Kuşum aşırı su içiyor ve hasta

yağmur b.

iyikus.com Üyesi
Merhaba, Muhabbet kuşum Piti için yardımı ihtiyacım var. (Tahminen 7 yaşında, erkek kuş)

Belirtiler:
1.
Çok aşırı miktarlarda su tüketiyor!

2. Normal olmayan dışkı. ( Dışkıyı peçete üzerinde; sulu şeffaf kısım + beyaz kısım + yeşil kısım diye tanımlarsak: sıvı şeffaf kısım çok büyük, yani 3-5 cm' lik bir daire kadar olabiliyor.
Beyaz tebeşir gibi olması gereken kısım ise sarı-turuncu renkte sulu ve dağınık. Bazen dışkı, 3 parçadan oluşması gerekirken sadece bu şeffaf sıvı ile beyaz olması gereken kısımdan oluşuyor, yani yeşil kısım bazen hiç olmuyor. Dışkıladığında Sarı sulu kıvamlı, altında büyük bir ıslak bölge oluyor peçetede...Dışkının yeşil kısmı düzgün yada dağınık şekillerde değişkenlik gözüksede, daha normalimsi halde...Birde dışkının çok affedersiniz,haşlanmış mısır gibi garip bir kokusu var...

3. Hiç ötmüyor gibi.

4. Kafesinden çıkmıyor. ( 1 haftadır sadece dün çıktı, 10 dakika sonra tekrar kafese girdi.)

5. İştahsızlık var. ( Ele gelmeye alışık değil, ama zayıfladığını gözlemledim...Bu pazartesi o kadar kötü olduki, melek olacağını düşündüm... Ama 2 gündür azda olsa gidip yem yiyor.

6. Uyuşukluk hareketsizlik var.( Bazen tek ayak üzerinde duruyor. Ayağında bir tuhaflık var gibi geldi. Bu Pazartesi kötülediğinde sol ayağı felçli gibi kasılıp gibi dümdüz oldu, tünekten düşüp kanatlarından biri açık halde kafesin dibine indi...Gitti oğlum dedim ama 2-2.5 saat sonra ayağı ve kanadını toplayıp düzeltti, bitkin halde ama benim yardımımla tüneğine çıktı...Ayağında bir sorun mu var yoksa hastalığından ötürü geçici bir felçmi yaşadı bilemiyorum ama bir yakın çekim fotoğraf ekledim.)

7.Tüylerde kabarma ( Pazartesi tüyleri tamamen kabarıktı, bugün daha inmiş durumda. Uyukluyor ve bazen başını kanatlarının arasına gömerek uyuyor.)

Beslenme şekli: Lora Premium paket kuş yemi tüketiyor 2 yıldır ( Ana besin olarak sadece kuş yemi yiyor). Bu yeme 1 çay kaşığı Aspur ve çok az Yulaf ilave ediyorum. Sebze ve Meyve yemeyi reddediyor. Yinede zaman zaman havuç rendeleyip irmikle karıştırıp vermeye çalışıyorum, yada ayda 1-2 defa yumurta, çok az miktarda marul yada elma yiyor...Ama genellikle reddediyor.Kalamar kemiği ve mineral bloğu mevcut..1 aydır yeni yeni kum koymaya başladım, kumu reddetmedi...Suyu her zaman taze ve kafesi tüneği tertemizdir.

Hastalık sürecinin ilerlemesi: Bu yılın başından Haziran ayına kadar birkaç kez ishal gibi bir durum oluşmuştu, atlattı hep.Bu Haziran başında tekrar İshal olduğunu düşünüp 7 ayda ikinci defa Avi- Diar kullandım, geçti. Ancak tekrar dışkısı giderek garipleşti ve giderek dahada fazla artan miktarlarda su içtiği fark ettim. Sorunun İshal olmadığını anladım.Kafesin altındaki peçetede fincandan dökülmüş gibi geniş su lekeleri ortasında dışkı dahada sık görmeye başladım . En son bu cuma hastalığı daha gözle görülür hale geldi ve Pazartesi kuşum sol ayağı kasılıp kafesin altına gibi yığıldı. ( Kuşseverler o anda ne yaşadığımı anlarlar sanırım...) Şimdi şuan için durumu stabil, ama iyide değil...

