Kusma sorunu

Esrayılmaz

iyikus.com Üyesi
Merhabalar. Muhabbet kuşum 1.5 yaşlarında. Son 3 4 aydır kuşum yemini yiyor sonra gidip kafesin tabanına kusuyor. Izgaranın üstünden altına doğru kusuyor. Eş alın diyeceksiniz ama kuşumu 4 kuş getirdim. Özellikle iki tanesi 1 ay boyunca yanında durdu ama kuş kafesten çıktığı zaman asla gidip ne su içiyordu ne yem yiyordu kuşun olduğu oda da bile durmuyordu. Bağıra bağıra zorla çıkıyordu o odadan. Yanyana belki 1 dk duruyordu gün içinde onda da diper kuş bunun oyuncağı ile oynuyor diye kovalamak için geliyordu öyle olunca o kuşu da verdik. Kuşum yanında kuş varken de sürekli başka eşyalara kusup kusup geri yiyordu engel olmaya çalışıyordum ama sürekli gçzüm üzerinde plmuyordu malesef. Şimdi de blyle kafesinin içine kusuyor. Yemler dayanmıyor. Sorum şu: ben kafes dibindeki yelleri alsam yıkasam kurutsam geri kuşuma versem kuşuma bir zararı olur mu?

Ekli dosyalar

• 20210731_114922.jpg
    20210731_114922.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 9
Merhaba
Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Kuşunuzu kendi elinizle hasta edersiniz.
Tavsiye;
-Kafesteki tüm oyuncakları, gereksiz tüm malzemeleri çıkarın ve gözlemleyin yem hal kusuyor mu.
-Kuşunuzda bir zayıflama, durgunluk, iştahsızlık var mı?

Oyla 0
Merhaba
Kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Kuşunuzu kendi elinizle hasta edersiniz.
Tavsiye;
-Kafesteki tüm oyuncakları, gereksiz tüm malzemeleri çıkarın ve gözlemleyin yem hal kusuyor mu.
-Kuşunuzda bir zayıflama, durgunluk, iştahsızlık var mı?
Kafesinde hiçbirşey yok. Durgunluk iştahsızlık halsizlik vb gibi hiçbir sorun sıkıntısı yok. Gayet hareketli ve konuşkan bir kuşum var.

Ekli dosyalar

• 16277227289555894074495529179043.jpg
    16277227289555894074495529179043.jpg
    2.7 MB · Görüntüleme: 9
Oyla 0
İlk başından beri böyle miydi kafes durumu?
Evet böyleydi zaten kafesinde çok fazla zaman geçiren bir kuş değil. Önceden dışardaki oynadığı şeylere kusuyordu geri yiyordu onu sonra kafesine kusmaya başladı ızgarası olmadığı için geri yiyemiyor Allahtan dışarıya kusmuyor şimdi sadece kafesin içine böyle kusup biriktiriyor 3 günde böyle biriktirdi

Oyla 0
Tavsiyem kafes alt temizliğini günlük yapmanız ve zeminde ne var ne yok geri dönüşümü düşünmeden atmanız.
Çünkü kuşunuz çeşitli hastalıklar kapabilir.
Sonrasında kuşunuza hastalığından dolayı harcayacağız para, dönüştürmeyi düşündüğünüz yemin kat kat üstüne çıkar ve kuşunuzu geri iyileştireceğiz de garanti değil.

Oyla 0
Tavsiyem kafes alt temizliğini günlük yapmanız ve zeminde ne var ne yok geri dönüşümü düşünmeden atmanız.
Çünkü kuşunuz çeşitli hastalıklar kapabilir.
Sonrasında kuşunuza hastalığından dolayı harcayacağız para, dönüştürmeyi düşündüğünüz yemin kat kat üstüne çıkar ve kuşunuzu geri iyileştireceğiz de garanti değil.
Yok zaten öyle bir sorayim dedim haftada 2 kere temizliyordum şimdi günlük temizlerim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Önceden kustupunu yediğinde hasta olacak diye tedirgin oluyordum şimdi kafes3 kusması yine hiç yoktan iyidir diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ederim

Oyla 0
Geri