Kuşlarımın tırnakları uzun mu

minikmichael

Forum Sakini
Kendim kesmekten de veterinere kestirmekten de çok korkuyorum ufak hatalar çok acı şeylere yol açabiliyo kumlu tüneğim de var ama bazı yorumlardan sonra kullanmaktan vazgeçtim. Son zamanlarda ikisinin de tırnakları perdeye takılıp duruyo :(

Ekli dosyalar

• 20210705_184151.jpg
    20210705_184151.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
  • 20210705_184037.jpg
    20210705_184037.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 15
tırnak kesimi aslında çok kolay bir işlem. Damarlı görünen kısımdan uzak kestiğiniz sürece sızlama, acı, kanama olmaz.

Oyla 0
tırnak kesimi aslında çok kolay bir işlem. Damarlı görünen kısımdan uzak kestiğiniz sürece sızlama, acı, kanama olmaz.
Sanırım pembe ayaklı kuşlarda biraz daha basit, yine de korkutucu, kaş yaparken göz çıkarırım diye ne kendime ne başkasına güvenemiyorum bu konuda. Düzenli yapılması gerek farkındayım ama gerçekten elimde değil. Sizce şu durumda yaptırmam gerçekten önemli mi? Tırnakları çok takılıyo nedense bu aralar.

Oyla 0
Eğer çok uzarsa tırnak şekli değişiyor, kıvrılmaya başlıyor. O evreye geldi ise mecbur kesmek gerekiyor.

Oyla 0
Evet uzun . Ama eğer kuşun yavruysa kesme. Kuşunun tırnağının ucunda turuncu minik kısa bir bölge olacak ucunda . Eğer o bölge belirginse sadece sivri kısmı kes. Ama eğer kuşun büyükse ve tırnakları uzunsa dediğimi yap ama çok az kes sadece sivri olan ucunu kes . Eğer tırnaklarını kesmessen kendini çizer veya batar ve kanar . kanaması durmaz ve ölür. eğer fazla kesersende kanar durmaz kanaması ve kan kaybından ölür. ÇOK CİDDİ BİR İŞ . EĞER YANLIŞ YAPARSAN KUŞUNU YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜRSÜn!!!

Oyla 0
Evet uzun . Ama eğer kuşun yavruysa kesme. Kuşunun tırnağının ucunda turuncu minik kısa bir bölge olacak ucunda . Eğer o bölge belirginse sadece sivri kısmı kes. Ama eğer kuşun büyükse ve tırnakları uzunsa dediğimi yap ama çok az kes sadece sivri olan ucunu kes . Eğer tırnaklarını kesmessen kendini çizer veya batar ve kanar . kanaması durmaz ve ölür. eğer fazla kesersende kanar durmaz kanaması ve kan kaybından ölür. ÇOK CİDDİ BİR İŞ . EĞER YANLIŞ YAPARSAN KUŞUNU YANLIŞLIKLA ÖLDÜRÜRSÜn!!!
o kadar hassas değil ancak kan kayıpları aşırı olursa ölümler gözlemlenebilir elbette.

Oyla 0
5 aylıklar aslında ele alışıklar ben büyüttüm ama tanımadıkları şeyleri görünce tırnak makası gibi korkuyolar ve kaçmaya çalışıyolar o an kesersem diye korkuyorum ben de. Veterinere asla götüremem onlar benden iyi biliyodur tabii ama anlık hata olabilir. Sivri uçlarından biraz almaya çalışırım yine de :(

Oyla 0
Geri