Düşüncem: Piti kuşum sebze ve meyve yemeği reddediyor ve ana besin olarak sadece kuş yemi ile besleniyor.(Ara sıra zorlada azıcık miktarda havuç, elma, marul tüketsede yeterli değil gibi ) Bu durum bu sitedende araştırdığım kadarı ile A vitamini noksanlığı ve böbrek soruna neden oldu diye düşünür oldum...Çok fazla su tüketmesi ve dışkıdaki tebeşir gibi beyaz olması gereken kısmın sarımtrak renkte ve cıvık olması vb nedenler yani... Veterinerler sadece kedi ve köpeklerle ilgileniyorlar.İmkanlarım doğrultusunda kuşuma çare bulmak için 10 gündür yürüyerek uğramadığım Kuşçu kalmadı aslında...Yapabildiğim: Avisol Plus veriyorum 3 gündür 100 ml' lik suya 15 damla. ( vitamin ihtiyacını karşılamak için. Sonrası 1 gün kaynayıp soğutulmuş su ile devam edeceğim. Havuç,irmik karışımı yesin diye uğraşıyorum ama çok az alıyor...Semizotu kıvırcık astım kafesine gene belki alışır yer diye... Protein yük bindiriyor böbreğe diye yumurta filan vermiyorum...Kum kabınıda geri çekmeyi düşünüyorum, hasta iken daha zarar verebilir diye...Kafesini örtüp sıcak tutmaya çalışıyorum...Acıktığında gidip yemini yiyor sonra gene su içmeye başlıyor, uyuyor...Yapabildiklerim çok sınırlı yani...Hastalığı nedir, ne ilaç vereyim, ne yedireyim, nasıl bakmalıyım, neyi yapmam yada yapmamam gerekir hiç bilemiyorum...Hayvancığım kendi kendine hastalığını çekiyor, odamda baş ucumda duruyor şimdi kafesi, çok üzülüyorum...Bana yol gösterecek site yetkisi arkadaşlar yada bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar, öneri ve tavsiyelerinizi acilen rica ediyorum...Piti son ve tek kalan kuşum...
Çok teşekkürlerimle...Ekran Resmi 2022-07-21 05.49.27.pngEkran Resmi 2022-07-21 05.51.33.pngEkran Resmi 2022-07-21 05.50.22.pngEkran Resmi 2022-07-21 05.53.52.png

Merhaba dışkı örneğine herhangi mikroskobu olan bir veterinerde baktırın derim e coli gibi duruyor ama mikroskop da bakılması çok daha doğru olur tyson gold marka antibiyotikleri araştırın bu markanın e coli için özel bir ilacı vardı diye hatırlıyorum sonrasında da probiyotik ve vitamin takviyesi yapmanız gerekecek tabi a bide dışkıya tedavi süresince dikkat edin komple beyaz ise pankreas beyaz kısmı sarılaşıyorsa karaciger etkileniyor zarar görüyor demektir kesmeniz gerekecek ama benim görüşüm dışkı tahlili yaptırmanızdan yana çıkan hastalık yapan mikroorganizmaya ilaç almanız daha doğru olacaktır birde bağışıklık sistemi için avisol marka vitamin çok etkili olduğunu düşünmüyorum rhönfred verselalaga yada tyson markaları tercih edebilirsiniz

Sizede merhaba. Dışkı komple beyaz değil. Hatta dışkılamaya yeşil kısımda dahilse, en normal görünen dışkının bu yeşil renkli bölümü oluyor ( bazen dışkılama sadece iki parçadan oluşuyor gibi: şeffaf su gibi olan kısmı ile tebeşir gibi beyaz olması gereken kısmı. Ki buda sarı renkli ve cıvık oluyor ) Yani anormal olan kısım dışkının beyaz olan kısmı ile sıvı şeffaf bölümün aşırı büyük alanda ıslaklık içermesi...Peçeteye sanki limon sıkarsınız ya öyle bir görüntü oluyor... Dışkının haricinde, peçetede damla damla ıslaklıklar olduğunu düşünün, elinizden su serpilmiş gibi yani...Bunuda anormal miktarda çok su tüketmesine bağlıyorum...

