roadhouseblues
Veteran
Arkadaşlar bir çift kuşum var.Dişi kuş çok şiddetli kustu, neden bilmiyorum.Dışkılarından mantar olabileceğinden şüpheleniyorum.Sabah karpuz ve çilek yediler.Lütfen yardımcı olur musunuz Resimleri ekliyorum hemen
İlaca başladım şu anda çok iyi durumu.Kuşlarım söz konusu olunca soğukkanlı olamıyorum hemen burayı darlıyorum kusura bakmayın Teşekkür ediyorum cevap içinFarklı besinlerden kaynaklı yaşanan bir sorun olmalı. Normal şartlarda bir iki gün kusma sonrası düzelme gelmez ise ilaç başlamak gerekebilir.
Est. Ne alemde, düzeldi mi dışkısıİlaca başladım şu anda çok iyi durumu.Kuşlarım söz konusu olunca soğukkanlı olamıyorum hemen burayı darlıyorum kusura bakmayın Teşekkür ediyorum cevap için
Tamamen değil ama toparladı hocam.Birkaç gün sonra görsel eklerim burayaEst. Ne alemde, düzeldi mi dışkısı
Önce veterinere götüreyim, verdiği karara göre buraya yazarım ilaca başlarım koksidiyozdaki dışkı kokusu ile aynı o yüzden korktumdışkı kokulu olduğunda ben sulphamazethine ile genelde çözüyorum. Bu nedenle bactrim veya sulpha tavsiye ederim. Kötü kokulu dışkı kimi zaman farklı nedenlerden de olabilir ama öncelikle bu bahsettiğim ilaçlar ile deneme yapabilirsiniz. Veteriner imkanı varda götürünüz mutlaka
Çok teşekkür ederim yarın da veterinere gidiyoruz randevu aldım.Kafesleri ayırmama gerek var mı hocam diğerinin de dışkısı kokuyorEvet, kuş üşütmüş gibi görünüyor. Cereyanda kaldı muhtemelen. Vitamin takviyelerini arttıralım 1-2 gün. Ortam ısısını yükseltme şansı yoksa eğer kafesin üzerini yarım örtelim. 1 hafta içinde toparlamaz ise ilaç gerekebilir.
farklı iki hastalık durumu olabilir. Bu nedenle ayırmak en mantıklısı.Çok teşekkür ederim yarın da veterinere gidiyoruz randevu aldım.Kafesleri ayırmama gerek var mı hocam diğerinin de dışkısı kokuyor
Tamamdır çok teşekkür ederim size.Yarın da veterinere gittikten sonra güncellerim burayıfarklı iki hastalık durumu olabilir. Bu nedenle ayırmak en mantıklısı.
Tekrar merhaba.Veterinere gittik.Yakın zamanda mantar ilacı verdiğim için 5 gün probiyotik kullanalım sonra sulphamezathine başlayalım dedi.Umarım bu tedavi şekli doğrudur.Kuşları ayıramadım bu arada,erkek kuş çıldırıyor eşinden ayrı kalınca veterinere de söyledik ,zaten erkekte de bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşündüğünü söyledi şimdilik birlikte tedavi uygulayalım sonrasına bakarız dedi.5 gün sonra kontrole gideceğiz.Tamamdır çok teşekkür ederim size.Yarın da veterinere gittikten sonra güncellerim burayı
geçmiş olsun. Süreci gün gün yazın mutlaka hocam. Yeterli gelebilir bu şekilde bakımTekrar merhaba.Veterinere gittik.Yakın zamanda mantar ilacı verdiğim için 5 gün probiyotik kullanalım sonra sulphamezathine başlayalım dedi.Umarım bu tedavi şekli doğrudur.Kuşları ayıramadım bu arada,erkek kuş çıldırıyor eşinden ayrı kalınca veterinere de söyledik ,zaten erkekte de bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşündüğünü söyledi şimdilik birlikte tedavi uygulayalım sonrasına bakarız dedi.5 gün sonra kontrole gideceğiz.