu ama emin olamadım, kırık jumbo olabilir mi ?
İyi forumlar033CA03E-A0A3-4E46-B6CB-73B0B2100154.jpeg

Merhaba hoş geldiniz. Maşallah çok tatlılar. Dişi kuşunuz jumbo gibi görünüyor ama daha iri bir erkek ya da dişiyle kırılmış gibi sanki. Görüntü olarak jumbo ama. Opal tarçıni gök mavi benim en sevdiğim dişi özelliklerinden :D Erkeğiniz ise oda kırma belli ki. Telde bir çeke göre oldukça iri görünüyor. Jumbo/çek arası bir kuş diyelim. Benekleri daha sık ve iri olmuş olsaydı durum değişirdi ama değil. Bu nedenle ben iri çek derdim. Oda kobalt violet tepeli. Renk olarak farklı mavilerde bebekler vereceklerdir.

Oyla 0
Merhaba hoş geldiniz. Maşallah çok tatlılar. Dişi kuşunuz jumbo gibi görünüyor ama daha iri bir erkek ya da dişiyle kırılmış gibi sanki. Görüntü olarak jumbo ama. Opal tarçıni gök mavi benim en sevdiğim dişi özelliklerinden :D Erkeğiniz ise oda kırma belli ki. Telde bir çeke göre oldukça iri görünüyor. Jumbo/çek arası bir kuş diyelim. Benekleri daha sık ve iri olmuş olsaydı durum değişirdi ama değil. Bu nedenle ben iri çek derdim. Oda kobalt violet tepeli. Renk olarak farklı mavilerde bebekler vereceklerdir.
Hoşbulduk, bilgiler için çok teşekkürler :) dişi şuan yumurtada, ilk kuluçkası, şuan 5 yumurta var altında, ilk 3 yumurtaya maalesef doğru düzgün yatmadı. Uzun süre yatıp, uzun süre yatmadığı oldu. Ama 4. Yumurtadan sonra düzeldi. İlk 3 yumurta bozulmuş olabilir mi ?

Oyla 0
ilk 10 günü geçsin kontrol edersiniz. Gelişim olmamış ise alırsınız altından ya da kuluçka bitimine kadar durabilirler. Dişi biraz stresli geçiriyor olmalı kuluçkayı ya da ilk tecrübesi olabilir.

Oyla 0
ilk 10 günü geçsin kontrol edersiniz. Gelişim olmamış ise alırsınız altından ya da kuluçka bitimine kadar durabilirler. Dişi biraz stresli geçiriyor olmalı kuluçkayı ya da ilk tecrübesi olabilir.
Teşekkürler, yumurtaya yatan takıma yumurta maması önermiyorsunuz sanırım. Yavrular çıktıktan sonra günlük verebilir miyiz ?

Oyla 0
Yumurta maması verilebilir ama haftada 1 yeterli olacaktır. Yumurtadan çıktıktan sonra 2 günde bir verilmesi sağlıklı olacaktır. Yumurtalı dönemlerinde daha çok sebze mamalarına ya da kafese sebze asarak süreci geçirtmeye çalışıyorum. Örneğin taze kekik ve nane asıyorum mutlaka haftada 1. Tabi bu uygun mevsimlerde :D

Oyla 0
Geri