Kusma-halsizlik-ishal

Ömer Onur A.

Yeni Üye
Merhaba,

Bugün öğleden sonra erkek kuşumda bir halsizlik sezmiştim. Normalde çok hareketlidir fakat kafesine çekildi ve uyudu. Öğleden önce bir şeyi yoktu, her zamanki gibi hareketliydi.
Sabah yumurta sarısı yedirmiştim, birazının kıvamı sakız gibiydi acaba ondan dolayı mı bir şey oldu diye endişeleniyorum ama dişi kuşum daha çok yedi onda bir şey yok. Yarım saat önce kafeste kusma hareketi yaparken gördüm. Hala çok halsiz ve yem yediremedim. Birkaç kere su içti, kusma hareketi geçti ama halsizliği geçmedi. Bir köşeye çekilip dinlenmek istiyor. Elime alsam da hemen dinlenme moduna geçiyor, normalde rahatsız olacağı şekilde parmağımı yaklaştırdığımda falan geç tepki veriyor.

az önce kolumdayken yine kusma hareketi sergiledi. 1-2 tane yem ve bolca su kustu. farklı bir şey yoktu ve kokusu da yoktu.
dışkısını çektim. sulanmış gözüküyor ishal gibi. üşüttü mü acaba? ayrıca kanatlarını da sıcaklamış gibi kaldırıyor. kuşumun ve dışkısının görsellerini ve videosunu ekledim. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

kusma videosu:

dışkı:

genel fotolar ve dışkı:

Kanat açması sıcaklamadan olur evet ama üşüttüyse ateşlenmede yapmış olabilir. Yumurtadan kaynaklı bir sorun olucağını düşünmüyorum. Fakat alışık değilse sindirmekte zorlanmış olabilir..

Elinizde varsa bir gün multivitamin bir günde probiyotik verin. Hem bir iki gün gözlemleyelim kuşu. Toparlamazsa yada daha kötüye giderse yazın ilaç önerelim..

Ve dışkılarınıda takip edelim. Gün içinde yaptığı dışkıların resmini atın ve güncel videosunu.. Şuan için durumu çok ağır değil. Bu yüzden biraz gözlemliyelim kuşu..

Kanat açması sıcaklamadan olur evet ama üşüttüyse ateşlenmede yapmış olabilir. Yumurtadan kaynaklı bir sorun olucağını düşünmüyorum. Fakat alışık değilse sindirmekte zorlanmış olabilir..

Elinizde varsa bir gün multivitamin bir günde probiyotik verin. Hem bir iki gün gözlemleyelim kuşu. Toparlamazsa yada daha kötüye giderse yazın ilaç önerelim..

Ve dışkılarınıda takip edelim. Gün içinde yaptığı dışkıların resmini atın ve güncel videosunu.. Şuan için durumu çok ağır değil. Bu yüzden biraz gözlemliyelim kuşu..
şimdi dinlenmesi için kafesine koydum. yumurtaya alışkın aslında haftada 1-2 gün yiyordu. elimde multivitamin ve probiyotik yok. önerdiğiniz bir marka var mıdır tedarik edeyim. ayrıca yem-su vermeye çalışayım mı yoksa kendi haline mi bırakmalıyım?

şimdi dinlenmesi için kafesine koydum. yumurtaya alışkın aslında haftada 1-2 gün yiyordu. elimde multivitamin ve probiyotik yok. önerdiğiniz bir marka var mıdır tedarik edeyim. ayrıca yem-su vermeye çalışayım mı yoksa kendi haline mi bırakmalıyım?

Birşey vermeye çalışmayın bırakın dinlensin. Yarın tekrar kontrol edelim durumunu. Önerdiğim markalar var fakat internetten sipariş etmeniz gerekiyor. Onunda gelmesi bir kaç günü bulur. Ama yinede tedarik edin mutlaka. Düzenli kullanırsanız iyi olur..

Versele laga omnivit yada nekton s tavsiyemdir. Probiyotik olarak yine vl nin ürünleri tercih edilebilir. Bu ürünleri bölünmüş olarak grpetürünleri sitesinden temin edebilirsiniz. Yada akyolkardeşler ve petmarketburada gibi sitelerden tam kutu alabilirsiniz. Ürünler normal petshop ürünlerine göre biraz pahalıdır. Ama kaliteli ürünlerdir..

Alttaki linkleride inceleyin;

Nekton S multivitamin ve Nekton Biotic Bird probiyotik İncelemesi
Versele Laga Omni-Vit, Muta-Vit, Ferti-Vit İncelemesi
Versele Laga Probi-Zyme & Oro-Digest İncelemesi Ve Kullanımı

bugün sabah erken saatte 1 damla, devamında 8 saatte 1 damla olacak sekilde ağızdan diafuryl şurup verebilirsiniz (bağırsak antiseptiği , çalkalanıp verilir, insülin enjektöruyle agizdan damlatabilirsiniz. sistemik etkisi yoktur, bagirsakta bakteriyel enfeksiyon varsa rahatlatıp yayılmasını baskılar)

düzelme başlamazsa akşam mutlaka yazıniz. enfeksiyon varsa vakit kaybetmeden iki kuşa da antibiyotik başlamak gerekir (hasta olmayan kuşa da)

her ihtimale karşı elinizde antibiyotik bulunmasını tavsiye ederim. eczaneden bactrim şurup ya da augmentin tablet alınabilir. veterinerden baytril alınabilir. en kolay ulaşılabilen antibiyotikler bunlardır, onceliginiz baytril olsun

merhaba, konuyu açtığım gece sabaha kadar takip ettim. sabah eski formuna ve sağlığına geri döndü. dışkısı da düzeldi. sanırım yedirdiğim haşlanmış yumurta kaynaklı bir problem oluştu, biraz daha dikkat edeceğim.

Geri