Kusmaya mı çalışıyor :(

Çözüm
Bu hareketi arada bir yapması normaldir. Kursaklarına bir şey yapışınca bu hareketi yaparlar. Gün içindeki enerjisi nasıl?

Enerjisi iyi, sadece çok kaşınıyor o da tüyde olduğu için.
Merak etme, sorun yok. Benimkiler de nadir olarak bu hareketi yapıyorlar.

Doğanay abi de bir konusunda bahsetmişti bundan. Bazen yapmaları doğaldır ancak sürekli yapıyorlarsa o zaman hastalık belirtisi olabilir.
  • Kafasını ileri uzatarak, ağzını kusacakmış gibi açıp kapamak, : Kısa süreli olarak, tüy bakımının hemen sonrasında ağza yapışan kepek vs. nedeniyledir, normaldir. Ancak çok iyi gözlemlenerek, hastalık , kusma belirtisinden ayrılmalıdır.
Bu hareketi arada bir yapması normaldir. Kursaklarına bir şey yapışınca bu hareketi yaparlar. Gün içindeki enerjisi nasıl?

Enerjisi iyi, sadece çok kaşınıyor o da tüyde olduğu için.
Merak etme, sorun yok. Benimkiler de nadir olarak bu hareketi yapıyorlar.

Doğanay abi de bir konusunda bahsetmişti bundan. Bazen yapmaları doğaldır ancak sürekli yapıyorlarsa o zaman hastalık belirtisi olabilir.
  • Kafasını ileri uzatarak, ağzını kusacakmış gibi açıp kapamak, : Kısa süreli olarak, tüy bakımının hemen sonrasında ağza yapışan kepek vs. nedeniyledir, normaldir. Ancak çok iyi gözlemlenerek, hastalık , kusma belirtisinden ayrılmalıdır.

Oyla 0
Çözüm
Sizin kuşunuzda maalesef sindirim problemi var gibi. Hastalık gibi görünüyor. Birde anlamadığım bir sebepten kuşunuz uzun süredir küt bir duruş sergiliyor. Sanırım kronik ya da kronikleşebilecek bir rahatsızlığı mevcut. Maalesef bu şekilde çıkarım yapamıyorum bu nedenle veteriner incelemesine götürünüz.

Oyla 0
Merhaba konuyu hortlatıyorum yine ama :) veteriner bir sorun olmadığını ,ilaca gerek olmadığını söyledi.Hafif üşütmüş o kadarmış.
Gayet iyi bir haber bu sevindim. Mubişlere üşütmede soğutulmuş kekik çayı iyi geliyor diye biliyorum ben 2 haftada bir veriyorum isterseniz deneyin.

Oyla 0
Geri