Çevremde maalesef kuşlarla ilgilenen veteriner yada tahlil yaptıracağım yer yok... Ailemde kronik hastalıklar olduğundan, onlara hastalık kapıp bulaştırmamak için 2 yıldır her yere yürüyerek gidiyorum, toplu taşıma kullanamıyorum yani...Bu gün yürüme masafesinde adresini aldığım bir kuşçuya daha danıştım. Oda hayli uzakta kuş hastalıklarından anlayan bir kuşçu ile iletişim kurmamı sağladı...Durumu detaylıca telefonda anlatıp, fotoğraf+ video+ kullandığım yemler+ vitamin ne varsa çekip yolladım... Enfeksiyona bağladı ve sulu dışkı durumunu durumunu durdurmak gerektiğini söyledi. Bugün kargoyla ilaç ve mama yolladı o kuşcu... Antibiyotik ilaç ( ama minik bir torbaya konmuş kuşcu kendi ilacını yollamış, ilacın adını bilmiyorum yani...) + dal darı ( ama Piti dal darıyı daha önce görmediğinden yaklaşmıyor bile yanına )+ aspur gönderilmiş tedavi için... Antibiyotik İlaca 5 gün devam, aspur ve normal yem verin yeşillik havuç filan vermeye çalışmayın dedi.Sonrasıda 3 gün boyunca vitaminle devam edin dedi. İyileşme gösterirse inşallah, tavsiye ettiğiniz vitamin markalarını kuşçulardan araştırıp alacağım...İlacını suluğuna koydum, mamasını kutuya gidip yiyebiliyor, maalesef hala fazla miktarda su içmeye devam ediyor :( Suluğuna gittiğinde bazen, 15-20 kez gaga daldırdığı bile oluyor ! Bugün şükür ki birazda olsa öttüğünü duydum.Tüylerini kabartmasıda birazcık indi gibi.

Önerdiğiniz vitamin markaları mutlaka arayacağım, şu 5 günü bir atlatalım hayırlısı ile. İlginiz ve tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ediyor, size iyi günler diliyorum.

Son düzenleme:
Kuşum Pitinin 4 gün önce çok kötü olduğundan bahsetmiştim. O güne ait bu 2 videoyu kuşum biraz toparlandıktan birkaç saat sonra çekmiştim, streamable.com'a bu sitedeki açıklamaları takip ederek yükledim sanırım ama eminde olamadım yapabildim mi diye...( Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için umarım olmuştur...) En son fotoğraftaki yerde kaldım "Embed" sekmesine tıklamalımıydım bilemedim ) . Linkini de kopyaladım: Streamable Video 20220718_134157
Ama bu sayfaya yükleyebildim mi, görünüyor mu, yada olmadıysa nasıl paylaşılır bilemiyorum...

Şimdi ya kuşçunun verdiği ilaçtan yada başka bir nedenden kuşumun durumu biraz daha stabil duruyor gibi ama, hastalığının nüksedeceği gün saatde bellide olmuyor...Bu arada bugün dikkatimi çekti : arada bir pıh pıh gibi sesler çıkartıyor, sanki hapşırır gibi...Yarın ilacın adını öğrenmek için aracı olan kuşçuya gideceğim ve İlacın adını öğrendiğimde paylaşacağım. İlgi ve hassasiyetinize çok teşekkür ediyor iyi akşamlar diliyorum.Ekran Resmi 2022-07-22 23.08.14.png

Son düzenleme:
ilk yapmanız gereken şey ilacin ismini ya da içerdiği etken maddeleri buraya yazmak

kuşun durumu çok kötü
Tekrar merhaba
Piti için, kuşçu vasıtasıyla diğer kuşçudan yollanan ilacın adını, dükkan kapalı olduğundan öğrenemedim bir türlü...Bu gün dahi bulurum umudu ile tekrar gittim gene kapalıydı...O gün dükkanda telefon konuşmalarından Antibiyotik olduğunu öğrendiğim yeşil toz formunda getirtilen ilacın, belki bir ihtimal size tanıdık gelir umudu ile görselini paylaşıyorum. ( Aynı fotoda gün içinde anormal şekilde tükettiği su miktarınıda, bardaklı fotoda paylaştım.İşaretli Kırmızı çizgi 75 cc'lik sabah koyduğum ilaçlı su çözeltisinin hizası...Gün içinde durmadan bu suyu içiyor. Bardaktaki kalan su ile kırmızı işaret arası: bir günde tükettiği su miktarı yani! )

Yarın bu ilacın ilacın 5. ve son günü. 75 cc'lik suya pirinç tanesi kadar koyun dendi, sonrası için 3 gün multivitamin verin denmişti. Böylemi devam etmeliyim? Yoksa çok sıvı tükettiği ile aynı miktarda bedeninden sıvı ve mineral vb. kaybediyor, evde Elektrolit mi hazırlayıp versem ? Sitede tarifi vardı sanırım... (Çok affedersiniz özür dilerim; resmen işiyor ! Yeşil dışkı daha normal ve onu ayrı zamanlarda ayrıca yapıyor...)

