Kusma dışkıda bozulma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ebrares
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ebrares

iyikus.com Üyesi
Merhabalar öncelikle
Muhabbet kuşum bugün bu şekilde dışkılamaya başladı ve 1 saat önce de kuru yem kustuğunu gördüm az önce 3 kere daha kustu tam göremedim ama kafasını sağa sola sallayarak kusuyo sanırım. dün sulu hapşurduğu için suyuna aminosol vermiştim akşam verdim sabah suyu değiştirdim 100ml suluğa 3 4 damla koydum. 2 3 gündür de kum yiyo kuşum normalde bu kadar sık yemezdi kafesinde köşedeydi görmüyo mu acaba diye yerini değiştirdim 2 3 gündür yiypr. Kuşum dahaa önce kursak mantarı geçirdiği için korkuyorum 4 aydır falan kusması yoktu düzelmişti neyi var acaba aminosolun bozulmuş olma ihtimali var mı ve ben ne yapayım şu an. Cevaplarsanız sevinirim.

• IMG_20210901_172929.jpg
  • IMG_20210901_171912.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20210901_153853.jpg
    IMG_20210901_153853.jpg
    899.3 KB · Görüntüleme: 6
4 ay önce aynı belirtiler varmıydı ve ilaç verince düzeldi mi? hangi ilacı kaç gün ve ne dozda verdiniz yazabilirmisiniz?

Oyla 0
4 ay önce aynı belirtiler varmıydı ve ilaç verince düzeldi mi? hangi ilacı kaç gün ve ne dozda verdiniz yazabilirmisiniz?
4 ay önce de kusuyordu dışkısı bozuktu evet ama renk olarak böyle değildi bu durumundan daha kötüydü. İlk olarak veterinerin verdiği 5 günlük antibiyotik +aminosol + avi ast ( bir gün aminosol bir gün aviast şeklinde) kullandım fakat o aralar açık yem kullanıyordum kuş düzelmedi daha sonra 15cc triflucan 15 gün kullandım 1 ay sonra tekrarladı kusması daha sonra ben kendim 1 hafta kadar verdim. bu kadar uzun sürmesinin sebebi kuşu içirememdi damla damla anca içiyodu. Sonraki 1 haftada ben birazcık daha fazla içirebilmeyi başardım.Triflucanla beraber aminosol ve aviast da kullandım tekrar.(kendi kullandığım 1 hafta hariç) Sonra kuş düzeldi 4 aydır temizdi. Dünden önceki aminosol verdim sabah suyu değiştirdim aminosol sanırım açıldıktan 6 ay içinde kullanılması gerekiyormuş ben açalı garanti 5 ay oldu. Kuşun dün gece yaptığı dışkılar da bozuk düzelmemiş gece de kustu mu bilmiyorum ama neşesi çok yerinde dün sakindi oturuyodu bugün ötüp duruyor. Probiyotik alıp vermeyi düşünüyorum uygun mudur yani düzelmesine yardımcı olur mu. Gece yaptığı dışkıları ekledim.

Ekli dosyalar

• IMG_20210902_104113.jpg
    IMG_20210902_104113.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 18
Oyla 0
Probiyotik ve elektrolit bir miktar iş görecektir. Özellikle sulu dışkılarda elektrolit dehidrasyonu düzenleyecektir. Dışkıları tam olarak soruna yonlendirmiyor bence şu aşamada. Biraz florasini toparladiktan sonra durumu değerlendirelim

Oyla 0
Probiyotik ve elektrolit bir miktar iş görecektir. Özellikle sulu dışkılarda elektrolit dehidrasyonu düzenleyecektir. Dışkıları tam olarak soruna yonlendirmiyor bence şu aşamada. Biraz florasini toparladiktan sonra durumu değerlendirelim
Çok teşekkürler. Elektrolit nerden bulabilirim satılıyor mu kendim mi yapmam gerek

Oyla 0
Kuşumun kusması devam ediyo dışkılar bu şekilde kabarıp uyuyo kafasında bu şekilde salya gibi bi şey gördüm kusmuğundan mı geldi bilmiyorum napıcam yardım edin lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_20210902_151606.jpg
    IMG_20210902_151606.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 12
  • IMG_20210902_151552.jpg
    IMG_20210902_151552.jpg
    814.2 KB · Görüntüleme: 10
  • IMG_20210902_151545.jpg
    IMG_20210902_151545.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
Oyla 0
kuşun rahatsızlığı konusunda emin değilim ancak geç kalmadan müdahale etmeniz iyi olur, çoklu enfeksiyon belirtisi gözüküyor

kuşun min. 30 saniye videosunu paylaşırmısınız?

