Kusma hareketi

ırmak34

Forum Sakini
Belirtiler: Kusma hareketi
Merhaba,
10 aylık bir kuşum var dişi adı Lila. Kendisi bizim evde doğup büyüdü. yanına bir erke kuş aldık ama kendisini yakın tarihte kaybettik. Kaybettiğimiz kuşumuzda solunum sisteminde bir sıkıntı vardı ve ishal mevcuttu son zamanlarda veterinere götürdüğüm halde olumsuz sonuçlandı. Benim kızım her gün bir kere kusma hareketi yapıyor ama kusmuyor.

bu linkten kızımın nasıl hareket yaptığını görebilmeniz için ekledim. Hiç probiyotik kullanmadım ama vitaminlerini veriyorum. Vitakarf isimli markanın yeminden alıyorum. Sizce neden olabilir? Enerjisinde bir sıkıntı görmedim iştahı açık hatta bu gün kendisini tarttık 44 kilo. Cahillik yapmış olabilirim belki ama kursak mantarında şüphe ederek bundan 2 gün önce mikostatin ilacı vermiştim. Ve kendisi bu aralar çok kaşınıyor tüy döneminde olduğunu düşünüyorum. ve kuş kumu kullanıyorum ama çok kum yiyor. Bilgili arkadaşlarım bana bu konuda yardım ederse çok sevinirim.

en son yaptığı dışkı. üzerinde hafif köpük var ilk defa gördüm

Ekli dosyalar

• dıskı.jpeg
    dıskı.jpeg
    199.8 KB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
Merhaba, maşallah çok tatlı. Bu hareketin temel nedeni sindirim kaynaklı olabilir. Mikostatin başlandı ise keşke düzenli 4-5 güne tamamlasaydınız.
Dışkısı pek kötü sayılmaz şuan için. Bir süre ek gıdaları verme oranınızı arttırınız. Örneğin sebzeler, aminoasit ve mineraller gibi.

Oyla 1
Öncelikle çok teşekkür ederim bu kadar yoğunlukta bakıp ilgilendiğiniz için.
Evet, haklısınız. devam ettirseydim ama yanlış bir şey yapmaktan korktum. Peki 100 ml suluğa kaç damla damlatmak gerekiyor? Haftaya başlasam kuşumun bağışıklığı düşer mi ya da herhangi bir sıkıntısı olur mu? ve elimde maalesef bir probiyotik yok en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Kusura bakmayın yine çok soru sordum. cidden diken üstünde yaşıyor gibiyim. kum biraz fazla tüketiyor gibi geldi. sizce kum her zaman olmalı mı kafeste? bazı arkadaşlar kumun fazlası zarar olabilir diyorlar.

Oyla 0
Evet, haklısınız. devam ettirseydim ama yanlış bir şey yapmaktan korktum. Peki 100 ml suluğa kaç damla damlatmak gerekiyor? Haftaya başlasam kuşumun bağışıklığı düşer mi ya da herhangi bir sıkıntısı olur mu? ve elimde maalesef bir probiyotik yok en kısa zamanda almayı düşünüyorum. Kusura bakmayın yine çok soru sordum. cidden diken üstünde yaşıyor gibiyim. kum biraz fazla tüketiyor gibi geldi. sizce kum her zaman olmalı mı kafeste? bazı arkadaşlar kumun fazlası zarar olabilir diyorlar.
Kumu sürekli bulundurmayın,haftada 3 kez belli saat tutup çek demişti veteriner bana.Benim kuşum kum tüketmediği için,kil bloğu bu şekilde sunuyorum ben.Bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Oyla 0
çok teşekkür ederim Hazal hanım ilgilendiğiniz için. mineral blok gaga taşı da kafesinde. kumu şu an çıkartıyorum hemen.

Oyla 0
çok teşekkür ederim Hazal hanım ilgilendiğiniz için. mineral blok gaga taşı da kafesinde. kumu şu an çıkartıyorum hemen.
Rica ederim,bi hekim önermiyoruz kumu dedi biri böyle uygulayın hiç vermemek olmaz dedi.Aynı hareket bizde de vardı bir ara,sindirimi kolaylaştırsın diye arada veriyorum o yüzden.Çok geçmiş olsun.

Oyla 0
vefat eden kuşum henüz 6 aylıktı kusma hareketi hiç görmedim. ve kendisinin solunum yolunda bir sıkıntısı vardı geldiğinden beri hatta veterinere götürdüğümde nebülazatör tedavisi yani oksijen tedavisi yapıldı 5 gün boyunca. biraz iyileşme durumu söz konusuydu fakat son zamanlarda durgunlugu artmıstı ve hep uyuyordu. bu süreçte diğer kuşumda hiç hastalık belirtisi görmedim. yaklasık olarakta 3 ay bizimle beraberdi. uyurken tıslama sesi, gün içerisinde hapşurma sesleri vardı. kuyruğu titriyordu ama enerjisi yerindeydi ve çok su içiyordu. En son götürdüğümde veterinerde klima vardı 10 dakika boyunca klimanın altında kaldı sonra da kötüleşti. 4 Ağustosta kendisini kaybettik. son zamanlarında yogun ishali vardı.

Oyla 0
bulaşıcı bir durum olabilir diye sormuştum, kuşu takip edin.

tedbir amaçlı olarak mikostatin tam dolu suluğa 8 damla ekleyip ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin, market/damacana suyu kullanın. duruma göre 3-5 gün arası kullanılabilir. bu ilaç kana karışmaz , bağırsaktan emilmez, vücuda yayılmaz. yani kuşun bağışıklığı ile alakası yok.

ileride kuşun rahatsızlığı ilerlerse en azından bu ihtimali elemiş olursunuz.

Oyla 0
100 ml suluğa 8 damla kullanımı gerekir ve 8-12 saat arasında yenisiyle değiştirilmelidir. Probiyotik için röhnfried entrobac önerebilirim. Kum bence daima kafeste bulunmalıdır ancak ilaç kullanırken çıkartmanız gerekir.

Oyla 0
yarın ben başlayayım 3 gün boyunca sadece ilaçlı su vermem gerekiyor o zaman. ben de eğer bir başlangıç ise önlemini almak istiyordum ve dediklerinizi dikkate alacağım. ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
bulaşıcı bir durum olabilir diye sormuştum, kuşu takip edin.

tedbir amaçlı olarak mikostatin tam dolu suluğa 8 damla ekleyip ilaçlı suyu 12 saatte 1 tazeleyin, market/damacana suyu kullanın. duruma göre 3-5 gün arası kullanılabilir. bu ilaç kana karışmaz , bağırsaktan emilmez, vücuda yayılmaz. yani kuşun bağışıklığı ile alakası yok.

ileride kuşun rahatsızlığı ilerlerse en azından bu ihtimali elemiş olursunuz.

Oyla 0
100 ml suluğa 8 damla kullanımı gerekir ve 8-12 saat arasında yenisiyle değiştirilmelidir. Probiyotik için röhnfried entrobac önerebilirim. Kum bence daima kafeste bulunmalıdır ancak ilaç kullanırken çıkartmanız gerekir.
benim için çok faydalı bir bilgi oldu. çünkü kaç damla damlatcağımı bilmiyordum. önerdiğiniz markanın probiyotiğini alacağım size de çok teşekkür ederim cidden :m9:

Oyla 0
Geri