Bu günü ait güncel video ve fotoğraflarını çektim.Baştan 1. ve 2. foto en son çekilen, sağdaki 3. foto dün akşama ait... Akşam üzerine doğru çekilen dışkı fotoları daha berrak ve küçük daha az lekeli..Genelde uyuyor , bazen kanatlarının arasında uyuyor...Arada bir hareketleniyor, kalamar kemiğine ve yemine yöneliyor.Devamlı su içtiği için sanırım, tünekte bacaklarının duruşu, normaldeki duruşundan daha yayvan bacakları ayrık .Zayıfladığını düşündüğüm için, 7 yıldır ilk kez elime almaya çalıştım, elimdede çok korktu. Göğüs kemiği elime geldi. Kuruma hastalığımı oldu acaba diye panikleyip koşa koşa Triflucan şurup aldım, Elektrolit yapmak gerekebilir belki diye kayatuzu aldım...Ne yapacağım konusunda şaşkınım...Durumu çok kötü değil ama verilen ilacında yarın son günü...Azda olsa iyileşme var gibi belki ama, su içmeye ve su çıkarmaya devam ediyor yani...
Linkler : 20220725_141812 20220725_131339 20220725_132359

Adınıda öğrenemedim ilacın :( ve yarından sonra ne şekilde devam edeceğimi kestiremiyorum...Tavsiye ve önerilerinizle beni aydınlatırsanız çok sevinirim.Çok teşekkürler...

Son düzenleme:
ürün bana tanıdık gelmedi :(
Triflucan ise megabakteri tedavisinde zayıf tedavi eder. Farklı bir ilaç almak gerekiyor ki hem pahalı hem de bulması zor.
Ürün kullanımı bittikten sonra bir süre probiyotik takviyesi ile gözlem yapalım olur mu?

Merhaba, sağolunuz zaman ayırdığınız için öncelikle diyorum.

Tavsiyenizi uygulayacağım. Adını öğrenemediğim bu ilacı 5. gün, yani dün bitirdik. Bu gün ise, sıvı kaybı çok fazla olduğu için, yine bu siteden öğrendiğim şekilde evde elektrolit hazırlayıp verdim.
(Üzüm şekeri bulamadığımdan normal toz şeker ve kaya tuzu kullandım ama... ) Birazcık iyi geldi sanki, bu akşama ait dışkı fotosunu ekledim zaten.Size Üç sorum olacak, yanıtlayabilirseniz çok sevinirim :

1.Probiyotik evde çay kaşığının ucu kadar kuru maya+su ile hazırlanıyorda, ne kadar suya yapılıyor acaba ? Benim suluk 100 cc' lik mesela. (Yine bu siteden hazırlanışını buldum.)

2.Probiyotiği kaç gün devam vermeliyim ?

3. Yarın, yani bir gün daha Elektrolit verip sonrası Probiyotik ile devam etsem sizce uygun mudur ?

Size vede ilgilenen arkadaşlara çok çok teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.

Ekran Resmi 2022-07-27 23.37.45.pngEkran Resmi 2022-07-27 23.38.09.png

Son düzenleme:
1.Probiyotik evde çay kaşığının ucu kadar kuru maya+su ile hazırlanıyorda, ne kadar suya yapılıyor acaba ? Benim suluk 100 cc' lik mesela. (Yine bu siteden hazırlanışını buldum.)
Ben kendim mayadan hazırladıysam eğer yaklaşık bir çorba kaşığı ekliyorum 100'lük suluğa

2.Probiyotiği kaç gün devam vermeliyim ?
Kuşlar için takviye ürün kadar temiz su da önemli. Üst üste 2günden fazla olmamalı.
3. Yarın, yani bir gün daha Elektrolit verip sonrası Probiyotik ile devam etsem sizce uygun mudur ?
Elektrolitten sonra 1 gün boşluk bırakınız. O gün temiz su tüketsinler.

