kuşum 3 gündür kusuyor acil yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Işıll
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Işıll

Yeni Üye
Merhabalar çok uzun yazdığım için kusura bakmayın sizlere detaylı anlatmak istiyorum ilk önce şunu söyleyeyim 6 yaşında albino dişi muhabbet kuşumun göbek çevresinde yağlanma var ve çok zor uçuyordu, birkaç ay önce kızgınlık döneminde yumurta çıkaracaktı şişlik belliydi ama çok zorlandı o gün kustu sonra vücudu yumurtayı geri emdi sanırım çünkü çıkarmadı, sonraki zamanlarda aralıklı yine bir iki kez kusma yaşadık ben karaciğer yağlanmasından şüphelendim Powerchol alıp başladım haftada 2-3 kez olacak şekilde, çünkü iki yıl önce durumu benzerdi ama daha kötüydü hatta gagası açık hırıltılı nefes alıyordu yaşadığım yerdeki veterinerlerin kuşlara ilgisi hiç iyi değil ki 3 kere antibiyotik vermişlerdi hiçbir işe yaramamıştı son çare buradan yardım istemiştim tavsiyeyle Powerchol kullanmıştım ve hızlıca iyileşmişti, yine üç gün önce tüm gün boyunca kustu, çıkardığı yemler kokuluydu, hiçbir şey yiyip içmedi, Powerchol ile normal yemi kestim, sadece çok az daldarısı yiyebildi, dışkı da yapmadı yaptığı da tüylerine yapıştı ama sonra kendisi temizledi, ikinci gün sabah yine biraz kustu, renksiz sıvı kustu kokusuzdu ve yapışkandı, ondan sonra kusması öğürmesi tamamen kesilmişti enerjisi iştahı biraz yerine gelmişti hareketlenmişti, bu arada şuan tüy dökme döneminde ve halsiz, sürekli tüyleriyle oynadı, daha iyiydi geceyi rahat geçirdi ama bu sabah yine sıvı kustuğunu gördüm, ve yine renksizdi, 2-3 darı tanesi çıkardı, sıvıyı çıkarırken kafasını sürekli olarak silkeledi, bazen tüylerini temizliyor biraz darı yiyor uyuyor arada öğürüyor ve ağzında bir şeyler geveliyor, biraz zayıfladı, ne yapabilirim lütfen acil yardımcı olur musunuz🙏 Bu arada darı kabuklarının olduğu resim yeni, diğeri dünki dışkılar, dışkıda yem yok, az önce biraz yediği için kabuklar üzerine düşmüş

Ekli dosyalar

• 20260812_101717.webp
    20260812_101717.webp
    345.2 KB · Görüntüleme: 0
  • 20260812_123222.webp
    20260812_123222.webp
    244.8 KB · Görüntüleme: 0
  • 20260812_103016.webp
    20260812_103016.webp
    409 KB · Görüntüleme: 0
Geri