Kusma

roadhouseblues

Veteran
Arkadaşlar bir çift kuşum var.Dişi kuş çok şiddetli kustu, neden bilmiyorum.Dışkılarından mantar olabileceğinden şüpheleniyorum.Sabah karpuz ve çilek yediler.Lütfen yardımcı olur musunuz:( Resimleri ekliyorum hemen:(

Zolax 50mg öneriyorlar kursak mantarı için,mantar olup olmadığını bilmiyorum ama tahminim o yönde.Uzun zamandır öğürme hareketi yaptığına denk geliyorum çünkü.Antepte güvenilir veteriner bilen varsa onu da yazsın lütfen.Zolax a başlayayım mı ve çift kuşların 2sine de mi uygulayayım yoksa sadece 1ine mi? Erkekte şimdilik bi hastalık belirtisi yok

Farklı besinlerden kaynaklı yaşanan bir sorun olmalı. Normal şartlarda bir iki gün kusma sonrası düzelme gelmez ise ilaç başlamak gerekebilir.

Farklı besinlerden kaynaklı yaşanan bir sorun olmalı. Normal şartlarda bir iki gün kusma sonrası düzelme gelmez ise ilaç başlamak gerekebilir.
İlaca başladım şu anda çok iyi durumu.Kuşlarım söz konusu olunca soğukkanlı olamıyorum hemen burayı darlıyorum kusura bakmayın 😅 Teşekkür ediyorum cevap için 🙏

Screenshot_2023-06-19-22-00-26-377_com.miui.gallery.jpgScreenshot_2023-06-19-22-00-21-464_com.miui.gallery.jpg İlacı 3 er gün arayla 3 sefer kullandık.Sonrasında hiç kullanmadım.Dışkıları düzelmişti probiyotik ve elektrolit başlayayım diye düşünürken tüye girdiler o arada sadece temiz su verdim.Az önce kafese yaklaştığımda farkettim dışkılarda çok kötü koku var :( ama erkek kuş sürekli elimde,öpüyorum vs onda bir koku yok.Daha önce kusan da dişi kuş olduğu için onun hasta olduğunu düşünüyorum.Ne yapmalıyım :(

dışkı kokulu olduğunda ben sulphamazethine ile genelde çözüyorum. Bu nedenle bactrim veya sulpha tavsiye ederim. Kötü kokulu dışkı kimi zaman farklı nedenlerden de olabilir ama öncelikle bu bahsettiğim ilaçlar ile deneme yapabilirsiniz. Veteriner imkanı varda götürünüz mutlaka

dışkı kokulu olduğunda ben sulphamazethine ile genelde çözüyorum. Bu nedenle bactrim veya sulpha tavsiye ederim. Kötü kokulu dışkı kimi zaman farklı nedenlerden de olabilir ama öncelikle bu bahsettiğim ilaçlar ile deneme yapabilirsiniz. Veteriner imkanı varda götürünüz mutlaka
Önce veterinere götüreyim, verdiği karara göre buraya yazarım ilaca başlarım 🙏 koksidiyozdaki dışkı kokusu ile aynı o yüzden korktum :(

@Doğanay Y. Hocam rica etsem acil bakar mısınız bütün gün işteydim dönünce böyle bir manzarayla karşılaştım 🥺 ilk defa böyle bir şey yapıyor bugüne kadar hiç yapmadı 🥺

Evet, kuş üşütmüş gibi görünüyor. Cereyanda kaldı muhtemelen. Vitamin takviyelerini arttıralım 1-2 gün. Ortam ısısını yükseltme şansı yoksa eğer kafesin üzerini yarım örtelim. 1 hafta içinde toparlamaz ise ilaç gerekebilir.

Evet, kuş üşütmüş gibi görünüyor. Cereyanda kaldı muhtemelen. Vitamin takviyelerini arttıralım 1-2 gün. Ortam ısısını yükseltme şansı yoksa eğer kafesin üzerini yarım örtelim. 1 hafta içinde toparlamaz ise ilaç gerekebilir.
🥺Çok teşekkür ederim yarın da veterinere gidiyoruz randevu aldım.Kafesleri ayırmama gerek var mı hocam diğerinin de dışkısı kokuyor🥺

Tamamdır çok teşekkür ederim size.Yarın da veterinere gittikten sonra güncellerim burayı
Tekrar merhaba.Veterinere gittik.Yakın zamanda mantar ilacı verdiğim için 5 gün probiyotik kullanalım sonra sulphamezathine başlayalım dedi.Umarım bu tedavi şekli doğrudur.Kuşları ayıramadım bu arada,erkek kuş çıldırıyor eşinden ayrı kalınca :( veterinere de söyledik ,zaten erkekte de bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşündüğünü söyledi şimdilik birlikte tedavi uygulayalım sonrasına bakarız dedi.5 gün sonra kontrole gideceğiz.

Tekrar merhaba.Veterinere gittik.Yakın zamanda mantar ilacı verdiğim için 5 gün probiyotik kullanalım sonra sulphamezathine başlayalım dedi.Umarım bu tedavi şekli doğrudur.Kuşları ayıramadım bu arada,erkek kuş çıldırıyor eşinden ayrı kalınca :( veterinere de söyledik ,zaten erkekte de bakteriyel enfeksiyon olduğunu düşündüğünü söyledi şimdilik birlikte tedavi uygulayalım sonrasına bakarız dedi.5 gün sonra kontrole gideceğiz.
geçmiş olsun. Süreci gün gün yazın mutlaka hocam. Yeterli gelebilir bu şekilde bakım

Hocam dün dişi kuş kustu.Çok değil birkaç tane yem kustu sadece ama ilaçtan beri hiç kusmamıştı, aşırı ürkek bir kuş veteriner tuttuğunda korkudan delirdi.Bize asla gelmiyor normalde de.Korkusu mantarını tetiklemiş olabilir mi acaba? Veteriner baytril vermek istedi ama çok ağır bir ilaç olduğu için istemedim.Biraz sohbet edince sulphamezathine 'de karar kıldı 😅

Geri