Merhaba
*
Uyarınız doğrultusunda yarın, sadece kaynatılmış bekletilmiş temiz normal su veriyorum.( İyiki uyardınız, arka arkaya pobiyotik başlıyacaktım yoksa...)

*Sonrası iki gün üst üste Probiyotikle devam ediyorum. ( Görseldeki paketin tamamını 10 gr sanırım bu paket, tek seferde 100 cc' lik suluğa boşaltıp vereyim yani.1 çorba kaşığına denk gelir bu paketin tamamı sanıyorum. Yani 2 günde 2 paket kuru maya çözeltisi içecek kuşum Piticik.)

*Sonrasında yine 1 gün normal su verip, 3 gün üst üste yarım suluğa 15 damla Avisol plus vitamin yada yukarıda önerilen vitaminlerden birini bulur isem onlardan kullanayım diyorum.

İlginize, yardımınıza, uyarılarınıza çok teşekkür ediyorum, İyi akşamlar.
Ekran Resmi 2022-07-28 22.13.17.png

Son düzenleme:
Sizede Merhaba,

Pitiye ait güncel video ve dışkı görsellerinide ekliyorum.
Tam bir iyileşme göstermesede , önceki kadar kötü gözükmüyor sanki. Ama rahatsızlığı sürüyor...
Bu gün için genel durumunu özetlersem:

1. Genellikle günün büyük kısmı uyukluyor yada başını kanatlarının arasına sokarak uyuyor.Ötmüyor...

2. Uyandığında yemini sık sık yemeğe gidiyor ama sadece paket mama yemini yiyor, Aspur ve Yulafı hiç yemiyor hastalandığından beri.Kalamar kemiğinede gidiyor.Sonrada tabiiki su kabına gidip 20-25 defa gagayı suya daldırıyor....

3.Tüylerini kabarması indi biraz, uyuyorsa kabartıyor...

4.En çok dikkatimi iki gündür çeken nokta şu oldu: Su tüketimi eskisi kadar anormal miktarda değil ama yinede çok fazla tüketiyor. Ancak, vücudundan sıvı çıkışı ( yada su kaybı diyelim ) % 40 oranda azalmış gibi...Yani peçetedeki ıslak alanlar daha bir az gibi duruyor. Bu durum Kuşcunun verdiği ilaç bitipte, elektrolit başladığım günden sonra oldu...

5.Bugün kafesinden çıkıp tüneğine uçtu...1 saat kadar tüneğinde dışarıda oturdu, sonra kafesine girip uyudu...Biraz hareket etmiş oldu yani bugün...

6.Bu arada tüylerini hiç görmediğim şekilde çekiştirip duruyor, ve sık sık silkeleniyor...

Durumu böyle yani, ufacıkda olsa iyileşme var sanki. Yarın 2 gün evde hazırlıyacağım probiyotik, sonrasıda 1 gün normal temiz su verip, 3 gün multi vitaminle devam edeyim diyorum ( Avisol Plus yada yukarıda önerilenlerden birini bulabilirsem alacağım...)

Linkler: 20220729_125003_001 20220729_123255 20220729_122921

Sizlerin tüm tavsiyeleri bizler için çok değerli. Hepinize teşekkürlerimi bırakıyor, iyi haftasonları diliyorum...

Ekran Resmi 2022-07-29 18.41.34.pngEkran Resmi 2022-07-29 18.42.04.pngEkran Resmi 2022-07-29 18.41.18.pngEkran Resmi 2022-07-29 18.42.50.png

Son düzenleme:
Bu arada mayayı litrelik suya hazırlayıp dolaba kaldırın. Gün içinde o suyu 2 kez mutlaka tazeleyin. 8-12 saat aralığı iyidir. Vitamin de verilebilir.

Bu arada mayayı litrelik suya hazırlayıp dolaba kaldırın. Gün içinde o suyu 2 kez mutlaka tazeleyin. 8-12 saat aralığı iyidir. Vitamin de verilebilir.
1 litre suya 1 paket Kuru Maya koysam (10 gr lık paket oluyor maya) az mı olur sizin ölçünüze göre ? ( 2 gün probiyotik / 1 gün normal su / 3 gün Avisol plus vitamin şeklinde düşündüm )

Son düzenleme:
Geri