KUŞUM ACI ÇEKİYOR NEFES ALIRKEN SES ÇIKARIYOR

Pamukkkk

Yeni Üye
ACİİLLLLLL YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR LÜTFENN
3 yıldır bizimle olan albino kuşum pamuğun tek gözü kör oldu bir ay önce veterinere götürdüm iki kez zor düzeliceğini söyledi ondan da ümidi kestim bir süredir sürekli bağırıyor sabahlara kadar ne kendi uyuyor ne bizi uyutuyor nefes alıp verirken sürekli ses çıkıyor inliyor en son götürdüğümde veteriner solunumda sıkıntı var röntgen çekilmesi gerek dedi ama maddi durumum el vermediği için yapamadım nefesi alıp vermesini nefes yolunu nasıl açabilirim solunum yolunu en azından nasıl düzeltebilirim bilen biri varsa nolur fikir versin kuşum çok acı çekiyor ( bir aydık polivit çocuk şurubu veriyorum onun dışında veterinerin verdiği serumla avicare panik atak sakinleştirici veriyorum)

çocuk şurubu mu? benim bildigim kuslar insanlarin ilaclarindan tüketemez, bir yan etki olabilir.

Oyla 0

Muhabbet Kuşlarında Solunum Yolu Problemleri​

Muhabbet kuşları genelde çok sık bir şekilde solunum sistemi enfeksiyonlarına yakalanırlar…soğuk algınlığı ve üşütmeye bağlı olarak ağız ve burundan baloncuk tarzı akıntı gelebilir. Bu belirtilere sürekli tıksırma ve tüylerini kabartma da eşlik eder. Fakat genelde muhabbet kuşlarında astım olarak bildiğimiz hastalık tipik bir kalp probleminden başka bir şey değildir. Bildiğimiz üzere muhabbet kuşları heyecanlı kuşlardır. Kalp atımı dakikada ortalama 375 olup, hızlı bir metabolizmaya sahiptirler. Bu durumu değiştirecek her koşul solunum yolu problemlerine yol açar. Bu problemler tipik olarak, kuşu ele aldığımızda aşırı heyecan yapma ve buna bağlı olarak kasılma hareketi, normal şartlarda tünekte dururken kuyruğunu çok belirgin bir biçimde aşağı yukarı saat kadranı şeklinde hareket ettirmesi ve ağzını devamlı açıp kapatması, normalde uçan kuşumuzun artık uçamaması veya çok az uçması, yine tünekte dururken çok az bir harekette nefes nefese kalması ve göğüs kafesinin sürekli şişip inmesi. Böyle bir durumdaki kuşu elimize alıştırarak almalıyız. Genelde uygun olmayan gıda kullanımı, aşırı vitaminli yemler, katkı maddesi içeren asma çubukları, aşırı ev gıdası tüketimi gibi durumlar muhabbet kuşunuzun göğüs kaslarında yağlanmaya, kalp kesesinin etrafında yağlanmaya dolayısıyla da kalp yetmezliğine bağlı solunum yolu problemlerine yol açmaktadır. Genelde kuşlarda astım olarak bilinen hastalığın asıl nedeni kalp problemidir. Yani kısaca dolaşıma bağlı solunum yetmezliği de diyebiliriz. Kliniğimizde muhabbet kuşlarının genel ortam ve şartlarının düzeltilmesi, göğüs kaslarındaki yağ dokularının oranının azaltılması ve kalp-koroner dolaşımının düzeltilmesi gibi uygulamalar başarılı bir şekilde yapılmaktadır.

Alıntıdır

Oyla 0
Merhaba, çok geçmiş olsun. Solunum problemi için doksisiklin etken maddeli ürünler kullanılır ve tedavisi duruma göre 4-8 gün sürebilir.

Oyla 0
Evet ama ağır ilaçlar grubuna alinabilir solunum ilaçları. Doksimis bulmasi en kolay olan üründür. Veterinerler ya da zirai ilaç satan yerlerde olur

Oyla 0
Geri