Kuşum ağlar, inler gibi ses çıkarıyor

colgeceen

Yeni Üye
Kuşum dün geceden beridir inler gibi ses çıkarıyor. Yaşadığım yerde kanatlı hayvanlarla ilgilenen bir veteriner olmadığı için veterinere de götüremiyorum. Internette araştırdığımda solunum yolu enfeksiyonlarını görüyorum ama emin olmadan ilaç takviyesi yapmak istemiyorum. Şu an multivitamin kullanıyorum. Ayriyeten kuş birkaç haftadır yavru üzerinde yatıyordu biz de Kafesi tam olarak temizleyemiyorduk rahatsız etmeyelim diye. Çünkü öncesinde böyle yaptığımızda yumurtaları kırmıştı. Acaba ondan dolayı mı oldu diye düşünüyorum. Şimdi yine yavruları var ve üstüne yatmıyor büyük ihtimalle hasta olduğu için böyle... Aşağıya sesini ekledim ses bu kadar yüksek değil ama böyle. Fotoğraflarını da ekledim.

Son düzenleme:
Evet solunum sorunu var kuşta. Ama neyden kaynaklanıyor onu anlamak lazım önce. Kuşun sadece sesini değil görüntüsünüde görelim. Yani kısa bir video çekip atın. Ve dışkılarınada bakalım. Dışkı resmide çekip atın..

Yuvayı temizlemediyseniz eğer bir ihtimal dışkı birikmesi ve havasızlıkla beraber solunumu etkilemiş olabilir. Yada solunum yolu enfeksiyonu veya solunum sorununa sebep olan diğer hastalıklar olabilir..

Kuşta başka hastalık belirtisi varmı solunum haricinde? Halsizlik, iştahsızlık, kabarıklık, kusma yada kusma hareketi vs.? Kuşa vitamin mineral takviyesi kullanıyormusunuz? Yavruları besliyormu?

Düşük bir ihtimal bile olsa en başta yapılacak şey iyot takviyesi yapmak. Eczaneden ligol iyot alın yarım suluğa 1 damla katarak verin. Suyu hazırlamadan önce 4 saat susuz kalsın.

Geri