Oyla 0
kuşun rahatsızlığı konusunda emin değilim ancak geç kalmadan müdahale etmeniz iyi olur, çoklu enfeksiyon belirtisi gözüküyor

kuşun min. 30 saniye videosunu paylaşırmısınız?
Tabii. Enfeksiyonu nası kapmış olabilir ki temizliğine dikkat ediyorum yemliğini suluğunu kaynar suya sokuyorum. Zaten çok sakin bir kuş hiç bi şeyi kemirmez sadece kafesinde duruyo videodaki sakinliğine de aldırmayın normalde de sakin. ötüyo sadece şu an da ötüyodu video çekerken sustu telefonu görüp. Bir düzelip bir kötü oluyo anlamadım.

Oyla 0
kuşun özellikle alttaki dışkısını beğenmedim, kusma da aynı şekilde. ancak videodaki duruşu yazdığınız kadar kötü görünmüyor, hafif halsizlik tüy degisiminde oluyor.

kuşun öyküsü de düşünülünce bence risk almayıp mantar ilacı başlamak gerekir ancak ilaveten antibiyotik/antikoksidiyal gerekir mi emin olamadim. tecrübeli arkadaşlarin @Doğanay Y. @Malkoçoğlu nun bakmasında yarar var

Screenshot_20210902-191302_Samsung Internet.jpg

Oyla 0
Mantarla baslayip, ecoli için uygun bir ilaçla devam edilmeli bence

Oyla 0
Evde triflucan şurup var veriyim mi ve onu da açalı bi 6 ay kadar oldu bozulmuş mudur
Bir de az önce ayaklarında bi şey farkettim bunlar mantar mı yoksa dışkısı mı bulaşmış anlayamadım

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-09-02-20-07-14-531_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-09-02-20-07-14-531_com.miui.gallery.jpg
    763.6 KB · Görüntüleme: 10
  • Screenshot_2021-09-02-20-07-10-258_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2021-09-02-20-07-10-258_com.miui.gallery.jpg
    733.8 KB · Görüntüleme: 10
Oyla 0
Kuşta ilk başta sadece hapşurma varmış, Ve siz 5 aylık aminosolü kullandıktan sonra dışkı bozulmuş ardından kusmada olmuş. Şimdide 6 aylık triflucanı kullanayımmı diye soruyorsunuz? Sizdeki de iyi cesaretmiş..

Anlattıklarınıza göre ihtimaller;
  1. Kullandığınız aminosol bozulmuş olabilir ve kuşa dokunmuştur..
  2. Kuş cereyanda kalıp üşütmüş yada bakteriyel enfeksiyon kapmış olabilir. Oda aminosolle düzelmez antibiyotik kullanılması lazım..
Benim tavsiyelerim;
  1. Önce bir kaç gün multivitamin ve probiyotik takviyesi yapın (ürünler yeni ve kaliteli olsun)..
  2. Eğer takviyelerden sonra düzelmez ise enrofloksasin etken maddeli veteriner ilacı alıp 5-7 gün arası kullanın..
  3. Kafeside baştan aşağı yıkayıp temizleyin...

Oyla 0
Aminosol bi vitamin triflucan ise bizim için üretilen bi şurup bu yüzden sormuştum. Sanırım aminosolden kaynaklı oldu kuşun dışkısı dün gece tamamen normale dönmüş kusma görmedim sabahtan beri neşesi de iyi. Dün röhnfried in probiyotik, multivitamin ve tüyde olduğu için b vitaminini sipariş vermiştim. geldiği gibi kullanmaya başlıcam. Çok teşekkür ederim hepinize yardımlarınız için ?

Oyla 0
Geri