Kuşlarını nasıl şişmanlatabilirim

Esra hazar

iyikus.com Üyesi
Elimde iki yavru var ve çok zayıflar onlara yumurta maması ve suya katılan vitamin veriyorum ama şişmanlamıyorlar. Şişmanlamaları için ne verebilirim?
(kuşlarımda ishal de var)

Merhaba, biraz yem karışımınızdan ve mamayı ne sıklıkla verdiğinizden bahseder misiniz? Günlük ne kadar uçuyorlar, hareketli kuşlar mıdır? Ağırlıkları kaç g?

Oyla 0
Kuşlara kilo aldırma ızı gerekli bulmuyorum kilodan dolayı birçok hastalıkta beraberinde gelecektir.
İhsal dediginiz dışkı resmi varmıydı. Çok sık mama vitamin veriliyorsa veya yeşillik ihsal yapabilir.

Oyla 0
3 günde bir mama veriyorum. Uçmayı daha bilmiyorlar sadece koltuktan yere kadar uçup inebiliyorlar hareketli değiller. Kiloları hakkında bir bilgim yok ama elime aldığımda çoğu kemiğini hissediyorum.

Oyla 0
O degilde bende 50 günlük yavru var 54 gr gelio bende nasıl zayiflatcm die dusunuom :)

Oyla 0
Yerli kuşlar zayıf yapılı ancak çevik ve dayanıklı oluyorlar. Bazı show yavruları da cüsseli görünür ama ele alınca zayıfcacıktır. Bence üzerlerine çok düşerseniz gereksiz yağlanır ve daha çok sorun yaşarsınız. Son numaralar gibi yanık olup bakımsız büyütüldüler ise zamanla toparlarlar. Aspur oranı yüksek yem ve 3 günde bir yumurta beyazı ihtiva eden ev maması yapın verin 2-3 aya daha ele avuca dolgun gelmeye başlarlar.

İshal olmaktan ötürü kilo kayıpları var ise veteriner görmesinde yarar var. İç parazit ve türevlerine karşı ufak bir tedaviye ihtiyaç duyuyor olabilirler.

Oyla 0
Geri