Kuşum 2 aydır hasta

Bulut Rüzgar

Yeni Üye
İyi gunler.
Kuşum neredeyse iki aydır hasta. Önceleri fare viyaklaması gibi sesler çıkarıyordu. Daha sonra hapsirmaya başladı. Kafesin altında sürekli uyukluyor. Yemesi baya zayıfladı. Son zamanlarda sallanarak kusmaya çalışıyor ancak kusmuyor geri yutuyor. Nefes darlığı çekiyor. Geceleri burnu doluymuş gibi sesler geliyor. Burnunu silmeye çalışıyor. Axtım kullandım sonuç alamadım. Veterinere götürdüm sıcak tutmami önerdi kendini kabarttigi için. Ayrıca amino asit ve antibiyotik verdi. Amino asitle biraz düzelir gibi oldu ancak sonra yine eski haline döndü. İki günlük ağız kokmasi yaşadık. Dışkısı bazen koyu yeşil geliyordu. Beyaz kısmı genelde dağınık. Ve dişi kuşun gagası gittikçe bebeklik haline dönmeye başladı ki iki senedir öyle bir şeyi yoktu. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Merhaba, veterinerin önerdiği ilaçları tam kullanmanızı öneririm. 5 gün dediyse 5 gün devam ettirilmelidir. Verdiği ilacın adını biliyor musunuz?

Tabanda kabarma durumu, kusma, yem yemede azalma çok ciddi sorunlar. Bu nedenle veteriner tercihi etkin rol oynamaktadır. Size şu şu ilaçları alın diyemeyeceğim çünkü bir ilaca başlamışsınız ve ardından aminoasit ve vitamin katkıları vermişsiniz. Bu aşamada yemek yemiyor ise mutlaka elle besleme yapmanızı öneririm. İlaçlarınıda içerisine katarak verebilirsiniz (dozajında).

Oyla 0
Neo terramycin ve bioaminovit verdi.
İlk gün amino asiti kullanmamı üç gün ard-arda isə antibiyotigi sonra yine amino asit kulanmamı söyledi. Toplam bir hafta süre verdi ancak değişmedi durum.

Oyla 0
Anladım. Ürün fayda etmedi ise hipradoxi s kullanılabilir. Hafif bir ürün değildir. Bu nedenle dozajı veterinerle görüşüp ayarlamak doğru olacaktır. Zaten ürünü veterinerlerden temin edebilirsiniz.

Oyla 0
Neo teramisin zaten tetrasiklin grubu bir ilaç, yine benzer bir ilaç olan hipradoksi ne kadar doğru olur?

Kuştaki hastalık belirtileri evet solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ancak ben farklı bir hastalıktanda şüphelendim. Kuşun dışkılarını görmek istiyorum. Kafese beyaz havlu kağıt serin 3-4 dışkı yaptıktan sonra resmini çekip ekleyin. Birde kuşun 30-40 saniyelik bir videosunu çekip ekleyin. Videoyu Streamable - video for publishers sitesine yükleyip linkini atın.

Oyla 0
Neo teramisin zaten tetrasiklin grubu bir ilaç, yine benzer bir ilaç olan hipradoksi ne kadar doğru olur?

Kuştaki hastalık belirtileri evet solunum yolu enfeksiyonu belirtileri ancak ben farklı bir hastalıktanda şüphelendim. Kuşun dışkılarını görmek istiyorum. Kafese beyaz havlu kağıt serin 3-4 dışkı yaptıktan sonra resmini çekip ekleyin. Birde kuşun 30-40 saniyelik bir videosunu çekip ekleyin. Videoyu Streamable - video for publishers sitesine yükleyip linkini atın.
Bu tarz ürünler kullanmak gerekebilir tekrardan. Belki dozajı iyi ayarlanmamış olabilir ya da gün olarak 3 gün yeterli olmamış olabilir. Tabi ki tam teşhisi yapılmadan bir ürünü kullanmak doğru olmayacaktır. Onu bir şekilde veterinerlerle görüşmesi gerekiyor. Burdan dışkıya bakarak bizler de yanılabiliriz. Beklemediğimiz bir sorun olabilir ya da sağlıklı görünen bir dışkı görmemizde olası. Malum yeni ilaç tedavisinden çıkmış. Genelde onu takip eden bir kaç gün dışkı düzgün olabiliyor.

Ben genelde bu belirtiler olduğunda Hiprodoxi s tercih ediyorum ve geç kalmadığım için düzelme görebiliyorum. Bu nedenle önerilebilecek ürünlerden bir tanesidir bence. Bütün CRD rahatsızlıklarında tercih ediliyor bildiğiniz gibi tıpkı neo t. gibi.

Oyla 0
Geri